Kort nieuws op Woensdag 5 September 2001

[05.00 uur]

Goedemorgen.

PSV is de eerste voetbalclub in Nederland die een eigen sms-dienst lanceert. Via de officiële site kunnen supporters zich abonneren op twee diensten. De eerste heet Newsflash, waarmee belangstellenden op de hoogte gehouden worden van het laatste PSV nieuws. Via PSV score-info verstuurt de voetbalclub de actuele stand tijdens wedstrijden, plus de eindstand en doelpuntmakers. PSV zegt de Newsflash-sms gemiddeld twee keer per week te willen verzenden. Goedkoop is het niet. Er dient 55 eurocent per bericht betaald te worden (1,21 gulden).

De KRO heeft deze week haar nieuwe portal online gezet. De internetters kunnen aan de hand van vijf hoofdthema’s rond kijken in het radio- en tv-aanbod op de site. De themapagina’s actueel, spiritueel, herinnering, jeugd en detectives zijn voor de KRO de basis om in de toekomst steeds meer interactief contact te hebben met de internetters en de televisiekijkers.
De site geeft niet alleen achtergronden bij het televisieprogramma maar er is meer te doen. Als je student bent en je hebt zelf iets creatiefs gemaakt dan kun je dat aanbieden op de vrije vloer. Ook kun je mee bepalen wat de loop van het programma zal zijn.

Het is weer mogelijk via Internet naar Radio Nationaal 1296 AM te luisteren. Veel luisteraars in de U.S.A., Canada, Afrika, Azië en Australië kunnen weer opgelucht adem halen omdat het Internet voor hen de enige mogelijkheid was om Radio Nationaal 1296 AM te ontvangen. Het adres van de steam vind u op de index pagina van RadioWereld

De domeinnaam www.vrijeradio.nl staat te koop. Heeft u interesse, informeer dan via E-mail op info@nut.nl Het domein wordt alleen verkocht aan een stichting of vereniging die zich bezighoudt met de belangen van de Vrijeradio. De vraagprijs bedraagt FL 250,-

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De Telegraaf wil dat de website in 2003 winst maakt, zo niet dan wordt er mogelijk abonnementsgeld geheven. De krant stelt hierbij wel de voorwaarde dat ook andere kranten hierin meedoen, de beleidsmakers beseffen dat een betaaldienst kansloos is als de concurrenten wel gratis blijven. De Telegraaf heeft de eerste helft van dit jaar 35 miljoen gulden toegelegd op zijn website.

Wilt u helemaal op hoogte zijn van de laatste nieuwsfeiten, surf naar de Zerobase afdeling op de RadioWereld

Doei begint weer. “vanmiddag om 16.30 uur op Nederland 2”. De soapserie van de EO over een jonge meidengroep met de naam 4tune gaat vandaag van start met een compilatie van eerdere gebeurtenissen. Een kijkje op de set, e-cards, links en informatie over de acteurs is te vinden op de website.

Intomart zal de luistercijfers voor de periode juni/juli 2001 opnieuw rapporteren. nieuwe rapportage zal waarschijnlijk a.s. vrijdag beschikbaar worden gesteld voor publicatie.

Popmuzikant Sting gaat een nieuwe live cd opnemen en het aardige is dat fans de opnamen via een webcast kunnen volgen. Internetters die op het moment van uitzending geen mogelijkheid hebben om het live te zien, kunnen de opnames van het concert nog bekijken en beluisteren tussen 11 en 25 september en tussen 22 oktober en 5 november.

Bij de introductie van de nieuwe singel van Kane deze maand, wordt een sms-service gelanceerd. Zo kunnen fans op hun mobiele telefoon de laatste nieuwtjes en aanbiedingen ontvangen. Zed, aanbieder van o.a. mobiele informatie gaat Kane daarvoor tot minstens half 2002 sponsoren.

Volgens de regionale commerciële radiostations die verenigd zijn in de belangenvereniging voor niet landelijke commerciële stations NLCR, vinden dat het kabinet hen discrimineert en het besluit om de veiling door te zetten hooghartig en onverantwoord. Zo laten ze in een gezamenlijk persbericht weten. Tevens plaatsen deze stations grote vraagtekens bij de onafhankelijkheid van de door het kabinet ingewonnen expertise. Volgens de NLCR zal een veiling voor de nog prille regionale commerciële radiobranche een slachting betekenen en zal de vereniging en haar leden zich met alle middelen tegen de uitvoering van de plannen verzetten.

