Kort nieuws op Donderdag 11 Oktober 2001

[05.00 uur]
Goedemorgen.

Tv-presentator Fons de Poel heeft samen met Jan van Galen (eindredacteur KRO informatieve programma’s) een nieuwe tv-productiemaatschappij opgezet. Morton Hill Media gaat zich bezighouden met de ontwikkeling en productie van ,,kwalitatieve-,
informatieve- en entertainmentprogramma’s voor tv, internet en evenementen”.

De belangrijkste Amerikaanse partijen in de muziekbranche hebben vol trots bekend een akkoord te hebben bereikt voor het online leveren van muziek op abbonnementsbasis. Het is echter maar de vraag of het daadwerkelijk het begin is van succesvolle legale online ruildiensten.

Het restant van de door ongeregeldheden gestaakte wedstrijd tussen NAC en Willem II is volgende week woensdag rechtstreeks op Omroep Brabant televisie te zien. Die wedstrijd wordt dan in Breda zonder publiek uitgespeeld. De supporters hoeven zo het duel toch niet te missen. Het is voor Omroep Brabant de eerste keer dat zij een voetbalwedstrijd rechtstreeks op televisie brengt. Donders schat de kosten van de uitzending op ongeveer 60.000 gulden.

De Holland Media Groep heeft een overeenkomst gesloten met Paramount Pictures over het uitzenden van een pakket aan films van deze maatschappij. Al eerder dit jaar sloot HMG een meerjarig contract met het Amerikaanse 20th Century Fox.

Een vierluik van TV-programma De Nieuwe Wereld van de VPRO en een film van regisseur Duco van Tellegen voor Canal+ hebben samen de Dick Scherpenzeelprijs gewonnen. De prijs is bedoeld voor journalistieke producties die inzicht geven in niet-westerse landen. De VPRO-documentaires behandelden de mondialisering en de gevolgen daarvan voor ontwikkelingslanden.

Het programma ‘Wie ben ik’ van RTL 4 is voorlopig uit de programmering gehaald. Waarom is niet bekend gemaakt. Tegenvallende kijkcijfers zouden in elk geval niet de oorzaak zijn. “De vaste panelleden Ron Brandsteder en André van Duin zijn op dit moment ook bezig met een ander programma: ‘Ron en André’s Bingopaleis'”, zou een rede kunnen zijn.

Dirk-Jan Bijker, programmamaker en presentator bij de Evangelische Omroep, is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden. Bijker werd 55 jaar. Bijker presenteerde onder meer de programma’s Bijker ontmoet en Niets meer te verliezen. Voor de komende maanden stonden nog afleveringen van Niets meer te verliezen gepland.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De Britse omroep BBC heeft een overeenkomst gesloten met de KRO over het 120 uur uitzenden van BBC-detectives. Volgens de BBC versterkt zij met de overeenkomst haar wereldwijde positie als producent van dit tv-genre.

Rolling Stones, Bon Jovi, Spandau Ballet, Anouk….. wat is jouw favoriete song van het afgelopen jaren? In december komen er bij Radio 2 speciale uitzendingen waar de populaire songs van het afgelopen tijd achter elkaar gedraaid worden. Op de site kun je stemmen op jouw liedje uit de 3000 gegeven titels. Ook kun je je motivatie voor het liedje kwijt. De keuze van de internetters is te beluisteren van 26 t/m 31 december in de top 2000 van de radiozender.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten