RADIO NATIONAAL VLUCHT NAAR ENGELAND

Radio Nationaal, het enige landelijke radiostation dat voornamelijk Nederlandse muziek programmeert, gaat uitzenden vanuit Engeland via een krachtige middengolfzender op 1296 AM.

Vanmorgen is in Hilversum het contract getekend tussen Radio Nationaal en Merlin Communications International Ltd., waardoor het populaire radiostation naast de kabel voortaan ook in de ether te ontvangen is in heel Nederland en België.

Algemeen Directeur Karel van Cooten: “Wij kunnen echt niet langer wachten tot de politiek eindelijk duidelijkheid verschaft over hoe en wanneer de frequenties verdeeld gaan worden, dus hebben we op dit moment geen andere keus. Natuurlijk gaat onze voorkeur nog steeds uit naar een binnenlandse FM-frequentie, maar voor de Nederlandse muziek in het algemeen en onze luisteraars in het bijzonder, is het van het grootste belang dat we zo snel mogelijk overal te ontvangen zijn. Daar zijn we nu in geslaagd!”.

De uitzendingen op 1296 AM beginnen zondag 1 juli om 12 uur ’s middags.

Vorig jaar mei startte Radio Nationaal via de kabel en twee kleine middengolfzenders. In slechts enkele maanden behaalde het station volgens een onderzoek van Intomart al een marktaandeel van 3%, terwijl het grootste deel van Nederland Radio Nationaal niet kon ontvangen. De nieuwe middengolfzender is meer dan duizend keer krachtiger dan de vorige zenders en reikt tot ver in Europa.

Met de ingebruikname op 1 juli zal de naam van het in Hilversum gevestigde radiostation worden aangepast in: ‘Radio Nationaal 1296 AM’. (M)

Gerelateerde berichten