Radio Kontakt Laarbeek bestaat 10 jaar!

In 1992 startte de lokale omroep voor toen nog Beek en Donk en later de gemeente Laarbeek in Noord-Brabant. Vanaf het begin werden 24 uur per dag eigen programma’s uitgezonden. De luistercijfers zijn al vanaf het begin heel hoog en de omroep heeft zich een vaste, niet meer weg te denken, plaats in de Laarbeekse gemeenschap verworven. Niet alleen de normale dagelijkse programma’s spreken veel mensen aan, maar ook de diverse speciale uitzendingen die er waren.

Zo was er de actie “Licht voor Leo” die bijna ?20.000,- opbracht en daarmee een oogoperatie in Cuba mogelijk maakte voor een inwoner van Beek en Donk. Ook een inzamelingsactie voor kinderen in Polen sprak velen aan. Een volle vrachtwagen met speelgoed en kinderkleding werd door de medewerkers van de omroep zelf naar Polen gebracht. Ook tijdens de oorlog in Kosovo liet radio Kontakt zich niet onbetuigd. Tijdens een marathon uitzending werd, in samenwerking met de stichting Missie, Ontwikkeling en Vrede in Mariahout en de stichting Mensen voor Mensen in Son en Breugel, voor in totaal zo’n ?35.000,- aan goederen en geld binnengehaald. Ook voor de slachtoffers van de brand in Enschede werd geld ingezameld, tezamen met tientallen andere omroepen in Nederland.

Vorig jaar was er de wereldrecordpoging radio maken die Laarbeek en omgeving 4 dagen lang in z’n greep hield. Vanuit heel Nederland was er ruime mediabelangstelling. Ook het buitenland besteedde aandacht aan dit programma. Zelfs de Amerikaanse nieuwszender CNN berichtte erover.

Jubileumjaar start 10 januari ’02
Dit jaar zullen er diverse speciale programma’s zijn die iedereen eraan herinneren dat radio Kontakt 10 jaar bestaat. Op donderdag 10 januari zal de aftrap voor het jubileumjaar worden gemaakt. Van ‘s morgens 10.00 uur tot ’s avonds 22.00 uur zullen alle top 10 hits van 4 x 10 jaar voorbij komen, die ooit de nummer 10 posities in de Nederlandse hitlijst haalden. Ook zal in korte informatieblokjes de 10-jarige geschiedenis van de Laarbeekse omroep verteld worden. Verder haalt radio Kontakt de jingle’s uit de beginperiode nog eens uit de oude doos. Een klein stukje nostalgie dus.

Het komende jaar zullen er nog meer van dit soort programma’s volgen. De programma’s zijn o.a. te volgen via internet: Kontakt FM (WMA en Realaudio)

Gerelateerde berichten