Kort nieuws dinsdag 14 augustus 2001

06.00 uur

John van Vliet, commentator en verslaggever bij Studio Sport, gaat naar Canal +. Bij Canal plus gaat hij niet alleen wedstrijden becommentarieren maar ook programma’s presenteren. Van Vliet maakt deel uit van de wat jongere garde van Studio Sport-commentatoren.

De rechtstreekse registratie van de Supercupwedstrijd PSV-FC Twente is zondagmiddag door 1.262.500 mensen bekeken. Dat heeft de dienst Kijk- en Luisteronderzoek van de NOS gepeild. Volgens de NOS is dat een hoog kijkcijfer voor een zondagmiddag. De kijkers waardeerden de NOS-uitzending met het cijfer 6,9.

Ex radio 538 DJ en TV producent Micheal Pirlarczyk doet even een stapje terug bij Futur@active. Hij moet meer ervaring gaan opdoen als producent. Het is de bedoeling dat Pirlarczyk nu de heiligew koe gaat gaat produceren en presenteren. Maar het is wel de bedoeling dat Pirlarczyk terug keert in zijn oude functie als productionele functie van Futur@active.

Zaterdag 13 Oktober, het lijkt nog vrij ver weg, maar toch heeft de organisatie de eerste namen van het tiener pop spektakel “Pepsie Pop” al bekend gemaakt. Op deze dag zullen aanwezig zijn Atomic Kitten, Di-rect, Birgit (schuurman), Twarres, Reamon, en natuurlijk K-otic, want ze staan de laatste weken erg weinig in de picture, en dat is slecht voor de platenverkoop van deze Starmakers. Het optreden zal op 13 Oktober in het Arnhemse Gelredome plaats vinden.

Het verliesgevendse UPC en Tv zender Canal+ brengen binnekort hun Poolse digitale activiteiten onder in een gezamelijk bedrijf. Deze oveereenkomst zou UPC 150 miljoen kunnen opleveren. wat ze goed kunnen gebruiken.

Vorige week meldde we al dat SBS ex-Endemol-programma-bedenker leo Jansen inzet om in de vooravond een actualiteiten programma uit de zenden. Dit zou moeten gebeuren door presentators Ton van Royen, Hans Kraay jr, Willibrord Frequin, Pieter Storms, Peter R de Vries, en Albert verlinde. Hierdoor is het niet mogelijk de reguliere uitzendingen van Peter. R. de Vries in de winter programmering van 2001/2002 op te nemen. Volgens SBS is dat mede het gevolg van de mogelijke komst van de nieuwsrubriek. SBS is nog aan het onderzoeken, wat voor mogelijkheden er overblijven voor zijn misdaadachtige programma wat onderzoekt wat de kijker wil weten, en als je kijkt, dan heb je ook nog een alibi, waarvoor we een alibi moeten hebben, dat is niet bekend.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

,,Windkracht 8 voorspelden ze vanmorgen”, zegt Michael Bakker van Radio 192 aan boord van de Willem Beukelszoon in de haven van Ijmuiden. ,,Toen hebben we maar besloten om hier in de haven te blijven liggen.” Het was afgelopen weekend de bedoeling om vanaf de Noordzee de tijd van Veronica en Radio Noordzee te doen herleven door vanaf een schip op zee radio te maken. ,,Zaterdag is dat ook gelukt, toen was het een stralende dag en hebben we op volle zee gezeten”, aldus Bakker. Zondag was het weer te slecht.
Lees hier verder

Televisie is een emotie-doos. Alles erin ligt kriskras door elkaar. Een avondje televisie samenstellen is dan ook geen sinecure als je niet in je verveling wil verdwalen. Voor zaterdag had ik een van mijn favoriete films uitgekozen: Total Recall van Paul Verhoeven, een oudje weliswaar (1990), maar met een nog altijd groeiende actualiteit, zoals het hoort bij goeie sciencefictionfilms.
Lees hier verder

Jaarlijks stelt de VPRO enkele jonge programmamakers in de gelegenheid een korte documentaire te maken. Dit jaar is het thema: jongensdromen. De eerste documentaire in deze reeks is De ideale auto waarin filmer Maarten van Soest de gevierde auto-ontwerper Robert Opron opzocht.
Lees hier verder

Dit is echt het neusje van de zalm. Iedereen in Nederland en ver daarbuiten die iets voorstelt op het gebied van informatie- en communicatietechnologie is er.” Politieman Frans Kolkman van de digitale recherche spreekt met respect over de 2500 deelnemers van Hackers At Large 2001, dat van donderdag tot en met zondag op het campusterrein van de Universiteit Twente in Enschede werd gehouden.
Lees hier verder

Nooit meer wachten op de vertraagde bus of tram. Nooit meer de twijfel of hij misschien net weg is. Bus en tramreizigers in Den Haag met een mobiele telefoon kunnen binnenkort per sms en via internet actuele reisinformatie ontvangen.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.