Wat vind jij van de reclames op de Nederlandse televisie? Vind je het jammer dat de Melkunie-koeien weg zijn, of vind je een andere reclame ontzettend leuk of juist vervelend. Je kunt jouw mening kwijt op de Gouden Loeki website. Op deze site vind je allerlei informatie over de Gouden Loeki-verkiezingen die ieder jaar worden uitgereikt worden. De verkiezing bestaat uit twee verkiezingen één voor radiocommercials en één voor televisiecommercials. Iedereen kan hieraan meedoen en daarmee prijzen winnen. Om de twee weken is er een nieuwe verkiezing, de winnende commercial gaan door naar de jaarverkiezing.

Drie dagen lang deed VPRO’s online popmagazine 3VOOR12 live verslag van het Lowlands 2001 festival. Op http://3voor12.vpro.nl/lowlands blijft het festival continu doorklinken in tekst, beeld en geluid. Met zoveel mogelijk concerten in beeld en geluid, exclusieve sessies, interviews, recensies en sfeerverhalen documenteerde we het hele festival van begin tot eind.

‘Het moederbedrijf van de Amerikaanse zender Voice of America wil Chinese internetgebruikers met speciale servers toegang gaan bieden tot het gehele internet. Het Chinese overheidsbeleid beperkt die toegang nu
Lees hier verder

KPN heeft slechts 50.000 mobieltjes besteld die geschikt zijn voor de mobiele internetdienst i-mode, nauwelijks voldoende voor 1 procent van haar klanten.
Lees hier verder

Bijna alle jongeren gebruiken internet en mobiele telefoon. Negen van de tien Nederlandse jongeren heeft een internetaansluiting en een mobiele telefoon. De helft verstuurt dagelijks sms-berichten. Vier van de tien jongeren gebruiken het internet vrijwel dagelijks en bijna allemaal mailen ze regelmatig.
Lees hier verder

Wie goedkoop wil bellen, kan dat doen via internet. Er zijn verschillende varianten, van iets goedkoper dan een gewoon telefoontje, tot vrijwel gratis. De nadelen verschillen; de kwaliteit is niet gegarandeerd. Bellen via internet kan op twee manieren: via internet naar een gewone telefoon, of via internet naar een andere computeraar die ook online is. Waarom zou je dat willen? Bijvoorbeeld omdat het goedkoper is dan gewoon telefoneren
Lees hier verder

De AVRO, NET5 en programmamaker Gert-Jan Dröge gaan deze week proberen een akkoord te bereiken over het gebruik van de programmanaam Glamourland. Dat is de voorlopige uitkomst van een kort geding dat maandag diende bij de president van de rechtbank in Haarlem. NET5 wil vanaf 30 september een nieuwe serie uitzenden van het populaire programma Glamourland, dat negen jaar lang bij de AVRO te zien was.
Lees hier verder

Eén vrouw, daar moeten de elf mannelijke Big Brother-kandidaten het voorlopig mee doen. Patricia werd gisteren met een bijzonder onsympathieke missie het Huis ingestuurd. Binnen de week moet ze het aantal mannen tot minder dan de helft herleiden. Een verrassende, langgerekte start die Big Brother 2 meteen op kruissnelheid moet brengen.
Lees hier verder

De Amsterdamse stadszender AT 5 moet drastisch bezuinigen. In totaal kampt de zender met een tekort op de begroting van ’tussen de vier en vijf ton’, liet algemeen directeur Allard Berends vandaag weten.
Lees hier verder

Handenwrijvend neemt schotelantenneverkoper Rolf Edens uit Siegerswoude kennis van de perikelen rond het gewijzigde programma-aanbod van kabelexploitant UPC. Vorige week verkocht hij 137 digitale schotelantennes, bijna twee keer zoveel als normaal.
UPC maakte medio vorgie week bekend de zenders National Geographic en ZDF niet langer door te geven en te vervangen door Euronews en de muziekzender The Box. Twee dagen later werd National Geographic alsnog gehandhaafd, maar moest CNN het veld ruimen.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen

Gerelateerde berichten