Kortnieuws voor woensdag 22 augustus 2001

05.00 uur.

De RadioWereld brengt vandaag enkele reacties van radiostations over de verlenging van de uitzendvergunningen voor de commerciële radiostations. Kijk dus regelmatig op deze site.

De gemeente Maarssen heeft vanaf zaterdag 25 augustus weer een lokaal radiostation. De eerste uitzendingen van Power Radio Maarssen, zoals het station gaat heten, starten om 12.00. Volgens het radiostation zijn zij het eerste lokale station dat met een zelf gebouwde zender werkt. Power-RM is te beluisteren via 105,3 Mhz in de ether en 102,0 Mhz op de kabel. Kijk voor meer informatie over het station op: www.powerrm.nl

Ruim 3600 mensen hebben via internet hun deelneming betuigd aan de vrienden en nabestaanden van Sylvia Millecam. De 45-jarige actrice overleed zondagmiddag in Nijmegen. Sylvia Millecam wordt zaterdagmiddag begraven op begraafplaats Westgaarde in Amsterdam. Ze was al geruime tijd ziek en leed vermoedelijk aan kanker.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Het grootste Europese platform voor downloadbare koopmuziek opent begin volgend jaar z’n virtuele deuren op internet. Voor waarschijnlijk één euro per nummer kunnen bezoekers straks op de site van het Nederlandse muziekbedrijf Yeahronimo een keus maken uit bijna twee miljoen nummers in alle denkbare categorieën.
Lees hier verder

Het duurt nu al bijna een kwarteeuw: ik maak televisie, ik bespreek televisie en ik word besproken. Televisierecensies helpen niks. Gerrit Komrij heeft het al eens opgemerkt: je kunt je ontzettend boos maken over bepaalde programma’s, ze blijven toch bestaan. Persoonlijk vind ik het erg prettig dat televisierecensies geen enkele invloed hebben.
Lees hier verder

In de Verenigde Staten mag ik graag naar het Home Shopping Channel kijken. Vaardige praters proberen mij over te halen een nutteloos dingetje aan te schaffen. Zelfs sterretjes van het C-garnituur werken bij dit Channel. Sedert kort wordt op Net5 iets soortgelijks geprobeerd door Home Shopping Europe.
Lees hier verder

Paul Jambers blijft als televisiegezicht nog twee jaar exclusief verbonden aan de VTM. Het contract met de commerciële zender is zopas verlengd. ,,Ik werk al tien jaar bij VTM. Als ze met mij verder willen, dan krijgen zij natuurlijk de voorkeur”, stelt de televisiemaker.
Lees hier verder

Met de uitverkoop van de Libelle en de Margriet, de schoolboeken van Malmberg en regionale kranten als De Limburger, is VNU geen uitgever meer. De onderneming uit Haarlem noemt zichzelf een `informatieconcern’ sinds de overnames van twee grote Amerikaanse marktonderzoeksbureaus, Nielsen Media Ratings en AC Nielsen.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email