Kort nieuws op Donderdag 6 September 2001

[05.00 uur]

Goedemorgen.

Vanaf zondag 9 september is Ook Dat Nog! terug. In de eerste uitzending brengt men onder meer een hommage aan Sylvia Millecam die op 19 augustus j.l. is overleden. Twaalf jaar Ook Dat Nog!, twaalf jaar Sylvia in vogelvlucht. Ook Dat Nog! krijgt een nieuw terugkomend gezicht, Sjaak Bral. Wekelijks probeert deze Haagse stand up comedian en cabaretier in ‘een Zaak voor Sjaak’ een consumenten-probleem op te lossen. Streng doch rechtvaardig, met humor als belangrijkste wapen.

Tevens is een nieuwe reeks Studentenleven is begonnen. Het KRO programma doet dit seizoen Nijmegen aan. In eerste instantie worden drie studenten aan de kijkers voorgesteld: Sarah, Laura en Patrick. Op de vernieuwde website allerlei informatie over de studenten te vinden.
Studentenleven

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Volgens de VARA zal het programma Studio Spaan ondanks de (hoogstwaarschijnlijke) uitschakeling van het Nederlands elftal toch uitgezonden worden voor en tijdens de wereldkampioenschappen voetbal in Japan en Korea volgend jaar. De onderwerpen zullen wel wat worden aangepast. Nieuw onderdeel is een cursus strafschoppen nemen.

Wilt u helemaal op hoogte zijn van de laatste nieuwsfeiten, surf naar de Zerobase afdeling op de RadioWereld

Vele beroemdheden hebben hun naam laten veranderen voor ze beroemd werden. In sommige gevallen is dat wel te begrijpen. Kijk maar eens hier

Het lokale radiostation Noordenveld-FM is een van de eerste, “of de aller eerste” lokale omroep die gebruik heeft gemaakt van het feit dat per 01 september van dit jaar ook in de ether in stereo mag worden uitgezonden. Noordenveld-FM zendt per 01 september dan ook uit in stereo in de ether en op de kabel. Noordenveld-FM is de lokale omroep van de gemeente Noordenveld in het Noord Westen van Drenthe) en is te ontvangen op fm 105.0 (ether) en 105.9 (kabel).

Wil je deze week nog naar de film gaan? Kijk dan voordat je een film uitkiest even op www.Filmlijst.nl. De nieuwe site ging deze week van start. Op de site kun je met één blik zien welke films je moet zien en welke je kunt overslaan. De website biedt je de mogelijkheid om actuele bioscoopinformatie te raadplegen, het uitgebreide filmarchief door te spitten of meningen van andere filmliefhebbers te lezen. Op de site kun je direct kijken welke films, waar draaien en hoe laat. Ook kun je direct een reservering maken. Er is meer te doen op de site: je kunt over de films discussiëren in het forum, zoeken in het archief waar nu al rond de 1500 films in zijn opgenomen en je kunt trailers bekijken van de nieuwste films.

In Friesland is de verkoop van satellietschotels aanzienlijk gestegen nadat kabelexploitant UPC enkele weken geleden had aangekondigd de zenders CNN en ZDF uit het zenderpakket te halen. Deze week werden de zenders daadwerkelijk geschrapt, tot grote onvrede van veel Friezen. Met een schotel kunnen CNN en ZDF wel ontvangen worden.

Producent René Scholten krijgt tijdens de opening van het Nederlandse Film Festival op 19 september het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs 2001. Scholten krijgt de prijs ,,voor zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse film”. ,,Als producent bij het Amsterdams Stadsjournaal en Studio Nieuwe Gronden realiseerde hij een groot aantal gedenkwaardige Nederlandse producties”, aldus de organisatie van het festival.
Hij zette zich ook als bestuurder en adviseur in voor de Nederlandse film. In 1998 kreeg hij al op het Montreal World Film Festival twee prijzen voor de deels Nederlandse productie The Quarry.

Voortaan is iedereen welkom om te deeplinken naar het nieuws op de Trouw-site, waarbij Trouw het makkelijk maakt door de benodigde html-code op de eigen site aan te bieden. Ruim een jaar geleden was het Trouw-uitgever PCM dat de deep-link activiteiten van Kranten.com middels een kort geding probeerde te verbieden. Het argument was toen dat deeplinken inbreuk maakt op de auteursrechten.

