KORT NIEUWS OP VRIJDAG 8 Juni 2001

07.00 uur

Het kabinet heeft de coalitiepartijen PvdA, VVD en D66 er nog niet van kunnen overtuigen dat het plan van de commissie-Bouw om de commerciële radiofrequenties te verdelen, onuitvoerbaar is. De partijen hebben om meer informatie gevraagd. vandaag neemt het kabinet een besluit over de verdeling van de etherfrequenties. De verantwoordelijke staatssecretarissen Van der Ploeg (Media) en De Vries (Verkeer en Waterstaat) zullen de komende dagen proberen antwoorden te vinden op de vragen die nog in de Tweede Kamer leven. Vorige week lieten deskundigen aan het kabinet weten dat er grote juridische problemen ontstaan als het plan van de commissie-Bouw wordt uitgevoerd.

Binnenkort komt het nieuwe album van Travis, The Invisible Band, uit. Bij 3FM kun je op de website alvast een voorproefje krijgen. Vandaag is er tussen 14.00 en 16.00 uur een online luistersessie. Tijdens deze luistersessie kun je de hele CD beluisteren. Nu al kan je de clip van de single “Sing” bekijken en meedoen aan een prijsvraag. De vraag is: “In de clip wordt er flink met taarten gegooid. Een bandlid van Travis blijft echter tot bijna op het einde ongeraakt. Wie is dat en welk instrument bespeelt hij?” Stuur je antwoord in en maak kans op een Travis t-shirt en het nieuwe album.

Oud-Philipstopman Cor Boonstra heeft op twee cruciale momenten in de overnamestrijd rond Endemol zijn circa 5000 aandelen in dat bedrijf gekocht. Dat blijkt uit het Boonstra-dossier bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam. Boonstra kocht zijn pakketten aandelen Endemol ter waarde van 1,1 miljoen gulden op woensdag 8 en vrijdag 10 maart 2000.

KPN onderzoekt de mogelijkheid zich terug te trekken uit mobiele telefonie. Er worden momenteel kopers gezocht. Verder overweegt KPN op enige termijn het vaste netwerk te verkopen en als pure dienstverlener verder te gaan.

Organisator Mojo Concerts heeft nieuwe namen naar buiten gebracht van artiesten die gaan optreden op het festival Lowlands (25, 26, 27 augustus). The Prodigy, Anouk, Manu Chao, Spearhead en Tricky zijn aan de speellijst toegevoegd.

De aangekondigde optredens komende weekeinde tijdens het Drum Rhythm Festival van King Britt, Eric Benét, Outkast en Venus Brown gaan niet door. Dat heeft Mojo Concerts donderdag bevestigd. Voor de aderlating in de programmering zijn andere acts geboekt.

De komkommertijd breekt weer aan, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Uitgever PCM is begonnen met het aanbieden van een e-mailservice met het laatste nieuws uit de PCM-dagbladen. Er is een gratis en een betaalde versie. Dat heeft het concern donderdag bekendgemaakt. De nieuwsdienst met de naam Factlane, voorheen Nederlandse Persdatabank, is onderdeel van PCM Interactieve Media.

Domineesfamilie Broere uit Elburg eist een schadevergoeding van de NCRV vanwege de vorig jaar uitgezonden documentaire ‘Verborgen moeders’. In de documentaire vertelde domineesdochter Jacqueline dat zij in haar jeugd stelselmatig was misbruikt door haar vader en broers. Uit het misbruik zouden kinderen geboren zijn die onder toeziend oog van de moeder vermoord zouden zijn.
Predikant Broere vindt dat de goede naam van de familie ten onrechte is aangetast. Zijn dochter heeft volgens hem een voorgeschiedenis van leugens en onwaarheden, waarvoor zij onder behandeling zou zijn geweest. Hij heeft nog geprobeerd de uitzending van de documentaire te verhinderen, maar daar wilde de NCRV niet aan beginnen. Na de uitzending moest de dominee zich bij diverse kerkraden verantwoorden. In sommige kerken mag hij ook niet meer preken.

KinderNet 5 heeft voor het volgende televisieseizoen twee nieuwe directeuren aangenomen. Frans-Jan Punt en Mayke Vissers zullen respectievelijk als programme director en sales director bij het kanaal aan de slag gaan. Beiden zijn momenteel nog werkzaam bij Fox Kids. Punt wordt verantwoordelijk voor de programmering van KinderNet 5 en de aankoop van nieuwe producten. Vissers wordt verantwoordelijk voor de spot- en non-spot sales en de ontwikkeling van creatieve concepten.

Betaalzender Canal+ daagt kabelmaatschappij Multikabel voor de rechter, omdat de televisiezender het niet eens is met het tarief dat zij voor doorgifte moet betalen. Daarnaast wil Canal+ voorkomen dat de betaaltelevisie van de kabel wordt gehaald. Het kort geding dient woensdag voor de rechtbank in Alkmaar. Multikabel verzorgd in een groot deel van Noord-Holland kabeldistributie. Twee jaar geleden besloot de maatschappij dat Canal+ voor doorgifte voortaan zestig in plaats van ongeveer twintig cent per abonnee moest gaan betalen. De televisiezender was het daarmee niet eens en heeft tot dusver geweigerd het nieuwe tarief te betalen.

Johnny de Mol en Guusje Nederhorst (Sylvester en Roos in de soap GTST) zijn samen met Douwe Dirks en Koen Visser de website Glamamo.com begonnen. Op de website kun je, na je inschrijving, terecht voor de aatste nieuwtjes en officiële websites van bekende Nederlanders. De informatie op de website komt direct van de VIP’s. Ook zullen er in de toekomst chatsessies mogelijk zijn tussen fans en sterren. De site is nog niet officieel van start gegaan, maar je kunt je alvast inschrijven om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Vanaf donderdag 14 juni gaat Glamago.com echt van start.

Vanaf 8 juni is iedere vrijdag het programma Met het mes op tafel weer te zien bij de NPS op Nederland 3. De kandidaten pokeren in de quiz met antwoorden op vier vragen, gesteld door presentator en gastheer Joost Prinsen. Op de website staan de spelregels uitgelegd en kunnen bezoekers vragen insturen of zich aanmelden.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Net terug van vakantie, surf dan naar www.Radio.nl. (zie persbericht)

Prettig weekend.

Gerelateerde berichten