Kort nieuws op Woensdag 19 September 2001

[05.00 uur]
Goedemorgen,

Het veertiende seizoen van de VARA-comedy Oppassen start op 22 september. Voor het nieuwe seizoen geldt: het huis is van de opa´s en kleinkind Sander zal zich voortaan aan de regels moeten houden. Opnames zijn bij te wonen, bel voor inlichtingen 0900 – 0123.

Vanaf vandaag staat Radio 192 “AM 1332” met live uitzendingen op de 50+ beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Dagelijks zullen er twee programma’s live vandaan komen. Tussen 10.00 en 12.00 uur Tineke met Koffietijd en elke middag tussen 14.00 en 16.00 Chiel Montagne. Alle dagen zullen er diverse artiesten te gast zijn zoals; SPARGO, Bert Heerink, Jac Kloes, Maribelle, The Dutch Diva’s, Ben Cramer, Willeke Alberti, Ria Valk, Dana Winner, Massada eva. Zaterdag presenteert Chiel Montagne tussen 12.00 en 14.00 uur ‘Hollands Glorie Live’met een keur van Nederlandse Artiesten.

Vanaf maandag 1 oktober zendt BNN wekelijks de serie Costa! uit als vervolg op de drukbezochte speelfilm. Net als in de film zullen o.a. Katja Schuurman en Georgina Verbaan de hoofdrollen spelen. De laatste nieuwtjes hierover vind u op de Costa!-fanclub site.

Paperboy is een site voor wie verslaafd is aan nieuws – krantennieuws, maar dan op het internet. Je vindt er de adressen van 5.200 kranten uit 176 landen. Voor een klein bedrag wordt de krant van je keuze vertaald in jouw taal.

RadioWereld is op zoek naar een YorinFM Reporter. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld over YorinFM.

Expeditie Robinson gaat weer beginnen, vanaf 23 september elke zondag te zien op Net5

Bij de commerciële zenders RTL4, RTL5 en YorinTV dus de Holland Media Groep zullen vanaf volgende maand veel minder belspelletjes gespeelt worden dan in voorgaande jaren. Dit komt door de zendtijdvermindering van de zenders. YorinTV start overdag het jeugdblok “YorKiddin”, RTL5 brengt alles over RTL Z. Dus alleen op RTL4 zal zendtijd over blijven voor belspellen. Men gaat van 50 uur naar 28 uur. Gelukkig heeft de zendtijdhalvering geen ontslagen tot gevolg.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

RTV Oost zal bij rampen SMS-meldingen verzenden. Het idee is ontstaan naar aanleiding van de rampen in de VS en in Enschede in 2000. Bezitters van een mobiele telefoon kunnen zich gratis abonneren op de dienst van de regionale televisiezender. Het is logischerwijs nog niet bekend wanneer de dienst daadwerkelijk van start gaat.

Wilt u helemaal op hoogte zijn van de laatste nieuwsfeiten, surf naar de Zerobase afdeling op de RadioWereld

De Arabische zender MBC is door kabel aanbieder Casema op zwart gezet, en dit heeft geleid tot zeer veel klachten telefoontjes bij de exploitant. De problemen begonnen al in augustus, omdat het bedrijf weigert Bumarechten voor gebruikte muziek te betalen. Aanvankelijk werd het station door de diverse exploitanten daarom zonder geluid doorgegeven. Later werd ook de beeldverspreiding gestaakt.

Een verslaggever van Radio Rijnmond 93.4FM uit Brabant was maandagavond onderweg naar een gijzeling in een supermarkt en zag onderweg wat waarschuwings lampjes. Hij rook al een vreemde lucht ,stopte en stapte uit om te bellen. Op het moment dat hij de autodeur weer opendeed om een pasje van het leasebedrijf te pakken kwam er een steekvlam onder zijn stoel vandaan. De oorzaak is tot nu toe onbekend, de auto is totaal uitgebrand inclusief alle apparatuur. De schade aan de auto van Radio Rijnmond loopt tegen een ton.

Als luisteraar van Hofstad Radio kun je nu meehelpen de ultieme Golden Earring top 15 samen te stellen. Klink daarvoor op de link TOP 15 en vul je meest favoriete drie nummers in. Onder alle deelnemers worden 6 vrijkaarten voor het Haagse concert van de Golden Earring dat binnenkort plaatsvindt, bovendien ontmoet je dan de leden van de Golden Earring zelf! Doe dus mee en vul in! De uitzending van de top 15 vindt plaats op 4 oktober van 19.00 – 20.00 uur, tegelijk op Hofstad Radio, Stadsradio Den Haag en Radio West.

