Kort nieuws op dinsdag 21 augustus 2001

Sylvia Millecam is op 45-jarige leeftijd overleden. Ze leed aan kanker. Ze was bekend als mede-presentator van Ook dat nog bij de KRO en Knoop in je Zakdoek bij de Teleac/NOT en als actrice en comedienne. Klik hier voor een in memoriam, uitgesproken door Frits Spits.

De Reclame Code Commissie noemt een advertentie van de publieke radiozender 747 AM ‘smakeloos, onnodig kwetsend en respectloos’. Daarmee stelt de RCC twee klagers in het gelijk. De twee, lezers van NRC Handelsblad, hadden een klacht ingediend tegen een uiting van een luchtfoto van een oorlogsbegraafplaats met de tekst: ‘Soms moet je een beetje afstand nemen om een beter overzicht te krijgen. 747 AM’. De advertentie werd gemaakt door KesselsKramer ten tijde van de introductie van de ‘nieuwe’ zender die voorheen Radio 5 heette. 747 AM gaat in beroep. De zaak wordt op 10 september behandeld.

In de laatste aflevering van ‘de wereld van Boudewijn Büch’ op dinsdag om 20.58 uur op Ned. 3 gaat Büch op zoek naar the highway to hell van de Australische rockband AC/DC. Op de site zijn alle afleveringen te bekijken over de verhalen achter plaatsnamen, geboorteplaatsen en songteksten.

In de laatste aflevering van de 12e provincie Omroep Flevoland laat oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting vanuit zijn riante bolide Flevoland zien aan Emile Ratelband. Op de site van presentator Wilting foto´s en een beschrijving van de tocht met Ratelband en eerdere gasten.

Omroep Brabant verzamelt in ‘de mand van Máxima’ cadeaus voor Willem-Alexander en Máxima. De inhoud van de mand wordt waarschijnlijk tijdens het koninklijk werkbezoek op 4 september aangeboden. Voor diegene met een origineel cadeau voor de mand: stuur een mail..

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Zoals zoveel verschijnselen verdeelt de radio de mensheid in twee soorten, die door een onoverbrugbare kloof gescheiden zijn. Radiogevoelige mensen en mensen die heus wel eens een radio aan hebben, al was het maar omdat het handig is voor weer en verkeer, maar die een leven lang onbekend blijven met de betovering door stemmen en klanken uit de verte.
Lees hier verder

In samenwerking met uitgeverij De Bezige Bij werkt tekenaar Dick Matena aan een stripversie van De Avonden, de debuutroman van Gerard Reve uit 1947. ‘Matena is bezig met het eerste hoofdstuk, en met de schetsen voor de andere negen hoofdstukken’, zegt Marc Zwartjes van De Bezige Bij. ‘Er zijn nu drie pagina’s klaar. En ik moet zeggen: qua sfeer sluiten de tekeningen perfect aan op het boek.’
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten