Search
Close this search box.

KORT NIEUWS OP WOENSDAG 6 Juni 2001

07.00 uur

Voor Cyber Kijkbuiskinderen: De makers van de webhalte over de Fabeltjeskrant willen dat deze serie waar je ouders en grootouders naar keken weer terugkomt op de buis. Daarom zijn ze een e-mailactie gestart. Maar het lijkt er op dat de actie nu al geslaagd is. Meer info vind u in de Fabeltjeskrant

Gisteren heeft Ben Nederland de 1 miljoenste klant op het netwerk aangesloten. Ben is erg blij met het actieve gebruik dat zij maken van hun mobiele telefoon om via het netwerk te bellen, berichten te versturen of SMS- of WAP-diensten te gebruiken. Daarmee heeft Ben in belminuten en mobiel dataverkeer inmiddels, met een marktaandeel van ongeveer 13,3%, een solide derde positie op de Nederlandse markt. Begin 2001 heeft Ben er voor gekozen nog slechts actieve klanten¹ mee te tellen. Daardoor duurde het iets langer voor de mijlpaal van 1 miljoen werd bereikt. Het klantenbestand van Ben bestaat voor 53% uit abonnees. De andere klanten kozen voor een Ben vrij PrePaid-aanbod.

HANM en NMC hebben surcéance van betaling aangevraagd om middels een faillissement een doorstart te kunnen maken. Beide bedrijven zijn actief met circa vijftig kabelkranten waaronder NieuwsTV , WoonTV en AutoTV . Doordat onder andere aandeelhouder Wegener niet langer investeert in de bedrijven wil het bedrijf middels een doorstart op zoek naar nieuwe financiers. Met een boedelkrediet kunnen de kabelkranten enkele weken doordraaien. De kabelkranten bereiken in totaal 2,6 miljoen huishoudens. De schuldenlast van beide bedrijven bedraagt ongeveer 29 miljoen gulden. (Broadcast)

In Hilversum wordt Thomas Notermans per 1 juli benoemd tot secretaris van de Raad van Bestuur van ENDEMOL Entertainment. Hij is in die functie de opvolger van Paul de Man, directeur Management Services in de driekoppige directie van ENDEMOL Nederland. Notermans blijft tevens verantwoordelijk voor de corporate communicatie van ENDEMOL. Hij komt hiermee terug op zijn eerdere besluit de onderneming deze zomer te verlaten. Suzanne Cordes treedt binnen de gelijknamige afdeling voortaan op als coördinator Corporate Communicatie en krijgt daarmee de dagelijkse leiding in handen van de afdeling waar zij al geruime tijd werkzaam is.

De musical 42nd Street van Joop van den Ende Producties heeft in New York twee Tony-awards gewonnen, de belangrijkste Amerikaanse onderscheidingen op het gebied van toneel en musical. De Nederlandse productie viel in de prijzen in de categorieen ‘musical revival’ en beste vrouwelijke hoofdrol. 42nd Street is sinds begin mei, twintig jaar na de wereldpremiere, weer te zien op Broadway. Grote winnaar bij de Tony-uitreiking was de musical The Producers; die productie kreeg een record-aantal van twaalf onderscheidingen.

Napster mag voor drie van de grote platenmaatschappijen muziek uit Musicnet gaan verkopen. Internetters die digitale muziek willen downloaden, moeten
zich eerst registreren bij Napster

Het is misschien best leuk om uit je mobiele telefoontje de nieuwste hit van K-Otic te laten schallen of desnoods een meelaller van Dana Winner. Wil je je echter nog van grijze belmassa onderscheiden, dan dien je met eigen composities op de proppen te komen. Het leuke is, dat Motorola een programmaatje heeft ontwikkeld waarmee je je eigen beltoon kan fabriceren. Het heet heel toepasselijk, Ring Tones, en je kan er ringtones mee componeren voor de Motorola-toestellen V50, V100, Timeport 250 en 260. Je kan je eigen muzikale uitspattingen direct via infrarood, kabel of via SMS naar de telefoon doorsturen. Downloaden kan op de Duitse site van Motorola

De komkommertijd breekt weer aan, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Wapnu.to heeft nieuwe gratis diensten op de web- en wapsite. Je kon al met Wapnu.to gratis een eigen wapsite maken, de wapindex raadplegen, berichten sturen naar andere wap gebruikers, persoonlijke wap bookmarks samen stellen en e-mail op halen via de waptelefoon. Nieuw is de wapdating service. Als je lid bent kun je onbeperkt gratis dating-op roepen plaatsen en via de website kun je daaraan een foto toevoegen. Als er een reactie op je oproep is krijg je direct bericht op je telefoon.

De Rotterdamse allochtonenbuurt Delfshaven, waar onder meer de kapsalon De hippe knip is gevestigd, vormt het decor voor de sitcom ‘Ben zo terug’. Er wonen Turken, Marokkanen, Surinamers en Nederlanders die bijvoorbeeld geboren en getogen zijn in Crooswijk of Den Haag. Maar één ding hebben ze, ondanks alle culturele verschillen, gemeen: ze voelen zich ook op en top Rotterdammer. De niet zelden hilarische gebeurtenissen in en rond de kapsalon zijn weer mee te beleven vanaf vandaag bij de VARA op Nederland 3.

Bij MP3.com vind je ook een uitgebreide rubriek met humor, die ook haar eigen top-10 heeft. Op nummer twee staan daar deze week de bloopers van DJ’s. Voor sommige moet je wel op de hoogte zijn van de Amerikaanse DJ-wereld, maar je zal toch plezier hebben aan de blunders!

Een mooie website kan je het wel noemen, die van Mobelle. Je vindt er (tegen betaling) belletjes voor je mobieltje, logo’s, maar ook een logopainter, GSM en SMS-nieuwtjes, plus de mogelijkheid tot SMS-dating. Daarbij kan je anoniem boodschapjes sturen om afspraakjes te maken. Leuke grafiekjes trouwens ook!

3FM nieuws: De live update maar, meer is er niet.
3FM ligt nog uit te puffen van al het Pinkpopgeweld afgelopen weekend.
wo 6/6, Incognegro, The High Fidelity ,Vive La Fête (Club Lek 22-1)
za 9/6, Drum Rhythm Festival (Leidse Kade Live 20-22)
zo 10/6, Drum Rhythm Festival (BNN Live 14-17)

In het najaar gaat TV West van start met een nieuwe serie, getiteld ‘Het Was’. De naam zegt het al: het programma blikt aan de hand van herinneringen van mensen terug op het verleden. Hoe werkte, woonde en leefde men vroeger in onze regio?
Voor deze serie is TV West op zoek naar beelden uit vervlogen tijden. TV West roept mensen op hun oude films met historische beelden toe te sturen. Dat kan variëren van een schoolreisje naar Drievliet of feest op straat na de geboorte van Willem Alexander. Alle films over grote en kleine gebeurtenissen van vóór de jaren ’80 zijn welkom. Als u wilt dat uw film wordt uitgezonden bij TV West, vraag dan het inschrijfformulier op.

Tweede Kerstdag 2001 is bij TV West voor de tweede maal ‘Dag van de onbekende film’. De omroep roept mensen met een film- of videocamera en een idee voor een leuke of bijzondere film of documentaire op nu alvast aan de slag te gaan. Wie al iets op de plank heeft liggen, kan ook meedoen. Een jury maakt een keuze uit de films en let daarbij vooral op originaliteit en regionale oorspronkelijkheid. Deze selectie wordt uitgezonden in een avondvullend programma. Voor meer informatie en aanmeldingen kan men bellen naar TV West: 070-3587777

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Net terug van vakantie, surf dan naar www.Radio.nl. (zie persbericht)

Tot Donderdag

Gerelateerde berichten