Search
Close this search box.

Rataplan op lokatie: Valkhofaffaire (updated)

Tijdens de Valkhofaffaire, onderdeel van de Nijmeegse Zomerfeesten, zullen DJ’s van het vrije radiostation Radio Rataplan te horen en te zien zijn in de zogenoemde huiskamertent op het Valkhof. Radio Rataplan moest onlangs, na 21 jaar, de uitzendingen staken omdat de Rijksdienst voor Radiocommunicatie (RDR) gedreigd had de eigenaren van het pand van waaruit de uitzendingen plaatsvonden een forse boete op te leggen als de radiomakers door zouden gaan met hun activiteiten in het pand.

Om de naam Rataplan levend te houden (er wordt inmiddels gewerkt aan een legale doorstart van het station) is, in overleg met de organisatie van de Valkhofaffaire, besloten ruimte te bieden aan een aantal Rataplan-DJ’s, zodat hun unieke vrije geluiden in ieder geval tijdens deze gelegenheid nog te horen zijn.

De bezoeker kan een breed scala aan ongebruikelijke muziek tegemoet zien, die normaal gesproken niet in het openbaar gedraaid wordt. Zo zal DJ Ben (El Mundo TamTam) laten horen waarom hij al sinds jaar en dag een van Nederlands meest ter zake kundige wereldmuziek-DJ’s is. Tevens biedt een keur aan elektronica-experts een omvangrijk overzicht van de nieuwste ontwikkelingen in dit genre en laten soundscape-artiesten hun kunsten aan een breed, feestvierend publiek horen. De feestweek wordt afgesloten door DJ Beatprofessor K, die onlangs zijn 12 1/2 jarig jubileum vierde als dance-kenner bij uitstek.

De Valkhofaffaire vindt plaats van 14 tot en met 20 juli op het Valkhof in Nijmegen.

Update
Op 11 mei ging radio Rataplan uit de lucht. De zender werd berucht/beroemd in de jaren 80 (opgericht in 1980) toen een tiental onderwerpen uit de Nijmeegse Piersonstraat moest wijken voor een parkeergarage. De zender gaf leiding aan de strijd tegen de ME en bleef ook later een links georiënteerde zender.

Kijk hier naar enkele video beelden

Gerelateerde berichten