Vakprijs Het gouden beeld op TV

De TROS zendt op volgende week vrijdag 21 september de jaarlijkse feestelijke uitreiking uit van De Gouden Beelden van de Stichting Nederlandse Academy Awards. Het Gouden Beeld is de vakprijs voor de hoogst gewaardeerde Nederlandse televisieprogramma’s en personen, opgezet in samenwerking met de Amerikaanse Emmy-organisatie en gepresenteerd door Caroline Tensen.

De genomineerden
Linda de Mol is samen met Jan Mulder (RTL4) en Jack Spijkerman (VARA) genomineerd voor de titel tv-persoonlijkheid van het jaar. In de categorie Spelshow/quiz is het TROS-programma Postcodeloterij een tegen 100 genomineerd samen met Wie is de. Mol (AVRO) en Lotto Weekend Miljonairs (SBS6).

Dit Was Het Nieuws is een van de kanshebbers als amusementsprogramma, samen met Ushi & Van Dijk (SBS6) en Kopspijkers (VARA). Het muziekprogramma Cor & Co maakt kans op het Gouden Beeld in de categorie Muziek. Andere genomineerden voor deze titel zijn Single Luck (NPS) en Pinkpop (VARA, NPS en VPRO).

Het Gouden Beeld wordt voor de zesde maal uitgereikt in twaalf programmacategorieen (Informatie, Nieuws en Actualiteiten, Comedy, Drama, Sport, Muziek, Documentaire, Kunst & Cultuur, Natuur en Milieu, Jeugd, Spelshow/quiz, en Amusement) en vier persoonlijke categorieen (Acteur, Actrice, TV-persoonlijkheid en de Carriere Award).

Gerelateerde berichten