KORT NIEUWS OP MAANDAG 18 JUNI 2001

06.00 uur

3FM nieuws: Vandaag is Paul de Leeuw nog steeds op vakantie, en neemt Ronald Giphart andermaal de gastpresentatie tussen 6 en 9 uur over. Of dit met alle zieken en afvalligen is dat is ook ons niet bekend, maar vanaf dinsdag zijn Rob en Eric weer in vol (of moeten we zeggen mager) ornaat aanwezig bij Stenders Vroeg.

Business Nieuws Radio heeft onlangs dynamische RDS ingevoerd. De informatie hierop blijft helaas nog beperkt tot het internetadres van de zender (www.bn.nl) en de frequenties.

Big Brother Gerrit big biet heeft afgelopen zaterdagavond het SBS6-programma Big Diet gewonnen. De 34 kilo die Gerrit de afgelopen 13 weken is kwijtgeraakt, leverde 800.000 gulden aan goud op. Hij woog ruim 128 kilo toen hij 17 maart aan het programma begon. Als Gerrit op oudejaarsdag nog hetzelfde weegt, of minder, ontvangt hij die dag eenzelfde gewicht aan goud.

De vijf houders van UMTS-licenties in Nederland, KPN, Libertel-Vodafone, Telfort, Ben en Dutchtone, bespreken gezamenlijk met de regering de mogelijkheden voor het samen bouwen en exploiteren van delen van de infrastructuur voor UMTS

Vanaf vandaag is een nieuw type MP3 beschikbaar: MP3Pro kan bestanden de helft kleiner maken, terwijl er voor het gehoor niets verandert.

De gratis treinkrant Metro verschijnt niet in juli en augustus. Metro vreest een te grote terugval van de advertenties en stelt dat het doelpubliek met vakantie is. Ook in de (betaalde) dagbladen dalen de verkoopcijfers en de advertentieomzet traditioneel tijdens de zomermaanden. In september wordt de krant, die het financieel moeilijk heeft, opnieuw gelanceerd.

De komkommertijd breekt weer aan, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Claritas en ACTV voeren in Amerika testen uit waarbij de televisiereclame op de kijker wordt aangepast. Bij dit systeem kan het voorkomen dat je andere reclame’s te zien krijgt dan je buurman die naar hetzelfde televisieprogramma zit te kijken.
Voor deze test wordt de techniek van ACTV’s digitale televisiekanaal Spot On gekoppeld met de klantendatabases van Claritas. Via de digitale techniek is het ook mogelijk om te meten of de consument tijdens de reclame wegzapt. ACTV is met Spot On ook actief op de Europese markt.

Het Amerikaanse omroepbedrijven Clear Channel gaat volgende week experimenteren met zijn adverteerformule. Bepaalde commercials zullen niet via de radio uitgezonden worden, maar alleen via het web. In technische zin is dit niet zo opzienbarend te noemen. De unie van Amerikaanse tv- en radioartiesten (AFTRA) verzet zich er echter tegen dat er niet extra betaald wordt voor commercials op internetuitzendingen. Dit was de reden voor Amerikaanse radiozenders om de webcasts te staken en terug te vallen op alleen-radio.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Annette Portegies is per 1 september de nieuwe directeur/uitgever van Uitgeverij J.M. Meulenhoff. Dit heeft de directie van PCM Algemene Boeken bekendgemaakt. Portegies treedt aan vanuit haar huidige functie als redacteur en waarnemend directeur/uitgever bij uitgeverij Prometheus-Bert Bakker. Zij zal de directie voeren over de fondsen J.M. Meulenhoff en Arena.

De voltallige redactie van De Twentsche Courant / Tubantia is genomineerd voor de Prijs voor de Dagbladjournalistiek 2001. De nominaties hebben ze te danken aan de twee extra edities die ze maakten naar aanleiding van de vuurwerkramp in Enschede.

Naast de reguliere uitzendingen op RTL 5 brengt de commerciële zender Wimbledon ook op internet. Via de site van RTLnieuws.nl kan naar beelden van hoogtepunten gekeken worden, zijn verslagen, nieuws, prognoses en analyses te lezen en kan er doorgeklikt worden naar interviews met spelers. Verder kan de bezoeker terug in de tijd, worden er bloopers gerangschikt en kan het spel Wimbledon Manager gespeeld worden.

Deze week wordt in de Verenigde Staten de laatste aflevering van ‘Xena: The Warrior Princess’ uitgezonden. Na zes seizoenen houden de makers van de avonturenserie het voor bekeken en laten ze de serie in schoonheid eindigen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email