Kort nieuws op Woensdag 26 September 2001

[05.00 uur]
Goedemorgen.

De Amsterdamse bioscoop The Movies stopt met reclame voor de hoofdfilm. Uit een enquête bleek dat de meeste bezoekers zich ergerden aan de commercials. De reclame-inkomsten die de bioscoop misloopt, worden opgevangen door het publiek, dat anderhalve gulden extra gaat betalen voor een film. In plaats van reclame draait The Movies een korte film voorafgaand aan het hoofdprogramma.

De reclameverkoopbureaus STER en IP hebben gezamenlijk ongeveer tussen de vijf en zes miljoen gulden misgelopen als gevolg van de ramp in de Verenigde Staten. Verscheidene televisiestations zonden geen of minder reclame uit in de dagen na de aanslagen. De STER heeft ongeveer drie miljoen gulden misgelopen. IP heeft 2 tot 3 miljoen minder inkomsten gehad

Wil je meer weten over de VARA, probeer dan een gratis abonnement voor 4 weken lang op het VARA TV Magazine.

RadioWereld is op zoek naar reporters van de grote publieke en commerciële omroepen in Nederland. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld.

Softwaregigant Microsoft is in gesprek is met internettelefoonbedrijf Deltathree over de integratie van de pc-naar-telefoon dienst in het instant messaging netwerk van Microsoft. De softwaregigant wil niet zeggen in welk stadium de onderhandelingen zich bevinden. Deltathree heeft echter te kennen gegeven dat de onderhandelingen zich in het eind stadium bevinden. Het bedrijf verwacht zijn pc-naar-telefoondient voor het einde van het jaar aan gebruikers van MSN messenger te kunnen gaan aanbieden.

De Vereniging lokale omroep Haarlemmermeer (VLOH) moet direct alle activiteiten rondom VLOH TV staken en het contract met de stationmanager beëindigen. Vervolgens moet bij de VLOH FM (radio) drastisch worden bezuinigd. De gemeente moet tot slot de subsidie bijna verdubbelen van 50.000 gulden verhoogt naar 90.000 gulden en een extra bijdrage daarbovenop. Alleen op die manier kan de lokale omroep in de lucht blijven. Deze voorstellen worden binnenkort besproken in de raadscommissie Welzijn van de gemeente Haarlemmermeer.

Wilt u helemaal op hoogte zijn van de laatste nieuwsfeiten, surf naar de Zerobase afdeling op de RadioWereld

Gorillaz heeft de meeste nominaties gekregen voor de MTV Europe Music Awards 2001, die 8 november in Frankfurt worden uitgereikt. De virtuele band maakt kans op zes awards, waaronder die voor Beste Groep en Beste Nieuwe Act. Andere genomineerden voor de 22 verschillende categoriën zijn onder anderen: Craig David, Limp Bizkit, U2, REM, Madonna, Jennifer Lopez, Travis, Dido, Eminem, Robbie Williams and Janet Jackson.

Deze week bestaat de lokale omroep Radio Loco uit Coevorden precies 12,5 jaar. Dit gegeven viert Loco radio met een grandioze uitzending van enkele dagen. Vanaf donderdagavond zal Radio Loco non stop oude reportages en nieuwsitems uitzenden en er zijn gesprekken met bekende Nederlanders, waar onder Edwin Rutten (foto) en Bart de Graaf te beluisteren.

Ze heeft nog niet eens het Big Brother-huis in Almere gezien, of ze is al uit het programma gezet! Ellen was een van de twaalf kandidaten die in Spanje in een royaal huis zat opgesloten in afwachting van het moment dat ze naar het BB-huis in Almere mocht komen. Elke donderdag komen er twee bewoners uit Spanje om het BB-huis in Almere te betreden. Ellen zal dat helaas niet meer meemaken. De 25-jarige blondine heeft namelijk een van de belangrijkste regels overtreden. Ze heeft om een of andere onduidelijke reden contact gezocht met de buitenwereld. En Big Brother kent geen genade, dus voor Ellen is het einde verhaal!

Vanaf 1 oktober zend Net 5 (22.15) een nieuwe serie uit over VET, een probleem waar half nederland mee leeft. In ‘VET’ worden tal van personen met verschillende leefwijzen gevolgd. In de serie wordt ingegaan op al die aspecten in hun bestaan die te maken hebben met het gewicht. Onderwerpen die aan bod komen zijn ondermeer; overgewicht bij kinderen, anorexia nervosa, operaties, boulimia, aantrekkingskracht tot een dikke partner en een overvloed aan afslankproducten.

Napster heeft een principeovereenkomst gesloten met Amerika’s belangrijkste belangenorganisatie voor muziekuitgevers, de NMPA. Dit hebben Napster en de NMPA (National Music Publishers’ Association) maandag bekendgemaakt. Beide partijen spreken van een doorbraak en een ‘belangrijke stap’ in Napsters pogingen zich om te vormen tot een legale ruildienst. Volgens planning moet Napster voor het einde van dit jaar weer operationeel zijn.
Lees hier verder

Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van het gebruik van humor in commercials. Minder onderzoek is echter gedaan naar de inhoud van humoristische reclames. Een beter beeld van de voorkeur en de aard van humor in de reclame kan leiden tot het beter voorspellen en begrijpen van de effecten van reclame op verschillende publieksgroepen. Om inzicht te krijgen in de effecten van humor in commercials is onderzoek gedaan waarbij er drie groepen worden onderscheiden: de kinderen van 2 tot 12 jaar, de tieners van 12 tot 18 jaar en de volwassenen van 18 jaar en ouder. Het blijkt dat jonge jongens en meisjes verschillen vertonen in voorkeur en begrijpen van humor.
Lees hier verder

Het Duitse bedrijf Ubicom heeft een programma ontwikkeld waarmee computerbestanden via SMS verstuurd kunnen worden. Met Ubicoms SMS!Filemaster kunnen gebruikers computerbestanden in stukken verdelen, met een omvang van een sms-bericht van 126 tekens.
Lees hier verder

Wereldwijd zal het aantal mobiele telefoons tegen het jaar 2006 het aantal vaste aansluitingen ver overtreffen, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. Tegen 2006 zal het aantal mobiele bellers wereldwijd de 1,5 miljard passeren. De hoeveelheid vaste aansluitingen ligt dan op 963 miljoen lijnen. Azië en Europa gaan in die ontwikkeling voorop. Dit blijkt uit een rapport van het Amerikaanse onderzoeksbureau The Carmel Group.
Lees hier verder

Of ik wist dat van die avond een illegale cd was gemaakt. Ja, dat wist ik, ik had hem zelfs. Maar ik had er nog nooit naar geluisterd omdat ik bang was dat het achteraf een beetje tegen zou vallen. Of ik ook de titel van het laatste nummer kende, en zo niet, of ik dat maar eens wilde bekijken. Dat deed ik, en ik verstijfde half want daar stond overduidelijk: Track 14. Osama bin Laden get ready to bomb/ 2001.
Lees hier verder

De omroepen willen niet dat de NOS en het Journaal een leidende rol gaan spelen bij de 24-uurs nieuwszender die � raison van 40 miljoen gulden in 2005 moet starten. Een betrouwbare bron vertelt dat in de Raad van Toezicht van de NOS, waarin alle omroepvoorzitters zijn vertegenwoordigd, de omroepen gisteren hebben gepleit voor de aanstelling van een ‘onafhankelijke hoofdredacteur’ en evenredige invloed van alle omroepen. Volgens de bron is voorzitter van de Raad van Bestuur van de NOS, G.J. Wolffensperger, voor die druk gezwicht.
Lees hier verder

Aangespoord door het succes van de Swift Boys (een Emmy, een Zilveren Roos en diverse remakes) begint de Vara-comedy All Stars vandaag aan een nieuwe, derde reeks afleveringen. Terwijl bij de makers de vraag inmiddels leeft of het niet beter is te stoppen. Ondanks de gouden formule, want ‘de herkenbaarheid is voor iedereen groot’.
Lees hier verder

BN/DeStem en de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) worden samengebracht in één bedrijf. Beide kranten zijn al onderdeel van hetzelfde concern (Wegener) maar zijn daarbinnen ondergebracht in aparte uitgeverijen met eigen hoofdkantoren in respectievelijk Breda en Vlissingen.
Lees hier verder

Markit Media, het doorgestarte Holland Advertising Nieuwe Media, verkeert in grote financiële problemen. De directie van het bedrijf probeert blijkens een vertrouwelijke brief met niet nader genoemde externe partijen een oplossing te vinden voor de liquiditeitsproblemen. Medewerkers van het bedrijf aan de Kerkgracht bereiden zich op het ergste voor.
Lees hier verder

De samenwerking tussen het Nieuwsblad van het Noorden en het Groninger Dagblad en Drentse Courant, wordt er niet warmer op. Gisteren werd bekend dat de Hazewinkel Pers de naam ‘Dagblad van het Noorden’ aan de nieuwe krant wil geven. Dat leidde tot kritiek eerst van het Nieuwsblad, en vandaag van het Groninger Dagblad. Over ruim een half jaar moeten beide redacties samen knokken voor een nieuw sterk dagblad, maar momenteel knokken ze nog vooral tegen elkaar.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email