Het NRC Handelsblad verzorgt niet alleen op Prinsjesdag nieuws uit de Haagse slangenkuil. Om dat voor gewone stervelingen wat inzichtelijker te maken heeft de eerbiedwaardige courant een soort tabbladen met achtergrondinformatie gemaakt. Met een klik kun je meer te weten komen over bijvoorbeeld de hoofdrolspelers en -zeer aanbevolen- het Haagse taalgebruik.

Sinds 6 september laat KPN geen sms-berichten meer toe die afkomstig zijn van sites die gebruikmaken van het Zuid-Afrikaanse netwerk MTN. KPN heeft tot deze maatregel besloten, omdat MTN geen overeenkomst wil sluiten met KPN. “We hebben een aantal malen geprobeerd om een overeenkomst te sluiten met MTN, maar MTN heeft onze voorstellen telkens naast zich neergelegd. Daarom waren we genoodzaakt om het MTN-verkeer af te sluiten”, aldus Caroline Ubachs van KPN Mobile.

Volgende week zaterdag begint het programma De Digitale Revolutie weer bij Yorin. Nadat Michel Pilarczyk het programma drie seizoenen heeft gepresenteerd is nu de beurt aan Cindy Pielstroom om ons de laatste nieuwtjes uit de internetwereld te vertellen. In het programma wordt gezocht naar nuttige toepassingen van de digitale techniek en verder is er aandacht voor gadgets, leuke websites en de nieuwste ontwikkelingen in de computer- en internetwereld. Ook de website van de Digitale Revolutie is weer helemaal ge-update. De site staat vol met nieuws en achtergronden over internet- en computerontwikkelingen. Ook kun je lid worden van de nieuwsbrief DigiZine

De mobiele telefoon is populairder geworden sinds de tragedie. Veel Amerikanen ontdekten hoe onmisbaar een mobieltje kan zijn.
Lees hier verder

Ruim 2,8 miljoen Vlamingen ouder dan 12 jaar lezen dagelijks een krant. Dat blijkt uit het jaarlijks leesonderzoek van het Centrum voor Informatie over de Media (Cim), dat gisteren werd vrijgegeven. In absolute cijfers zijn Het Laatste Nieuws en De Standaard de sterkste stijgers. Ook de Financieel Economische Tijd wordt meer gelezen. De Morgen is de grootste daler.
Lees hier verder

Kunnen de Nederlandse televisie-presentatoren nu eindelijk een keer hun mond houden? Die vraag dringt zich op, na de beschamende Poolse landdag die de publieke omroepen gisteren wisten te maken van een discussie over de oorzaken en achtergronden van de terreuraanslagen in Amerika. Een zaal vol academische en intellectuele deskundigheid werd op Nederland 3 twee uur lang door de gehaktmolen van oneliners en soundbites gedraaid. De kijker bleef in gedeprimeerde verwarring achter.
Lees hier verder

Directeur Rena Golden van CNN International wil voorlopig samenwerken met andere zenders. Tv-zender zet alle vierduizend journalisten in. Het verhaal dat CNN letterlijk bovenop het nieuws zat, namelijk in een kantoortje op de 110de verdieping van een van de ingestorte torens, is niet waar, maar toch flikte dé nieuwszender van de wereld het weer: ze waren de eerste met beelden van de ramp van de aanslag op het WTC in New York. Rena Golden, een van de directeuren van CNN International, bevestigt dat, maar voor het eerst in haar carrière geneert ze zich voor deze journalistieke prestatie.
Lees hier verder

De openbare en de commerciële omroep zetten sinds de aanslag in New York vorige week de grootste middelen in om zo dicht mogelijk op het nieuws te zitten. Noodscenario’s, nachtpermanenties, journalisten ter plaatse en een overeenkomst met het Amerikaanse nieuwsstation CNN moeten garanderen dat de berichtgeving snel en massaal op gang komt.
Lees hier verder

Big Brother is er nog altijd niet in geslaagd om boven De nationale test op TV1 uit te groeien. Deel 1 van De test was zondag goed voor 953.400 kijkers, 40.000 minder dan vorige week.
Lees hier verder

Vrouwen in topfuncties: zijn ze daar gekomen ondanks of dankzij hun vrouwelijkheid? En hoe pakken ze het aan? Anders dan mannen of zijn het mannelijke sjablonen? Met deze vragen maakte oud-minister en oud-Europees parlementariër Hedy D’Ancona voor de Vara de tv-serie ‘Sterren van Europa’.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email