KORT NIEUWS OP VRIJDAG 1 Juni 2001

09.00 uur

De mediasite van Nederland “www.RadioWereld.nl”, is vanaf heden ook te bereiken via een nieuw adres, www.Radio.nl. (zie persbericht)

Op Pinkpop hoef je nu geen concert meer te missen. 3FM heeft samen het VPRO-programma 3voor12 een gratis sms-dienst gelanceerd dat rechtstreeks verslag doet van het Pinkpop programma. Je kunt je aanmelden om drie tot vijf keer per dag op de hoogte gehouden te worden het laatste festivalnieuws door het sms-bericht ‘pinkpop’ te sturen naar 06-54radio3. Ook kun je via internet je aanmelden. Na het invoeren van je 06-nummer en je favoriete bands krijg je naast het festivalnieuws ook een half uur voordat het concert begint een bericht, zodat je het concert niet hoeft te missen.

Tijdens het EO-programma Plattelandsdokter wordt vrijdag 1 juni op Ned 2 gepraat over psychische en lichamelijke problemen. Na afloop van het programma chat huisarts Van der Steen van 20.00 tot 22.00 uur over verschillende medische problemen.

Novellen is de verzamelnaam voor een serie korte films van jonge filmmakers die de NPS enkele vrijdagavonden uitzendt. Op de website staan alle zes titels op een rij. Bovendien kunnen surfers met elkaar chatten of een reactie kwijt in het gastenboek.

De komkommertijd breekt weer aan, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Deze zomer start BNN met een nieuwe late-night talkshow met bekende gasten, muziek, entertainment en meer. ‘Pauw in Panama’ wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw en wordt opgenomen in het nieuwe nachtclubtheater Panama in Amsterdam. Je kunt de opnames bijwonen! Stuur een mailtje naar: pauwinpanama@tvbv.nl. De opnames vinden plaats op 4, 12, 18, 25 en 26 juni, 9 en 10 juli. Je moet ongeveer een half uur van tevoren aanwezig zijn.

Keizerstad FM, de commerciële omroep voor het Knooppunt Arnhem Nijmegen was gisteren de hele avond te bekijken op TV Gelderland in het programma de Geschiedenisbus. Er werd met de mensen van het eerste uur teruggeblikt op 20 jaar Keizerstad. Beelden en foto’s uit de tijd van de vrije radio-uitzendingen in de Nijmeegse wijk Lankforst, maar ook een blik in de keuken van dit moment. Het programma De Geschiedenisbus wordt de hele (donderdag)avond en komend weekend herhaald op TV Gelderland.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Koningin Beatrix opent zaterdag 2 juni de 9e Sonsbeektentoonstelling in Arnhem. Beelden van deze opening ziet u zaterdag 2 juni vanaf 18.00 uur tot 18.30 uur (daarna elk uur herhaald) op TV Gelderland

Boudewijn Paans (58) reeds 26 jaar werkzaam, treedt om gezondheidsredenen per 1 juni terug als hoofdredacteur VPRO Gids en hoofd communicatie VPRO. Maar hij blijft wel als senior advisor verbonden aan de VPRO en actief lid van de beleidsstaf. Als uitgever zal hij bovendien de commerciële kanten van de VPRO Gids blijven behartigen.

Vannavond start de NPS met de vijfde editie van Novellen, een serie korte films van een kleine 25 minuten, geschreven en geregisseerd door nieuwe veelbelovende scenaristen en filmmakers. Novellen slaagt er steeds weer in om jonge filmmakers en schrijvers te stimuleren in hun verdere carrière. Aan de hand van zeer verschillende, unieke personages, ontrollen zich de verhalen over een romantische visfileerster, een stalkende laborant, een drankzuchtige zanger en een eigenzinnige Surinaamse kapster. Novellen, vanaf 1 juni 2001 om 20.00 uur bij de NPS op Nederland 3.

VS-correspondent Tim Overdiek van het Radio 1 Journaal heeft van de Stichting Nipkow een eervolle vermelding gekregen. Zijn wijze van verslaggeving van het gewone leven in de VS wordt door de jury geprezen

Riks Ozinga, 39, nu chef tekst/radionieuws bij RTL, invalpresentator RTL Ochtendnieuws, is per 2 juli de nieuwe presentator van Vara’s ontbijtradio.

Boudwijn Paans (1943) treedt om gezondheidsredenen per 1 juni terug als Hoofdredacteur VPRO Gids en Hoofd Communicatie VPRO. Tot aan zijn pensionering in 2003 blijft Boudewijn Paans als senior advisor verbonden aan de VPRO en actief lid van de beleidsstaf.

Het Duiste tijdschrift Der Spiegel heeft achterhaald dat de abonnementsprijs van Napster 4,95 dollar per maand gaat bedragen. Voor dit bedrag mag er onbeperkt muziek gedownload worden van platenmaatschappijen waarmee Napster een overeenkomst bereikt.

Uit een inventarisatie van het Algemeen Dagblad blijkt dat de diverse tarieven van en het aantal zenders op de kabel sterk uiteen lopen. Gemiddeld betaalt de consument fl. 22,58 voor een standaardpakket, waarvoor de klant 25 radio- en 32 tv-zenders krijgt. De hoogte van de abonnementsprijs wordt onder meer bepaald door het aantal zenders dat de programmaraad vaststelt en de bevolkingsdichtheid van de regio. In dunbevolkte gebieden is het tarief hoger. Ook het soort rechtspersoon van het kabelbedrijf speelt mee. Een stichting hoeft geen winst te maken en kan daardoor de tarieven laag houden. De Nederlandse consument betaalt in vergelijking met andere Europese landen het laagste tarief en ontvangt daarvoor de meeste zenders.

Gisteravond was de RadioWereld / Radio.nl wederom op bezoek bij BNN op Radio 1. Helaas hebben we hier geen opnamens van gemaakt. Is er iemand die een opname heeft van het mediaprogramma Storing, laat het ons dat even weten.

Casper Keller, vice-president en general manager van MTV in Nederland en Vlaanderen, verlaat de muziekzender per 1 juni. Keller heeft vijf jaar bij MTV gewerkt, dat per 1 juni TMF overneemt. Onduidelijk is wie de leiding krijgt over de gecombineerde MTV/TMF-organisatie, hoewel is aangekondigd dat TMF-directeur René Witzel in dienst zal treden bij MTV Networks Europe.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten