NOS brengt interview Kroonprins en Maxima

De NOS zendt op vrijdag 18 januari van 21.22 tot 22.22 uur op Nederland 2 een interview uit met kroonprins Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta. Het betreft een openhartig gesprek, waarin de Prins van Oranje en Maxima Zorreguieta ingaan op tal van gespreksonderwerpen. Interviewers zijn Maartje van Weegen en Paul Witteman. Zij spraken het paar onlangs op Kasteel Drakesteyn. Ook zijn er opnames gemaakt op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

Ruim twee weken voor hun huwelijk op zaterdag 2 februari aanstaande spreken de Prins en Maxima over een groot aantal thema’s, onder meer over hun eerste ontmoeting. Waar en hoe ontmoetten ze elkaar? Hoe ontwikkelde hun vriendschap zich? Hoe hielden ze het geheim? Wat waren de reacties in de families? En realiseerde Maxima zich dat haar leven voorgoed zou veranderen?

Sprekend over Argentinie komt het voormalige Videla-regime aan bod. Wat wisten Maxima en Alexander ervan af? Hoe verliep de discussie met vader Zorreguieta? En hoe kwam de publieke afkeuring van het Videla-bewind tot stand?

In het licht van hun naderend huwelijk spreekt het paar over de verschillende achtergronden. De Prins is hervormd, Maxima katholiek. Wat betekent het geloof voor beiden? En was het een concessie van Maxima dat mogelijke kinderen hervormd gedoopt zullen worden? Ook de vraag of het huwelijk hun huwelijk of het huwelijk van ons allemaal is, bespreken Maartje van Weegen en Paul Witteman met beiden.

Het interview wordt herhaald op maandag 21 januari tussen 16.26 en 17.26 uur. Op de dag voor het huwelijk, vrijdag 1 februari, is het interview nogmaals te zien tussen 15.39 en 16.39 uur, eveneens op Nederland 2.[M]

Gerelateerde berichten