Kort nieuws donderdag 16 augustus 2001

06.00 uur

Onderweg naar morgen acteur Seth Kamphuijs is binnenkort te zien bij TMF. Dit maakte de muziekzender gisteren bekend. Kamphuijs is bekend als Ticho Steiner in de bekende soap van Yorin. Daarnaast heeft hij her en der nog wat andere acteerervaring opgedaan. Volgende week zal TMF nog een nieuwe aanwinst presenteren, die Sonja Silva (vertrokken naar Yorin) op gaat volgen.

Beau van Erven Dorens presenteert vanaf drie september het nieuwe dagelijkse magazine RTL Boulevard. Hij gaat dat doen met Albert Verlinde, van wie eerder bekend werd dat hij overstapt van SBS naar RTL. RTL Boulevard wordt tussen 18.30 en 19.00 uur uitgezonden. Onderwerpen als lifestyle, nieuws van de straat, royalty, onrecht, misdaad en entertainment komen erin aan de orde. Voor al die afzonderlijke onderwerpen worden aparte deskundigen aangetrokken.

Het Amerikaanse breedband bedrijf Narad Network heeft een techniek ontwikkeld waarmee het over standaard Coax-netwerken, zoals bij kabelinternet wordt gebruikt, snelheden tot 1 Gbit/seconde kunnen worden bereikt. Er is vooreerst alleen sprake van een Amerikaanse introductie.

D66 kan op weinig steun in de Tweede Kamer rekenen bij haar streven de reclame op de publieke omroepnetten Nederland 1, 2 en 3 en de radiostations terug te dringen. De democraten vinden dat omroepen gedwongen moeten worden om ,,kwalitatief onderscheidende programma’s” te maken. Nu lijken de uitzendingen volgens D66 te veel op die van commerciële omroepen.

Bijna vijf miljoen mensen krijgen de kans om met een gratis lot ter waarde van een tientje grote geldprijzen te winnen. De Nederlandse Sponsor Loterij, die vanaf nu de SponsorBingo Loterij heet, geeft de loten weg aan de willekeurig geselecteerde Nederlanders.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Rap en comedy: op papier een veelbelovende combinatie, maar de werkelijkheid is weerbarstiger. Tenminste als die werkelijkheid de vorm aanneemt van wat tegenwoordig elke dag op MTV te zien is als Lyricist Lounge. In hiphop-kringen heeft de Lyricist Lounge een uitstekende naam, maar dan gaat het om het fenomeen dat in 1991 van start ging als een kleinschalig open podium voor rappers – in New York natuurlijk.
Lees hier verder

Het is allang niet meer zo zeker dat de jeugd de toekomst heeft. En dat zeg ik niet omdat ik gisteren naar door jongeren gemaakte programma’s keek, maar door wat mijn hongerig zapgedrag tussendoor blootlegde.
Lees hier verder

Kabelbedrijf UPC schrapt in de komende zes maanden 1000 tot 1500 banen bij het onderdeel distribution in Europa. Dat is 15 procent van het totale werknemersbestand, aldus operationeel directeur G. Musselman dinsdag tijdens een telefonische persconferentie.
Lees hier verder

Bepaalde mobiele telefoons van Nokia kunnen door eenvoudige, kwaadaardige sms-berichten op afstand worden geblokkeerd. Andere merken zijn mogelijk ook vatbaar voor aanvallen op foute software.
Lees hier verder

Het Groningse bedrijf Unitel zet per 1 september de telegramdienst van KPN voort. KPN stopt met de dienst wegens een grote teruglopende vraag sinds de komst van internet.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten