Zoek
Sluit dit zoekvak.

Roemruchte Radio Reeks in Storing week vertraagd!

Twintig grootste radiozenders in wekelijkse reportage!

Vanaf 8 November, dat is een week later dan gepland (wegens voetbal), start een twintig-delige Roemruchtige Radio Reeks (RRR).

Elke week hoor je alles over een landelijk radiostation en wordt de zender beoordeeld door het BNN-Radiopannel. En wie wint, krijgt uiteindelijk de grote Roemruchte Radio Bokaal?

Natuurlijk luister je alleen maar naar BNN Storing en BNN United en BNN Jacuzzi op Radio 1. En heb je er dus geen idee van wat er nog meer te koop is in radioland! Tuurlijk. Dan weet je niet wat er voor moois nog meer te koop is. En wat voor een muk er ook nog wordt uitgezonden. De meesten weten niet eens dat er twintig radiozenders in Nederland zijn!

In de RRR (Roemruchte Radio Reeks ) hoor je fragmenten van programma’s, korte interviews met twee of drie programmamakers, presentatoren en de baas van de zender. En luister vervolgens naar het juryrapport van het BNN Radiopannel. Deze let op de herkenbaarheid (weet je meteen waar je naar luistert?), eigenheid (doen ze niet wat iedereen al doet?), variatie (doen ze niet elke dag hetzelfde?) en luistert of ze wel doen wat ze beloven. Nu hebben we wel veel zenders, maar is de keuze daardoor echt groter geworden?

Het BNN radiopannel wordt voorgezeten door de vooraanstaande radiokenner Paul van Liempt, die al jaren schrijft over radio in Parool, Vrij Nederland, Broadcast Magazine en diverse omroepgidsen.

Dus: Elke donderdagavond hoor je rond half negen een nieuwe aflevering uit de Roemruchte Radio Reeks. Luister naar waar men in radioland mee bezig is, wat men draait, wie er wat presenteert, hoe men zich onderscheidt van de concurrentie en waarom je er vooral wel of niet naar moet luisteren.

De twintig zenders zijn;
Radio 1, Radio 2, Radio 3FM, Radio 4, 747 AM, Sky Radio, Radio 538, Radio 10FM, Noordzee FM, Yorin FM, Classic FM, Arrow Classic Rock Radio, Kink FM, Business Nieuws Radio, Radio Nationaal, Q The Beat, Radio 192, ID&T-Radio, De Regionale Publieke Omroep en de Regionale Commerciele radiozenders (CRN)

RRR begint op donderdag 8 november. Dan is Arrow Classic Rock Radio aan de beurt. Daarna volgt op 15 november alles over de meest succesvolle klassieke zender; Classic FM. En op 22 november het minst succesvolle zusje van de publieke omroep; 747 AM, het oude Radio 5.

Wil je zelf je mening geven over de radiozenders in Nederland? Stuur dan hier een mailtje naar storing@bnn.nl [M]