Kort nieuws op Woensdag 3 Oktober 2001

[05.00 uur]
Goedemorgen.

De Japanse telecom-marktleider NTT DoCoMo lanceerde gisteren de `derde generatie’ mobiele telefoons. Met deze mobieltjes (kosten f1500 per stuk) kan de gebruiker over het internet surfen en zien met wie hij praat. Later kunnen op het apparaat ook films worden bekeken en kan muziek worden beluisterd.

De overbekende Cora van Mora is deze week voor het laatst op de Nederlandse televisie te zien. Na 16 jaar houdt de gezellige Limburgse, die in haar geheel eigen stijl onder meer de kroketten, bitterballen en kipsaté van het bedrijf aan de man bracht ermee op. Cora neemt woensdag en donderdag afscheid van tv-kijkend Nederland. De reclamecampagne van Cora van Mora was de langstlopende ooit.

Voetbal Insite, dat is de naam van het nieuwe programma van RTL5 wat vrijdag begint. Het nieuwe voetbal programma Insite wordt gepresenteerd door Ruud ter Weijden en hoofdredacteur van VI Johan Derksen.

Vandaag tussen 16.02 en 16.27 uur zendt NOS Actueel een herhaling uit van de uitzending van het kennismakingsbezoek dat kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta gisteren aflegden aan de provincie Overijssel.

Na het afblazen van vele Hollywoodfilms en popsterren die hun concerten afzeggen, past ook de reclamewereld zich aan aan de sombere stemming die overheerst in de Verenigde Staten na de terroristische aanslagen. Pepsi Cola heeft de advertentiecampagne met tienerster Britney Spears voorlopig opgeschort.

De televisie bestaat dus 50 jaar. Wat heb jij eigenlijk van alle programma’s onthouden? Op de website van het Algemeen Dagblad kun je meedoen met de De Grote AD tv- jubileum televisiequiz. Tevens kun je laten weten wie jouw televisiepersoonlijkheid van de voorbije periode is en aan welk programma je de beste herinneringen bewaart en waarom. Iedereen die meedoet maakt kans op een kleurentelevisie.

Jet Sol is de nieuwe presentatrice van WNF Ranger Report vandaag voor het voor de TROS bij Z@ppelin om 16.25 uur. Jet Sol begon haar carrière als presentatrice bij TV Rijnmond. Ook heeft ze de Uitmarkt, Lowlands en Kunstbende gepresenteerd. De laatste twee jaar maakte ze voor Canal+ een filmprogramma en een discussieprogramma. In deze uitzending bezoekt Jet het Berenbos in Ouwehand Dierenpark om het bedrag bekend te maken (ruim 1 miljoen gulden!) dat de Rangers hebben ingezameld om de Europese bruine beer te redden.

RadioWereld is op zoek naar reporters van de grote publieke en commerciele omroepen in Nederland. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld.

Zeven jaar lang gaf Hanneke Groenteman cultuur een gezicht op de Nederlandse televisie met haar programma De Plantage. Dat programma is niet meer. Maar de site blijft achter, met videofragenten en informatie over de gasten van de afgelopen jaren.
Lees hier verder

Wilt u helemaal op hoogte zijn van de laatste nieuwsfeiten, surf naar de Zerobase afdeling op de RadioWereld

Uitgever VNU heeft de verkoop van de groep Consumenteninformatie, ofwel de publiekstijdschriften, afgerond. Op 20 juli dit jaar werd al bekend dat de nieuwe eigenaar, het Finse SanomaWSOY, in totaal 1,25 miljard heeft neergeteld voor de overname.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De eerste Week van de Jaren 80 werd vroegtijdig afgebroken door de aanslagen in de VS. Daarom nu, van 1 t/m 5 oktober, een herkansing voor deze themaweek op Radio 2. Op de speciale site is een complete playlist en informatie over avondconcerten te vinden.
Lees hier verder

Kees Brusse staat zondag 7 oktober centraal in het programma Close Up van de Avro-televisie. Aan de hand van film- en videofragmenten wordt teruggekeken op het veelzijdige leven van de nu 76-jarige Brusse.
Lees hier verder

Het omroepbedrijf van de Britse prins Edward heeft de omstreden opnames over diens neef William afgestaan aan Buckingham Palace. Het materiaal bevat geen beelden waarop de zoon van kroonprins Charles zelf is te zien.
Lees hier verder

Net als KPN en Dutchtone blokkeert Libertel-Vodafone voortaan het zenden van sms-jes vanaf een groot aantal buitenlandse sites. De reden is financieel. Libertel laat sinds vorige week geen sms-berichten meer toe die afkomstig zijn van sites die weigeren daarvoor te betalen, zo meldt woordvoerder André van der Elsen. Daaronder zijn populaire sites als MTN en Lycos.
Lees hier verder

EMI geeft haar muziek ook in licentie aan Pressplay. Een opvallende zet; EMI is een van de initiatiefnemers van concurrent MusicNet. Dit schrijft The Wall Street Journal. Naar verwachting volgt dinsdag een officiële aankondiging door EMI en Pressplay. EMI is hiermee het eerste label dat zijn muziek zowel via Pressplay als via MusicNet beschikbaar zal stellen.
Lees hier verder

Nederlands satellietbedrijf Hertzinger Datanet gaat met gebruikmaking van Huges’ satellietdiensten in Nederland twee-weg breedbandinternet via satelliet aanbieden. Hertzinger Datanet gaat de satellietservice van Hughes Network Systems gebruiken om in Nederland twee-weg satellietinternet aan te bieden.
Lees hier verder

De oplages van alle landelijke kranten, behalve Trouw, zijn het afgelopen kwartaal gedaald. Het Algemeen Dagblad noteerde met 26.000 minder lezers de grootste daling en heeft nu een oplage van 335.000.
Lees hier verder

Anno 2001 is het nauwelijks meer voor te stellen: KRO’s Brandpunt draaide begin jaren 60 niet om het grote wereldnieuws, maar om een goedlachse presentator, Jan Goderie, en een klein voorwerp dat hij in zijn hand verborgen hield. Wie dat raadde, maakte kans op een fraai verzilverd KRO-theelepeltje.
Lees hier verder

De introductie van UMTS-telefonie in Japan kan uitwijzen of Europese telecombedrijven terecht miljarden hebben geïnvesteerd in deze geavanceerde vorm van telecommunicatie.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email