Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws: woensdag 30 januari 2002 [Update]

[06.00 uur]
Goedemorgen.

Vanaf vandaag, klokslag 12.00 uur, is de nieuwe website van Rebecca Radio online. De nieuwe website biedt meer mogelijkheden voor beeld, geluid en interactie. Nieuw op Rebecca.nl zijn een webcam, uitgebreid film- en muzieknieuws, een gastenboek en veel info over alle medewerkers. Binnenkort worden daar nog een concertagenda, een fotogalerij en een wekelijkse muziekpoll aan toegevoegd.

Op zondag 3 maart start BNN met het nieuwe tiendelige reisprogramma Weg met BNN op Nederland 2. Van 17.30 uur tot 17.55 uur bezoekt presentator Patrick Lodiers een land in, of gerelateerd aan, Europa. In de landen wordt gekeken of onze vooroordelen kloppen. Zijn Belgen dom, zijn alle Zweedse vrouwen blond en lopen Oostenrijkers altijd in lederhosen?

Bij Endemol is Oege Boonstra aangetrokken als Executive Director International Operations. Vanuit Endemol Holding in Hilversum krijgt Boonstra een aantal werkmaatschappijen in de wereld als zijn aandachtsgebied. Hij zal daarbij verantwoordelijk zijn voor de operationele aansturing van deze werkmaatschappijen. Drs. Oege Boonstra (43) vervulde al een groot aantal managementfuncties, zowel in Nederland als in Zuid-Afrika en Duitsland. Tussen 1995 en 1998 was hij General Manager Televisie Broadcasting Services bij het Nederlands Omroepproductie Bedrijf (NOB). Van eind 1998 tot 1 januari 2000 was hij commercieel directeur van het NOB en verantwoordelijk voor alle internationale operaties.

De Stichting Lokale Media Beuningen heeft op gisteren na een zeer lange strijd eindelijk een vergunning gekregen van het commissariaat voor de Media om in de gemeente Beuningen radio, tv en kabelkrant uitzendingen te gaan verzorgen. De komende maanden zal het bestuur van SLMB zich gaan bezighouden met het vinden van een locatie, de financiering van de omroep en het aantrekken van medewerkers. De Stichting hoopt op korte termijn de naam van het radio en tv-station.

Het Concertgebouw in Amsterdam is de best bezochte klassieke concertzaal ter wereld. Dat blijkt uit een internationale vergelijking van de bezoekersaantallen van de toonaangevende zalen. Afgelopen jaar passeerden 838.125 mensen de kassa.

Bellen met een mobiele telefoon levert geen gevaren op voor de gezondheid. Dat schrijft de Gezondheidsraad in een advies aan verscheidene ministeries. De raad had een onderzoek ingesteld vanwege de toenemende ongerustheid over de effecten van elektromagnetische straling die optreedt tijdens mobiel bellen. Volgens de raad zijn de effecten zo gering, dat ze alleen met gevoelige apparatuur zijn te meten. Het lichaam kan die invloeden gemakkelijk de baas. De Gezondheidsraad vindt wel dat er nader onderzoek nodig is naar de mogelijke gevolgen van mobiel bellen op de lange termijn.

Gisteren is bekend geworden dat ook Trijntje Oosterhuis en Van Dik Hout vrijdagavond zullen optreden tijdens de Nationale Feestavond in de Amsterdam ArenA. Eerder was al bekend dat Willeke Alberti en Marco Borsato en Sita een optreden zullen verzorgen. Volgens de organisatoren zijn alle 50.000 kaarten voor het evenement inmiddels uitgedeeld.

De finale om de Super Bowl is in de nacht van zaterdag op zondag aanstaande live bij de NOS te zien. In deze prestigieuze finale van het American football in de Verenigde Staten nemen de New England Patriots het op tegen de Rams. De finale vindt plaats in New Orleans en wordt wereldwijd door miljoenen kijkers gevolgd. Het commentaar van de NOS is van Herbert Bedford en Ronald Buys. De finale gaat op zaterdagavond 2 februari om 23.50 uur van start en is tot zondagochtend 03.30 uur te zien op Nederland 2.

OneTel wil via de rechter afdwingen dat KPN stopt met reclame die misleidend zou zijn. De gewraakte uitlatingen staan in een door KPN rondgestuurde mailing. Daarin vergelijkt de marktleider zijn telefoontarieven met die van alternatieve aanbieders. OneTel is er zo een. Volgens het telecombedrijf gaat KPN uiterst selectief te werk bij de vergelijking. Dit maakt de informatie misleidend, hetgeen de concurrentie kan belemmeren, aldus het bedrijf. One.Tel eist in kort geding dat KPN onmiddellijk stopt met deze reclame.

Vanaf 25 februari zendt BNN van 21.55 uur tot 22.35 uur op Nederland 2 acht nieuwe afleveringen van de drama-docu Finals uit. In deze vierde reeks draait het vooral om de meiden. Na de onthutsende dingen die zij hebben meegemaakt in de vorige serie proberen Jamie, Hester, Merijn en Shula een nieuw leven op te bouwen. Finals zorgde in mei 2000 voor veel opschudding, omdat onduidelijk was of het hier om werkelijkheid of fictie ging.

Vanaf maandag 11 maart zendt BNN wekelijks van 21.20 uur tot 21.50 uur op Nederland 2 het programma Lijst 0 uit. Twaalf weken lang onderzoeken BNN-presentatrices Bridget en Katja de mogelijkheden om een jongerenpartij op te richten. Katja en Bridget willen achter de wensen van jongeren en jonge meiden in het bijzonder komen en onderzoeken wat er voor nodig is om hun eigen politieke partij op te richten. Zij gaan op zoek naar de antwoorden op de vragen die er leven bij de doelgroep. Wat zijn de voorwaarden om in Nederland een politieke partij op te kunnen richten?

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De VPRO heft vanaf september al zijn programma’s in hun huidige vorm op. In het nieuwe televisieseizoen gaan de bestaande VPRO-programma’s op in cultuur-, informatie-, amusements- en algemene blokken. Alleen kinderprogramma’s en co-producties met NPS en VARA blijven in dezelfde vorm voortbestaan. Dit wordt door diverse VPRO-ingewijden bevestigd.
Lees hier verder

Reinout Oerlemans (Arnie) werd jaren geleden nog van de straat geplukt als acteur voor de soap Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Maar komend najaar begint RTL4 met het project ‘De familie X’, waarbij iedereen in Nederland auditie kan doen voor een rol. Volgens RTL4-programmadirecteur L. van der Goot worden overal in het land audities gehouden, die ook op tv te zien zullen zijn. Uiteindelijk bepaalt de kijker wie in aanmerking komt voor een rol. Zo ontstaat een clubje van nieuwe acteurs die in 2003 als familie hun entree zullen maken in GTST.
Lees hier verder

Op zijn visitekaartje staat ‘PCM Interactieve Media’ (PIM). Maar voor uitgever Peter van Dijk hoeft het niet meer. Hij houdt het voor gezien bij PIM, het jammerlijk gesneefde internetHbedrijf van PCM Uitgevers. De kranten hebben het gedaan. Op papier zag het er zo mooi uit. Alle internetactiviteiten van PCM Uitgevers, ook uitgever van Trouw, onder een dak om slagvaardig te opereren op het wereldwijde web. Maar het pareltje op de kroon van de uitgever verloor in anderhalf jaar alle glans.
Lees hier verder

De uitreiking van de Britse filmprijzen, de BAFTA’s lijkt voornamelijk een strijd te worden tussen Moulin Rouge en The Lord of the Rings. Met twaalf nominaties elk zijn de films torenhoge favorieten. Harry Potters De Steen der Wijzen werd zeven keer genomineerd.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten