Wereldrecordpoging gaat van start! om 11.00 uur

Zondag 10 juni kan Nederland er in principe weer een wereldrecord bij hebben. Niet in de sport, maar wel één waarvan de prestatie met topsport vergeleken kan worden, aldus de medische begeleiding.

Vandaag om 11.00 uur gaat de Radio DJ Marathon , zoals deze volgens het Guinness Book of Records officieel heet, van start in het Noord-Brabantse Laarbeek. Presentator Ronnie Tijssen zal gaan proberen om het wereldrecord op 101 uur te gaan zetten. Op dit moment staat het record, hoewel het nog niet erkend is door het Guinness Record book in Londen, op 100 uur en 40 seconden. Het is, sinds vorige week, in handen van de Amerikaan Glen Jones die het presteerde om het tot nu toe langste radioprogramma gepresenteerd door één persoon, te maken.

Jones haalde, de laatste 2 dagen van de recordaanval meer dood dan levend, het record naar Amerika toe. Het lokale Radio Kontakt gaat nu proberen om het weer naar Nederland terug te halen. Het zal een hele zware dobber worden, die voor de presentator en z n vele begeleiders het uiterste zal vergen.

Alles ook via www.kontaktfm.nl te volgen in beeld en geluid.

Ruim 50 officiële getuigen, tientallen medewerkers, medische en lichamelijke begeleiders en een diëtiste zijn ingeschakeld om de wereldrecordpoging te doen slagen.

Op zondag 10 juni zal er (ook als de recordpoging niet slaagt) een open dag worden gehouden bij de omroep. In de studio kan er door iedereen kennis worden gemaakt met alle in en outs van de radio. Buiten komt een grote feesttent waar diverse artiesten op zullen treden, waaronder de damesgroep Centerfold , die in het verleden diverse hits maakten.

Ondertussen is er al heel veel media aandacht geweest voor de Marathon. Meer dan 10 Landelijke (BNN – Radio 1 en Q the Beat), regionale en lokale omroepen, en vele kranten en internetsites hebben al aandacht geschonken aan het evenement. Diverse radiostation in Nederland zullen live verbinding leggen met de recordstudio om verslag te doen en de VARA zal zelfs een hele reportage voor het Radio 2 programma Ontbijtradio gaan maken.

Niet alleen via radio Kontakt zal de marathon te volgen zijn, ook via internet kan men via een geheel nieuwe site meekijken en luisteren: www.kontaktfm.nl.

De site bevat alle wetenswaardigheden omtrent de recordpoging en zal telkens aangevuld worden met het laatste nieuws en veel foto s. Ook kan iedereen Ronnie Tijssen een hart onder de riem steken of hem vragen stellen via het speciale gastenboek op de site, of middels een e-mail naar: record@kontakfm.nl

Kijk ook op www.kontaktfm.nl.

Gerelateerde berichten