Kort nieuws voor vrijdag 24 augustus 2001

05.00 uur

De organisatie van festival Lowlands in Biddingshuizen heeft donderdagavond rond zes uur de camping geopend. Organisator Mojo Concerts zag zich daartoe genoodzaakt, ondanks zijn dringende verzoek pas op de eerste festivaldag af te reizen naar Lowlands. Een hoop bezoekers bleek al voortijdig naar het festivalterrein te zijn gekomen. Vandaag en morgen is alles over Lowlands te volgen op Radio 3FM.

Tijdens Lowlands zullen 250 bands spelen. Radio 3FM is er dus vanaf vrijdag 20.00 uur tot zondag 01.00 uur bij met interviews, concertopnamen en speciale sessies. Online doet 3 voor 12 (VPRO) live verslag via streaming audio en video.

Net5 herhaalt vanavond de twee gesprekken die Theo van Gogh had met de zondag overleden Sylvia Millecam. Van Gogh sprak met de geliefde comédienne voor zijn tv-reeks Een prettig gesprek. De uitzending vrijdag begint om 22.15 uur.

De jaarlijkse Uitmarkt wordt dit weekend gehouden. Talloze cabaretiers, acteurs, zangers en andere artiesten geven een voorproefje van nieuwe voorstellingen en concerten. Ook de AVRO strijkt neer in Amsterdam met zijn Weekendcafé. Bezoekers kunnen de Radio 2-uitzendingen bijwonen op het Max Eeuweplein.

De relatie tussen het koninklijk huis en de pers is meestal wat moeizaam, maar niettemin opent prins Willem-Alexander donderdag 4 oktober in Amsterdam het nieuwe Persmuseum. Dit museum is de nationale bewaarplaats voor het journalistieke ‘erfgoed’.

De NOS-televisie zendt op 6 september een documentaire uit over prins Claus. De prins viert die dag zijn 75ste verjaardag. Programmamaker Tonko Dop sprak met mensen die de prins persoonlijk hebben meegemaakt. De gesprekken worden afgewisseld met archiefbeelden van de prins. Daaronder zijn fragmenten die niet eerder zijn uitgezonden.

Het nabootsen van de hemel kost veel meer tijd dan regisseur Jeroen Krabbé had verwacht. Daarom loopt het uitbrengen van zijn film The Discovery of Heaven enige dagen vertraging op. De rolprent is een verfilming van de bestseller De Ontdekking van de Hemel van Harry Mulisch. De film zou eigenlijk op 11 oktober voor het eerst in Nederland te zien zijn. Maar omdat het niet wil vlotten met de speciale effecten die in de hemel plaatsvinden en het uitbeelden van de Tien Geboden wordt dat nu 25 oktober.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

De betaalzender Canal+ plooit zich terug op zijn kernactiviteiten: film en sport. In september komt er een herprofilering van de twee kanalen. Filmzender Canal+ Grijs wordt begraven en vervangen door Canal+ Rood. Canal+ Blauw blijft het sportkanaal bij uitstek
Lees hier verder

Paul de Leeuw is overgestapt van de VARA naar de NCRV. Hij moet helpen het ’truttige’ imago op te frissen. Presentator en cabaretier Paul de Leeuw presenteert voorlopig geen programma’s meer voor de VARA en stapt over naar de NCRV, de omroep met als slogan ‘liefde, fatsoen, respect en vertrouwen’.
Lees hier verder

Er moet iets vreselijks gebeurd zijn op het void deck van flatnummer 210 aan de Bukit Batokstraat in Singapore. Op deze open benedenverdieping van de staatsflat krioelt het van de cameraploegen en tv-verslaggevers die met paniekerige blik in de camera vertellen wat zich hier zojuist heeft afgespeeld.
Lees hier verder

Vanaf vrijdag 24 augustus zit Eurosport in een deel van Vlaanderen terug op de kabel. De sportzender heeft hierover een akkoord bereikt met alle zuivere kabelintercommunales.
Lees hier verder

Het is al weer een tiental jaar geleden: we zaten als publieke-omroepmedewerkers bijelkaar, want we zouden die aanstormende commerciëlen wel eens een lesje leren. Ik kreeg een absoluut verbod om op te treden bij RTL4, maar heb mij daar uiteraard niks van aangetrokken.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email