Het geplaagde bedrijf Toolex heeft surseance van betaling aangevraagd. De Eindhovense fabrikant van cd-machines ziet zich hiertoe genoodzaakt nu de voorgenomen verkoop van de Zweedse dochter is mislukt. Dat heeft Toolex woensdag bekendgemaakt.

De Amsterdamse stadszender AT 5 moet drastisch bezuinigen. In totaal kampt de zender met een tekort op de begroting van ’tussen de vier en vijf ton’, liet algemeen directeur Allard Berends vandaag weten. De bezuinigingen gaan ten koste van de zogeheten Hard-Nieuwsploeg: het paradepaardje van het AT 5 wordt opgeheven. De Hard-Nieuwsploeg maakte begin dit jaar de beelden van de ramp in Volendam die nadien de hele wereld overgingen.

De Zilveren Ster, de Gouden Ring, de Zilveren Stuiver; op 12 oktober regent het weer prijzen voor de mooiste programma’s en de beste televisiepersoonlijkheden. Via internet kan het publiek meestemmen. Tot en met 26 september is er wekelijks een nieuwe stemronde

Studio 2, het nieuwe programma van de TROS,is amper begonnen of er is al sprake van een rel.Monique van de Ven heeft boos aangekondigd haar medewerking in te trekken, zo meldde het AD woensdag. Wat is er aan de hand? Monique zou in elke uitzending van deze ‘late night show’ de “Maxima Inburgerings Cursus” presenteren. Haar eerste bijdrage werd dinsdag echter gelijk niet uitgezonden.

De Raad van Bestuur van de NOS wil dat Nederland 2 vanaf 2003 van 06.00 tot 18.00 uur een echte nieuwszender wordt. De raad werkt aan een plan met die strekking, dat later deze maand aan de Raad van Toezicht van de NOS wordt voorgelegd. Dat heeft een woordvoerder van de NOS woensdag gezegd. Eerdere plannen van de publieke omroepen om te komen tot een nieuwszender ketsten telkens af
Lees hier verder

De nieuwe noordelijke ochtendkrant die ontstaat door de fusie van de Drentse Courant, het Groninger Dagblad (Stad) en het Nieuwsblad van het Noorden, gaat verder met 170 journalistieke arbeidsplaatsen. Nu tellen de gezamenlijke redacties nog 210 arbeidsplaatsen, zodat veertig banen verdwijnen. Dat gebeurt zonder gedwongen ontslagen.
Lees hier verder

Voordat op tv de winter begint, is het altijd flink dringen op de Gooise matras. Wordt het ’t voeteneinde of het hoofdkussen? Na een zomer rollebollen moet je je als bekende tv-verschijning rond deze tijd wel ergens hebben genesteld, anders kom je het komende seizoen waarschijnlijk niet meer aan de bak. De opvallendste transfer in medialand is natuurlijk wel die van Paul de Leeuw, die bij de Landmark-beweging werd gehersenspoeld tot Beter Mens en daarna de Vara inruilde voor de NCRV.
Lees hier verder

Jan Willem Struiksma dreigt een bekende Nederlander te worden. Hij is analist bij het bescheiden Amsterdamse effectenhuis SCE Securities. Maar hij is ook een van de vaste gastsprekers bij RTL Z, het programma voor beleggers dat sinds twee weken tijdens kantooruren continu financieel en economisch nieuws brengt op de televisiezender RTL5.
Lees hier verder

Het spotje markeert het nieuwe reclamebeleid van ’s lands grootste kruidenier: voortaan geen advertenties in de dagbladen meer, maar wel veel tv-spotjes en wekelijks een folder in een miljoenenoplage die huis aan huis wordt verspreid.
Lees hier verder

Volgens Tros-persvoorlichter Marc van Hal blijft presentatrice Tineke Verburg voorlopig gewoon werkzaam bij de publieke omroep. TvBabes.nl meldt daarentegen dat het al geruime tijd niet meer botert tussen Tineke en de Tros.
Lees hier verder

Het licht gaat aan bij teletekst.nl. Teletekst.nl wordt eind deze maand na twee jaar stilte in gebruik genomen. Maar niet door de NOS, die wilde het domein niet hebben. Ook niet voor niks.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen

Gerelateerde berichten