Kort nieuws op Donderdag 27 September 2001

[05.00 uur]
Goedemorgen.

Televisiezender Fox Kids Europe heeft het afgelopen boekjaar, eindigend op 31 mei, een nettowinst behaald van 16,2 miljoen dollar (f 38,7 miljoen). Dat is een stijging van 26 procent tot 126,7 miljoen dollar (f 303 miljoen). Dat in vergelijking met de 0,3 miljoen dollar van de vorige periode een enorme stijging. Ondanks een teruglopende advertentiemarkt stegen de inkomsten uit reclame met bijna 60 procent. De belangrijkste inkomstenpost voor Fox Kids, driekwart van het totaal, zijn abonnementsgelden. Die stegen met 46 procent tot 43,7 miljoen dollar. De Walt Disney Company is voor 75 procent eigenaar van Fox Kids Europe. De rest van de aandelen wordt verhandeld aan de beurs in Amsterdam.

Radio 747 AM heeft een nieuwe website. Daar is onder meer informatie te vinden over de programma’s met speciale aandacht voor het hoorspel Radio Bergeijk en de radiodocumentaires. Om de lancering te vieren, kunnen bezoekers het fotoboek De aarde vanuit de hemel winnen.

RadioWereld is op zoek naar reporters van de grote publieke en commerciele omroepen in Nederland. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld.

De speelfilm ‘Nynke’ van Pieter Verhoeff staat hoog genoteerd voor een of meerdere Gouden Kalveren. Ze sleepte vier nominaties in de wacht: voor beste regie, acteur, actrice en film. Gisteravond werden tijdens het Nederlands Filmfestival de nominaties bekendgemaakt. Vrijdagavond, voorafgaand aan het traditionele Filmbal, maakt het festival de winnaars van de ‘Nederlandse Oscars’ bekend.

Net als vorig jaar zijn Anouk en Kane genomineerd voor de Best Dutch Act tijdens de uitreiking van de MTV Europe Music Awards. De prijzen worden 8 november in Frankfurt uitgereikt. Kijkers in Nederland kunnen hun stem uitbrengen via de Nederlandse site van MTV.

Over de bekende kat Heinz uit de gelijknamige strip wordt een avondvullende tekenfilm gemaakt. Die moet met kerstmis 2003 in de bioscopen te zien zijn. Het tekenen zal begin volgend jaar beginnen. De geestelijk vaders van Heinz zijn al bezig aan het script. Waarschijnlijk wordt het verhaal een mengeling van eerder verschenen stripverhalen. Fans kunnen ideeen bijdragen via internet op www.heinzthemovie.nl

Wilt u helemaal op hoogte zijn van de laatste nieuwsfeiten, surf naar de Zerobase afdeling op de RadioWereld

Vanaf september zendt TV Gelderland iedere week op zondag het TV Gelderland Nieuwsoverzicht uit, tevens geschikt gemaakt voor doven en slechthorenden. Om 12.00 uur en om 17.45 uur kunnen mensen kijken naar een weekoverzicht met ondertiteling. Dit experiment duurt 4 maanden. Daarna wordt bekeken of het experiment is geslaagd en wordt voortgezet.

De Raad van Toezicht van de NOS, waarin de diverse omroepvoorzitters zitting hebben, heeft de plannen van de NOS Raad van Beheer goedgekeurd om een aparte nieuwszender op te tuigen. De plannen lekten al eerder uit. Per september 2002 geldt Nederland 2 als ‘starttuin’ voor de ide?en. Overdag (6.00-19.00 uur) wordt dat kanaal nieuwszender. Later moet dat uitgroeien tot een 24-uurszender, waarna het kanaal in 2005/2006 ook een aparte publieke zender moet worden. Dat houdt dus een vierde publieke zender in.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Staatssecretaris Van der Ploeg van Mediazaken gaat onderzoeken of het voetbal bij de publieke omroep niet te duur wordt. Hij wil komend voorjaar samen met zijn collega Vliegenthart van Sportzaken een notitie over sport en tv naar de Tweede Kamer sturen.
Lees hier verder

Matthijs van Nieuwkerk (41) wordt de nieuwe zenderco?rdinator van Nederland 3. Hij laat een ontredderd AT 5 achter, waar hij sinds begin dit jaar hoofdredacteur was. Tot eind vorig jaar was hij nog hoofdredacteur van Het Parool. De ondernemingsraad betreurt het vertrek, en hoopt dat Van Nieuwkerk tot 1 januari aanblijft.
Lees hier verder

De publieke omroep gaat op termijn structureel 60 miljoen gulden in internet steken. De NOS gaat hiermee tegen de trend van de markt in. Dit heeft NOS bestuursvoorzitter Gerrit Jan Wolffensperger vanmiddag bekendgemaakt bij de presentatie van de meerjarenbegroting 2002-2006.
Lees hier verder

Telecomaanbieder Universal Telecom hanteert sinds 15 september ??n telefoontarief voor alle gesprekken binnen heel Nederland. Een telefoongesprek van Limburg naar Groningen kost daardoor net zoveel als een gesprek gevoerd binnen bijvoorbeeld Amsterdam.
Lees hier verder

Twee deelnemers aan het V8-televisieprogramma ‘Een rug te ver’ zijn dinsdagavond in het ziekenhuis opgenomen. De twee vrouwen moesten in de Zwolse binnenstad zoveel mogelijk bloembollen eten, maar werden na afloop onwel. In het ziekenhuis bleken de bollen giftig, waarop bij beide slachtoffers de maag is leeggepompt.
Lees hier verder

In ‘Zo?y ziet sterretjes’ stort Eddy zich letterlijk en figuurlijk op de sterren. In 13 afleveringen gunt hij de kijker een kijkje in de keuken van zijn bestaan als ‘sterrenkenner’. Zo?y praat met bekende Nederlanders en buitenlanders over het beroemd zijn.
Lees hier verder

Het benefietgala van afgelopen vrijdag waarop tientallen sterren uit de amusementswereld zich inzetten voor de slachtoffers van de aanslagen van 11 september, heeft meer dan 150 miljoen dollar (ruim 160 miljoen euro) opgebracht. De show, America: a tribute to heroes, werd in de VS uitgezonden door meer dan 35 televisiestations en was ook in andere landen, waaronder Belgi?, te zien.
Lees hier verder

Het Vlaams Commissariaat voor de Media (VCM) heeft zich niet laten be?nvloeden door externe personen of lobbygroepen in zijn beslissing om Q-Music (VTM) en 4FM een radiolicentie toe te kennen. Dat was de stelling van VCM-voorzitter Henri Coremans gisteren toen hij gehoord werd door de mediacommissie van het Vlaams parlement.
Lees hier verder

Meer dan de helft van de huishoudens in Europa zal in 2005 van interactieve televisie gebruik maken. Dat voorspelt IDC. Europa zal wat interactieve televisie betreft een leidende positie gaan spelen op de wereldmarkt. Dat heeft met name te maken met de introductie van allerlei digitale televisiediensten in dit werelddeel. Onderzoeksbureau IDC verwacht dat in 2005 79 miljoen huishoudens in Europa van interactieve televisie gebruikmaken.
Lees hier verder

Vivendi Universal heeft aangekondigd in oktober te beginnen met het verkopen van cd’s die beveiligd zijn tegen kopi?ren. Sony maakte al eerder bekend een promotie-cd van Michael Jackson te voorzien van een kopieerbeveiliging. Volgens Sony blijft het voorlopig bij deze proef en is het bedrijf niet van plan op korte termijn een anti-kopieertechniek aan zijn cd’s toe te voegen.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten