Komkommer-nieuws op Maandag 6 Augustus 2001

05.00 uur

Bezitters van een Nokia telefoon kunnen voortaan eigen foto’s downloaden naar hun gsm. Freeserve heeft een dienst gelanceerd waarbij een foto wordt omgezet in het juiste formaat. Via sms wordt deze verstuurd naar de telefoon. Gebruikers moeten eerst een programma downloaden voordat foto’s overgezet kunnen worden. Meer informatie op www.grabapix.com

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

Het recreatiegebied Spaarnwoude bij Amsterdam was zaterdag het toneel van het eendagsfestijn Dance Valley. Met zo’n 80.000 bezoekers is het het grootste betaalde openluchtfeest ter wereld. Aan het begin van het festijn liepen duizenden bezoekers vast op Station Sloterdijk. De 150 bussen die waren ingezet om het publiek te vervoeren konden het station nauwelijks bereiken omdat de wegen verstopt waren door bezoekers die met de auto kwamen. Dance Valley telt vijftien podia waar zo’n 150 deejays hun kunsten vertoonden. Ook traden bekende groepen op als Orbital en Public Domain. Honderden bezoekers van Dance Valley zaten zondagochtend nog in verschillende noodopvangen te wachten op mogelijkheden om thuis te komen. De meeste bezoekers zijn door de politie uit de berm geplukt en met onderkoelingsverschijnselen gebracht naar een noodtent bij Pontje Buitenhuizen waar dekens van folie werden uitgedeeld op de mensen warm te houden.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Te late publicatie van de kwartaalresultaten is het Duitse mediabedrijf EM.TV duur komen te staan. De effectenbeurs in Frankfurt deelde het bedrijf, dat toch al in financi?le problemen verkeert, een boete uit van 60.000 euro (132.000 gulden).

Vannavond start BNN op NED. 2 met het nieuwe programma ‘Je zal het maar hebben’. Iedere maandag van 20.25 tot 21.00 uur bespreekt presentator Patrick Lodiers kwalen waar een taboe op rust en waar je meestal liever niet over praat. De grote vraag is waarom eigenlijk niet, want je zal het maar hebben! Iedere aflevering komt een bepaald thema aan bod, zoals bijvoorbeeld taal- en spraakstoornissen (o.a. stotteren), haarproblemen (o.a. kaalheid en overbeharing), Gilles de la Tourette (o.a. tiks en dwangmatig handelen) en huidaandoeningen.

Buma Stemra, de laatste private organisatie met opsporingsbevoegdheid in ons land, moet dat unieke recht inleveren. De jacht op cd-piraten en andere muziekprofiteurs wordt in de toekomst gestuurd door de overheid, waarbij het niet duidelijk is welke rol is weggelegd voor het zichzelf bedruipende Buma Stemra.
Lees hier verder

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De tv-serie Floris uit 1969 krijgt een nieuwe versie: eerst een bioscoopfilm en daarna een vervolgserie op de televisie. Johan Nijenhuis, die dit voorjaar een miljoen bezoekers trok met zijn debuutfilm Costa!, wordt de regisseur. Gerard Soeteman, die ook de originele serie schreef, werkt aan nieuwe scripts. De opnamen beginnen waarschijnlijk volgende zomer.
Lees hier verder

De Groningse politie probeert maandag via het AVRO-televisieprogramma Opsporing Verzocht nieuwe informatie te krijgen over de dood van de straatprostituee Sasja Schenker uit Groningen. De 34-jarige vrouw werd dinsdag 17 juli dood in een kanaal in de buurt van de stad Groningen aangetroffen. Zij bleek om het leven te zijn gebracht.
Lees hier verder

Zelfs als zijn vertrek een breuk met de VARA zal betekenen, is Paul de Leeuw voornemens naar de NCRV te gaan. Zoals deze krant gisteren meldde is `kwajongen’ De Leeuw met de NCRV in gesprek over een terugkeer op de landelijke televisie als presentator van het degelijke spelletje Zo vader zo zoon.
Lees hier verder

Op Nederland 2 is vanaf november een comedyserie te zien met dove acteurs. Eraan gekoppeld is een Teleac-cursus Gebarentaal. ,,We willen laten zien dat doven niet achterlijk zijn.”
Lees hier verder

Radiostations die hun programma’s op het net uitzenden moeten daarvoor dezelfde rechten afdragen aan platenmaatschappijen als partijen die louter op het net uitzenden. Dat vindt de federale rechtbank in de VS, die daarmee ook indirect een voor Nederland belangrijke uitspraak doet.
Lees hier verder

De lokale omroep LTV3 in Loon op Zand moet zo snel mogelijk weer van start met het uitzenden van tv-programma’s. Dat is de enige manier om de strijd aan te binden met de commerci?le zender Regio TV die sinds enkele weken in het dorp uitzendt. Dat is de mening van J. In ’t Groen en M. van Heijst. Deze oud-vrijwilligers stapten vorig jaar met vier anderen op bij LTV3 na een slepend conflict met het bestuur, maar maakten daarvoor jarenlang tv-programma’s. De omroep zendt sinds een jaar niet meer uit omdat het vorige bestuur (met R. van Hoorn en P. Haans) in de clinch lag met het gemeentebestuur over de zendmachtiging.
Lees hier verder

Uitgevers van muziek, films en boeken doen er alles aan om hun producten te beschermen. Het liefste zouden ze elke vorm van kopi?ren uitbannen. De muziekindustrie is onlangs begonnen cd’s van een nieuwe kopieerbeveiliging te voorzien. Met behulp van technieken als SafeAudio, MediaCloQ en Cactus Data Shield proberen platenmaatschappijen cd’s te beschermen tegen kopi?ren en rippen (omzetten naar MP3).
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten