Search
Close this search box.

Kort media nieuws donderdag 3 januari 2002 [Update]

[14.00 uur]
Goedemiddag.

De gratis kranten Metro en Sp!ts hebben hun oplages in 2001 zien stijgen. Begin 2001 rolden er van Sp!ts 325.000 exemplaren van de drukpers, nu ligt dat aantal op 415.000. Metro stelt dat ,,het aantal lezers met 20 procent is gestegen”. De exacte oplage wil het dagblad traditioneel niet bekendmaken. Metro denkt nog meer lezers aan zich te kunnen binden. Het dagblad is daarom woensdag begonnen met het handmatig uitdelen van kranten in de regio Amsterdam.

Sky Radio scoort goed in de provincie Zuid-Holland, een regio met veel concurrentie. Met een marktaandeel van 14,6% wordt er in deze provincie het meest naar Sky Radio geluisterd. Dat blijkt uit de meest recente luistercijfers (okt-nov ’01), die onderzoeksbureau Intomart onlangs bekend heeft gemaakt. Wekelijks stemt maar liefst 36,1% (vorig jaar 34,4%) van alle bewoners van Zuid-Holland af op Sky Radio. In totaal luisterden in de periode oktober-november 2001 bijna 1.070.000 luisteraars.

3FM nieuws: Ruuddewild.nl en Jacobus gaan een nieuwe website presenteren. Vanmiddag krijgt Ruud een nieuwe website, zoals we vorig jaar al meldden. De website van Ruuddewild.nl wordt vandaag om 16:45 geopend, maar is nu al te bekijken via deze link.

De website van Cobus komt ook binnenkort online, maar is ook al via deze link te bekijken. Meer nieuws over 3FM lees je op www.3fmfan.com

Update: De nieuwe site van Cobus was 1 uur en 40 min te bezichtigen. Na de bekendmaking van bovenstaande bericht is de site verwijderd. .

Vanaf maandag 7 januari van 19.55 uur tot 20.25 uur zendt BNN op NED. 2 de eerste aflevering uit van de zeventiendelige comedy Bottom. De serie, met in de hoofdrol Rik Mayall en Adrian Edmondson, is in Engeland bekroond met een British Comedy Award. Bottom vertelt het verhaal van twee vrienden, Richie Richard en Eddie Hitler die samen in een huis wonen.

Vanaf maandag 11 februari tot en met vrijdag 22 februari zendt BNN op werkdagen vanaf 15.35 uur op Nederland 2 herhalingen uit van de populaire serie Costa!. In oktober van dit jaar zond BNN voor het eerst deze Nederlandse serie uit die met veel succes door het publiek werd ontvangen.

De Nederlandse filmregisseur Ben Verbong krijgt de Bayerische Filmpreis 2001 voor zijn Duitse bioscoopfilm Das Sams. Verbong werd in de jaren tachting bekend met speelfilms als Het meisje met het rode haar, De Schorpioen en De Kassiere. Das Sams gaat over een klein gedrocht met blauwe sproeten dat wensen van kinderen vervult. De film trok sinds de premiere midden oktober ruim anderhalf miljoen bezoekers. Komend voorjaar komt de film in Nederland uit onder de titel De Zater.

De Duits-Zwitserse acteur Paul Hubschmid, die de ,,mooiste man van de Duitse filmkunst” werd genoemd, is na een langdurige ziekte op nieuwjaarsdag in Berlijn overleden. Hij is 84 jaar geworden. Hubschmid speelde onder meer de hoofdrol in twee van de laatste films van Fritz Lang: Der Tiger von Eschnapur (1958) en Das indische Grabmal (1959).

Donderdag en vrijdag kun je tussen 14:00 en 17:00 uur kijken naar deel 1 en 2 van de TMF Awards 2001. Vierentwintig TMF Awards werden er weer verdeeld aan de toppers van 2001 die de meeste stemmen hadden binnengehaald. Natuurlijk staat de volgende TMF Awards voor 2002 alweer gepland: op 13 april betreden alle grote artiesten der aarde weer ’t podium in de Ahoy’. Alle info over de aankomende Awards vind je op TMF.

Het wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud’s in Amsterdam waar veel prominente Nederlanders staan, gaat vanaf volgende week elf weken dicht in verband met een verbouwing. Het pand wordt voor 4 miljoen euro opgeknapt. Vooral de vijfde etage wordt aangepakt. De etage krijgt een modern jasje en de tentoonstelling wordt op een overzichtelijker manier ingericht. Op 30 maart, net voor de paasdagen, gaat het museum weer open.

In week 50 (10 december t/m 16 december 2001) is in totaal voor FL 16.096.793,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Unilever Bestfoods is met een bruto radiobudget van ? 464.509,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Philips Consumer Electronics en Wellowell staat op drie

Op woensdag 16 januari zendt BNN van 20.30 tot 21.45 uur en van 22.35 tot 23.30 uur op Nederland 2 De Nationale IQ Test 2002 uit. Voor iedereen in Nederland de manier om erachter te komen hoe het zit met je eigen intelligentie. Mensen kunnen thuis meedoen via internet, sms of gewoon met pen en papier.

Het ANP meldde woensdag dat de oudejaarsconferentie van Freek de Jonge maandag door 2.015.000 mensen is bekeken en is gewaardeerd met het cijfer 7,5. Dat heeft de dienst kijk- en luisteronderzoek van de NOS becijferd. Naar de tv-uitzending die de komst van de euro inluidde, de Nacht van de euro, keken 1.380.000 mensen. De kijkers waardeerden het programma met een 7,2.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Na ruim tien jaar RTL4- en een jaartje in de betrekkelijke anonimiteit – begint Catherine Keyl bij de TROS aan een nieuw hoofdstuk in haar lange televisiecarriere. Hoewel nog niet eens in dienst, voelt de presentatrice zich nu al thuis bij de TROS. “Voor mijn verjaardag werd bij mij thuis een hele grote bos bloemen afgeleverd. En met Sinterklaas kreeg ik een pakket vol speculaas en marsepein. Ik vond dat geweldig, het gaf mij direct het gevoel erbij te horen.’- Maar Catherine Keyl en de TROS, is dat geen wonderlijke combinatie?
Lees hier verder

Enkele maanden geleden berichtte ik over de ‘nieuwsuitzendingen’ op de Griekse tv. De drie meest bekeken zenders maken hiervan al jaren een anderhalf uur durende show van schandaaltjes, societywederwaardigheden, misdaden, wonderen en vooral ook herhalingen van pakkende scenes uit vorige uitzendingen. Wie tot het eind kijkt, krijgt soms ook nog wat wereldnieuws voorgeschoteld.
Lees hier verder

Vanaf vandaag wordt de radio- en televisie-informatie in NRC Handelsblad op een andere, beknoptere manier gepresenteerd. De tekening van Kamagurka zal niet meer dagelijks verschijnen, maar alleen op zaterdag in de nieuwe bijlage Leven en cetera. De strip Casper en Hobbes wordt gestaakt. De Fokke en Sukke-strip verhuist naar de Achterpagina.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten