Kort nieuws op Donderdag 18 Oktober 2001

[06.00 uur]
Goedemorgen.

Wim Kersten, schrijver van een groot aantal carnavalshits, is overleden. De Bosschenaar maakte vooral naam met de hits ‘Bij ons staat op de keukendeur’ uit 1970 en ‘Bloemetjesgordijn’ (‘Weet je wat ik wel zou willen zijn…’) uit 1980. Kersten begon zijn carriere in 1969 bij De Twee Pinten; vijf jaar later verliet hij dat caranavalsduo en sloot hij zich aan bij De Viltjes. Wim Kersten is 77 jaar geworden.

De dit jaar al tweemaal uitgestelde uitreiking van de Emmy-awards, de belangrijkste tv-prijzen in de Verenigde Staten, vindt waarschijnlijk nu plaats op 4 november. De show was oorspronkelijk gepland op 16 september maar werd wegens de aanslagen in de VS verschoven naar 7 oktober.Volgens de Amerikaanse media wordt de feestelijke uitreiking van de ’televisie-Oscars’ in Los Angeles waarschijnlijk niet live uitgezonden.

Concertpromotor Mojo Concerts in Delft heeft tot woensdag ongeveer tien afzeggingen binnengekregen van Amerikaanse popartiesten. Woensdag werd bekend dat ook de rapper Shaggy en de groep System Of A Down voorlopig niet naar Nederland komen. Shaggy zou op 22 oktober optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

De Holland Media Groep (HMG) heeft de veiligheidsmaatregelen tijdens rechtstreekse uitzendingen verscherpt. De moedermaatschappij van RTL4, RTL5 en Yorin wil zo voorkomen dat de uitzendingen kunnen worden misbruikt. Voortaan staat op de studiovloer een bewaker, die moet voorkomen dat ongewenste personen de live-uitzendingen verstoren, door bijvoorbeeld leuzen te roepen.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Iedere week is de meest recente aflevering van de serie All Stars (VARA) op de website te terug te kijken. Deze week: Roem en rijkdom lonken wanneer de illustere Duitse filmproducent Romek Spandau binnenvalt bij de Swift Boys. Spandau is echter geen doorsnee filmproducent…

Elf muziekorganisaties hebben de handen ineen geslagen en presenteren begin volgende maand de gezamenlijk website Musica.nl. Op de digitale pagina’s is informatie te vinden over meer dan een miljoen titels in diverse muziekcategorieën en theater. Volgens initiatiefnemer Muziekgroep Nederland wordt het de “grootste Nederlandse website op het gebied van muziek”.

Conny Breukhoven, beter bekend als Vanessa, heeft woensdag het aanbod van Panorama’s hoofdredacteur Frank Hitzert geaccepteerd om een week als gasthoofdredactrice te functioneren voor het weekblad. Panorama schreef begin dit jaar een vernietigend stuk over de verjoningskliniek van Breukhoven, wat resulteerde in een rechtszaak van haar kant.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email