Kort nieuws op donderdag 1 November 2001

[05.00 uur]
Goedemorgen.

Arrow Classic Rock heeft een kort geding aangespannen tegen het ministerie van Verkeer & Waterstaat. Arrow claimt dat het ministerie al tientallen FM-frequenties in beheer heeft, die per direct in gebruik genomen kunnen worden. Dat blijkt uit een technisch rapport dat de zender heeft laten uitvoeren door Broadcast Partners. Classic wil in het kort geding van de minister eisen dat de frequenties tijdelijk op basis van een vergelijkende toets worden uitgedeeld. Het kort geding zal op 1 november dienen in Rotterdam.

Vandaag 1 november wordt Isabelle drie jaar en dat gaan ze vieren. De uitzending duurt geen twee uur, maar drie uur, en in die 3 uur hoor je de leukste fragmenten, de beste interviews en…live muziek. Zo komt ex-Hollandse nieuwe band Silkstone langs om live nieuwe nummers ten gehore te brengen. En de band Klote .

Nelleke van der Krogt wordt de nieuwe presentator van het AVRO-programma Tussen Kunst en Kitsch. Zij volgt in het seizoen 2002/2003 Cees van Drongelen op die er na zeventien seizoenen mee op houdt. Van der Krogt presenteert nu nog Opsporing Verzocht. Haar rol wordt volgend jaar overgenomen door Frits Sissing.

Zaterdag 3 november, tussen 21.15 en 21.45 uur, is bij SBS 6 de vierde aflevering van ‘Ushi & Van Dijk’ te zien. In dit programma neemt de verborgen camera een prominente plaats in. Hierdoor zijn Ushi en Wendy van Dijk in staat zijn om mensen, bekend en onbekend, goed in de maling te nemen. In deze aflevering overvalt Wendy Gerard Joling, die een afspraak heeft bij Madame Tussaud. De Japanse journaliste Ushi heeft een interview met de populairste Britse chef-kok van dit moment Jamie Oliver.

Het journaal is het populairste tv-programma in België. Dat blijkt uit een marktonderzoek van het Gentse onderzoeksbureau Columbus Quanti. Het onderzoek naar de tv-beleving in België werd afgelopen zomer uitgevoerd bij 400 Belgen in opdracht van de uitgeverij Reader’s Digest .

Iemand met een slecht gehoor hoort bij wijze van spreken de helft van de tonen die een orkest speelt niet. Hoe dat klinkt, laten het Utrechts Studenten Concert en het Vocaal Ensemble VENUS zaterdag horen in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op het programma staat de Peer Gynt Suite van Grieg, maar dan zoals een slechthorende die hoort.

De uitreiking van de Emmy Awards vindt zondag aanstaande plaats of anders helemaal niet, zo melden de organisatoren. De uitreiking van de Amerikaanse televisieprijzen is nu twee keer uitgesteld en daardoor vonden telkens dramatische veranderingen plaats. Lees hier verder

De politie in Amsterdam kan gestolen mobiele telefoons weer met SMS-berichten bestoken. Vorige week werd duidelijk dat telecombedrijf KPN zijn medewerking aan de succelvolle actie had gestaakt in verband met een wetswijziging.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Vanaf vandaag zit de commerciële radio 4FM in de ether in de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Q-music, het radioproject van de Vlaamse Media Maatschappij dat eveneens begin september een Vlaamse licentie in de wacht sleepte, begint pas op 12 november. In drie provincies is 4FM Q-music voor. De etherlanceringen van 4FM in West-Vlaanderen en Limburg volgen later deze maand. Als alle zenders operationeel zijn, bereikt 4FM vermoedelijk twee op de drie Vlamingen via de FM-band.

Aanstaande vrijdag om 23.20 uur op Ned2 (Herhaling zaterdag om 13.30) gaat Storing over soap en de maatschappelijke relevantie van soap. Soap pretendeert niets te zijn en nergens over te gaan maar ondertussen worden er wel enorm veel zaken aangeroerd die spelen in onze maatschappij. Jeroen Pauw praat in de studio met Idse Grotenhuis, creative producer van Onderweg naar Morgen en Goede Tijden, Slechte Tijden, Wik Jongsma en Sabine de Koning en Fokke en Sukke

De muziek-tv-groep MTV gaat reorganiseren om te bezuinigen en schrapt 450 arbeidsplaatsen, rond negen procent van het totaal.

De blonde vamp Nikita is vanaf zondag 4 november aanstaande weer terug op de buis. Nikita, gespeeld door Peta Wilson, gaat haar vijfde seizoen in bij Yorin. Nikita zal zich uiteraard met gevaar voor eigen leven inzetten voor de geheime operaties van Section One.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.