Kort nieuws op Vrijdag 21 September 2001

[05.00 uur]
Goedemorgen.

De ChistenUnie vindt het onjuist dat de nieuwe editie van het televisieprogramma Big Brother III vroeg in de avond (19.00 uur) wordt uitgezonden. De Tweede-Kamerleden Stellingwerf en Rouvoet vinden het programma zeker ongeschikt voor jonge kinderen. Men vind de scheldpartijen, blote borsten en weinig aan verbeelding overlatende seksscenes op het scherm te ver gaan. Als het niet van de buis kan, dan moet worden aangegeven dat Big Brother minder geschikt is voor jonge kijkers en uitsluitend na 22.00 worden uitgezonden, vinden zij. Kinderen kunnen ook kijken naar een parodie op Big Brother op www.pigbrother.co.uk. De varkens worden 24-uur per dag (via Internet) in de gaten gehouden. Kijkers mogen de minst populaire varkens wegstemmen.

De publieke TV omroep BNN is nog steeds op zoek naar een persoon die de internetsite van die omroep smoel kan geven. Op evenementen als de Megafestatie heeft BNN al diverse mensen ‘gecast’, maar een geschikte kandidaat zat er nog steeds niet tussen. BNN is al enkele weken op zoek, meer info vind je op www.bnn.nl

Zendtijd voor de Kerken heeft naar eigen zeggen zijn ‘kloffie’ vernieuwd. Op de nieuwe site zijn de goede onderdelen van de oude site overgenomen en nieuwe onderdelen toegevoegd. De Stichting Zendtijd voor Kerken verzorgt radio- en televisie uitzendingen voor kerken. Iedere zondag om 11.00 uur wordt er een kerkdienst op televisie uitgezonden. Iedere zondag is een andere kerk aan de beurt. Op de site kun je een overzicht zien van de komende uitzendingen. Ook kun je cassettes, videobanden of tekstboekjes bestellen en eerdere uitzendingen beluisteren in Real Audio.

Zaterdag zal de Duitse Radiozender “SFB 4- Radio Multikulti” haar zevende verjaardag vieren. Radio Multikulti is het 4e radio programma van de Sender Freies Berlin en zendt uit in Berlijn en via een van de digitale ARD pakketten op Astra. De zender die zeer veel aandacht besteed aan wereldmuziek en nieuws in vele talen, waaronder veel Zuid- en Oosteuropese , uitzendt is geliefd bij zowel autochtonen als allochtonen. Enkele uitzendingen van “Radio Multikulti” worden ook doorgegeven via WDR Funkhaus Europa, een eveneens multicultureel station voor het Ruhrgebiet waarmee zij ook samenwerken. Meer info over SFB 4 is te vinden op www.multikulti.de

Wilt u helemaal op hoogte zijn van de laatste nieuwsfeiten, surf naar de Zerobase afdeling op de RadioWereld

Sms dringt langzaam door in de wereld van de volwassenen. Was tot voor kort het versturen van tekstberichten vooral een goedkope oplossing voor jongeren, volgens een onderzoek van AT Kearney en Business School van Cambridge University, gaan nu ook de 35+’ers voor de bijl. De groei van het aantal sms-berichten sinds januari is ongeveer 10%. Dat komt voor een groot deel voor rekening van de 35-54 jarigen. Zij verzonden 20% meer berichten. En ook de groep 55-64 jarigen begint sms te ontdekken. Zij maakten een groei van 14% door.

RadioWereld is op zoek naar een YorinFM Reporter. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld over YorinFM.

Het Italiaanse mobiele telefoonbedrijf TIM heeft een systeem ontwikkeld dat sms-berichten kan voorlezen. Hiermee worden de tekstberichten binnenkort ook beschikbaar voor blinden.
De vertaling kan ook de andere kant op. Voicemail berichten kunnen worden omgezet in sms-berichten. TIM rekent niets voor deze service, die is ontwikkeld in samenwerking met de Italiaanse vereniging voor blinden.

In verband met het uitzenden van een samenvatting van het benefietconcert America: A Tribute to Heroes (Amerika: een eerbetoon aan helden) komt het TROS-programma “Verkeerd verbonden” zaterdag om 20.28 uur te vervallen. Deze aflevering wordt nu op zaterdag 29 september uitgezonden.

Gisteravond is in Utrecht het Nederlands Filmfestival geopend, dat anderhalve week zal duren. Maar liefst 23 speelfilms dingen mee naar de Gouden Kalveren.
Lees hier verder

Een online reclameactie van De Telegraaf blijkt ‘een actie met een staartje’ te worden. Een massamail werd onbedoeld als spam verstuurd. Adjunct-directeur Trimbach onderzoekt hoe hij het reclamebureau juridisch aansprakelijk kan stellen.
Lees hier verder

De sterke terugloop van reclame van telecom- en internetbedrijven is de belangrijkste oorzaak van het operationele verlies van RTL in het eerste halfjaar van 2001. En internet kost enkel maar geld.
Lees hier verder

De meest pregnante nieuwsbeelden sinds de uitvinding van de televisie zijn niet door professionele journalisten gemaakt, maar door toevallige omstanders. De beelden van het vliegtuig dat de tweede toren van het WTC doorboort, de daarop volgende explosie en de instorting van de gebouwen zullen voorgoed op ons netvlies staan. We vragen ons zelden af waar zulke beelden vandaan komen, noch wat ermee gebeurt nadat ze hun rol als journalistieke illustratie vervuld hebben. Bewegende beelden illustreren niet alleen de geschiedenis, ze schrijven ook geschiedenis.
Lees hier verder

Het is grappig om te zien hoe de musical als filmgenre de laatste jaren weer in ere werd hersteld. Filmmakers als Woody Allen, Lars von Trier, Mike Leigh en onze eigen telefilmster Nicole van Kilsdonk zochten naar wegen om zang en dans opnieuw in het verhaal te integreren.
Lees hier verder

Jongeren die veel televisie kijken, lezen ook meer kranten. Krantenmakers kunnen jongeren vooral met een heldere lay-out en structuur verleiden, en minder met speciale jongerenbijlagen. Dat zijn enkele conclusies van een grootschalig onderzoek dat Karin Raeymaeckers van de vakgroep Communicatiewetenschappen aan de Gentse universiteit voerde bij 1.200 middelbare scholieren tussen 16 en 18.
Lees hier verder

De Amerikaanse tv-zender CNN ontkent met klem dat het tien jaar oude beelden uitzond van Palestijnen die juichen na de aanslag in New York op 11 september. De bewuste beelden, aldus een mededeling van CNN, werden gemaakt door Reuters TV op 11 september 2001 in Oost-Jeruzalem.
Lees hier verder

Bijna tien dagen na de aanslagen in de Verenigde Staten zendt Koppen exclusief, nog niet vertoond beeldmateriaal uit van wat er zich in de eerste 24 uren rond het getroffen hart van Manhattan afspeelde. Al in de eerste minuten na de aanslagen rukte een tiental cameraploegen uit van de kleine Amerikaanse omroep BNN.Koppen, TV1, 22.00-22.20 uur
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten