Kort nieuws op Vrijdag 14 September 2001

[05.00]
Goedemorgen

Een van de eerste commerciële radiostations in Nederland, Sky Radio, viert vandaag een klein feestje. Vandaag is het zes jaar geleden dat SKY Radio is gestart met de eerste uitzendingen via de toen nog onbekende frequentie 100.7 FM om 19.00 uur. De naam van het station veranderde op dat moment van Sky Radio in Sky Radio 100.7 FM.

De twee lokale omroepen in de Hof van Twente, Reggestad en Twickelstad, gaan uiterlijk 1 januari 2004 samen. Beide omroepen kunnen in elk geval tot 1 september 2003 via hun huidige, eigen frequentie uitzenden. Dat is het resultaat van de bemiddeling door wethouder H. Knuiman. Hierdoor wordt voorkomen dat de twee om een zendvergunning gaan strijden. De bemiddeling door de OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen had al schipbreuk geleden leed. Als het niet gelukt was had de gemeenteraad een keuze moeten maken, omdat er wettelijk maar één omroep per gemeente is toegestaan.

Jan van Halst zal eind September bij RTV Oost een nieuw wekelijks programma over de voetbalclub FC Twente presenteren. Van Halst noemt zijn nieuwe rol als presentator een mooie uitdaging.”Ik heb altijd al iets in de journalistiek willen doen en dit is een uitstekende kans die ik met beide handen wil grijpen.”

Wilt u helemaal op hoogte zijn van de laatste nieuwsfeiten, surf naar de Zerobase afdeling op de RadioWereld

Verscheidene Amerikaanse filmproducenten hebben besloten de première van films die direct of zijdelings over explosies handelen voor onbepaalde tijd uit te stellen. Zij doen dat uit piëteit met de slachtoffers van de aanslagen in New York. De volgende films zullen in ieder geval niet meer te zien zijn de komende tijd. Collateral Damage, Big Trouble, Sidewalks of New York, The Last Castle, Spiderman, Swordfish

Als gevolg van de aanslagen in de Verenigde Staten heeft BusinessNieuws één van haar uitingen uit de campagneserie ‘Voor wie liever naar de essentie luistert’ teruggehaald. In de uiting ziet men een uit tekst opgebouwde Skyline van New York waarin de Twin Towers van het World Trade Center centraal staan.

De verkoop van de verzamel-CD ‘Liedjes voor Altijd 2’, heeft voor de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhemina Fonds (KWF) ruim Fl. 85.000 opgebracht. Dit bedrag is door Willeke Alberti overhandigd aan het KWF. De CD is in de afgelopen maanden exclusief verkocht aan donateurs van het KWF en is vanaf 11 september ook verkrijgbaar bij platenspeciaalzaak en warenhuis.

In de uitzending van “Vermist” van vrijdag 14 september wordt uitgebreid aandacht besteed aan de al drie maanden durende vermissing van de 78-jarige Geertruida Vliegenthart-Roest. Verder wordt in VERMIST opnieuw aandacht besteed aan de verdwijning van Marion en Romy van Buuren. Dit naar aanleiding van het gevonden rompje bij strand Nulde.

In samenwerking met de International Council van NATAS- The National Academy of Television Arts and Sciences-, de organisatie die in Amerika verantwoordelijk is voor de toekenning van de EMMY Awards – wordt deze vakprijs in 2001 voor de hoogst gewaardeerde Nederlandse televisieproducties en personen in 16 categorieën voor de zesde maal in Nederland uitgeloofd. De programma’s en personen worden door programmamakers binnen het vakgebied gejureerd. Het programma, met bekendmaking van de winnaars, wordt op vrijdag 21 september uitgezonden om 21.50 uur bij de TROS op Nederland 2. De nominaties van ‘HET GOUDEN BEELD’ 2001 zijn bij broadcastpress te vinden.

Bekende artiesten uit de muziekindustrie hebben de slachtoffers van de aanslagen in de VS herdacht op dinsdag. Sting, die live op internet te zien was vanuit Italië, ga aan dat hij niet een volledig concert zou geven. Volgens berichten heeft hij maar een nummer gezongen nadat hij eerst om een minuut stilte vroeg: Fragile.
Lees hier verder

Toen de eerste Boeing zich in het World Trade Center boorde, was televisiecriticus Maarten Huygen net op de burelen van de NOS. Wat gebeurde er verder op de televisie.
Lees hier verder

De drie belangrijkste zenderblokken op de Nederlandse televisie reageerden gisteren snel op het nieuws van de ramp in Amerika. HMG was er om 15.00 uur als eerste bij en in het half uur daarna brachten ook de publieke omroep en SBS het nieuws. Ook vandaag en vanavond is op veel zenders een aangepaste programmering te zien.
Lees hier verder

Het idee dat het overal kan gebeuren, dus ook in Nederland, werd dinsdag in het Jeugdjournaal verkondigd door Amerika-deskundige Maarten van Rossem. Van die opmerking heeft menig kind niet kunnen slapen. Een expert zegt het, dus is het voor kinderen heel geloofwaardig. Bovendien gebruikte hij bij de rampbeelden woorden als spectaculair. ‘Daar hebben we klachten van ouders over gehad’, zegt eindredacteur M. van Beusekom.
Lees hier verder

De publieke en commerciële omroepen hebben, net als dagbladuitgevers PCM en De Telegraaf, een aantal advertenties teruggetrokken uit respect voor de slachtoffers van de ramp in de Verenigde Staten.
Lees hier verder

Televisiestations in de VS hebben hun onderlinge hevige concurrentiestrijd gelaten voor wat het is en zijn een unieke samenwerking aangegaan in het licht van een optimale verslaggeving. Dat meldt de Wall Street Journal. Viacom’s CBS, General Electric’s NBC en MSNBC, Walt Disney’s ABC, AOL Time Warner’s CNN en News Corp’s Fox en Fox News gingen gisteren na het neerstorten van het eerste vliegtuig over op continu verslaggeving over de ramp. Neerstorten van het tweede vliegtuig was dan ook live op de kanalen te zien.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email