Kort media nieuws: dinsdag 19 februari 2002

[06.55 uur]
Goedemorgen.

De Nederlandse Exportprijs 2001 is toegekend aan de zanger Jan Smit. De Volendammer krijgt de onderscheiding omdat hij vorig jaar de best verkopende Nederlandse artiest was in het buitenland. Smit is vooral populair in de Duitstalige landen. Hij neemt de prijs eind februari in ontvangst tijdens de tweede editie van het Nederlands Muziekfeest in Amsterdam.

Het Turkse Radiostation SonFM uit Rotterdam is gestopt met uitzenden. De kabelfrequentie is stil, en de RDS is er af. Son Fm was te beluisteren op 104.9 in de Rijnmond.

Het optreden van Milosevic op de derde dag van het proces werd gevolgd door 50,3 procent van de Serviers. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau ‘Strategic market’ in Belgrado. Zij bleven gemiddeld 81 minuten aan het beeldscherm gekluisterd zitten. Het proces tegen Milosevic voor het Joegoslavie-Tribunaal wordt door meerdere televisiekanalen rechtstreeks in heel Servie uitgezonden.

Zangeres Mary Buijsman van de Kilima Hawaiians is zondag in Rotterdam op 86-jarige leeftijd overleden. De Kilima Hawaiians werden in 1934 opgericht door Aris-Jereke Buijsman, de echtgenoot van Mary. De groep werd bekend met de zogeheten Aloha-muziek, die erg populair werd in de jaren vijftig. Bekende nummers uit die tijd waren Honolulu Baby, Bij het kampvuur en Er hangt een paardenhoofdstel aan de muur. Van het laatste nummer werden miljoenen platen verkocht. De Kilima Hawaiians traden nog op tot 1989.

Tot en met 2 maart kunt u nog stemmen op tmfawards.nl. Op die dag worden namelijk de nominaties voor de Nokia TMF Awards 2002 bekend gemaakt. Ook maak je, als je stemt, kans op twee kaarten voor de Nokia TMF Awards. Vergeet ook niet te stemmen op de meest coole Artist site… Deze award wordt dit jaar namelijk voor het eerst uitgereikt!

De Amerikaanse leverancier van online entertainment On Command en softwaremaker Espial wilden het samen de reiziger mogelijk maken vanuit de hotelkamer online te gaan. Hiertoe bedachten ze een speciale webbrowser voor de televisietoestellen op de kamers.

Radio Simone, de regionale commerciele zender voor Groningen en Drenthe, heeft nu ook een eigen internetsite: www.radiosimone.nl De site is nog in ontwikkeling en zal verder worden uitgebouwd met o.a. een regionaal nieuwsarchief, de programmering, apparte sites over de diverse programma’s en een gastenboek.

Eric Dikeb, 3FM DJ en zanger zal na het weekend na een eerdere poging toch een house-remix van het tangonummer Adios Nonino uitbrengen. Het nieuwe nummer krijgt de naam Dango en het is geen directe variant op de compositie van Astor Piazzolla, maar een indirecte, waarin alle noten zijn omgedraaid.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

UPC begint vaste klant te worden bij de Reclame Code Commissie. Het bedrijf is al weer voor de elfde keer veroordeeld wegens misleiding met reclame voor Priority Telecom, en ligt daar geen seconde van wakker.
Lees hier verder

De Reclame Code Commissie oordeelt dat de adsl tv-reclame van Wanadoo misleidend is. De afgebeelde en gedemonstreerde downloadsnelheid komt volgens de commissie niet overeen met de werkelijkheid.
Lees hier verder

Ongeveer veertig vakbondsleden hebben in de nacht van zondag op maandag verhinderd dat het eerste nummer van de gratis krant Metro in Frankrijk kon verschijnen.
Lees hier verder

De Volkskrant gaat content leveren voor een nog te lanceren filmsite van de VPRO. Cinema.nl zal de opvolger worden van 24H Cinema Service, de huidige interactieve site van de VPRO. Cinema.nl zal recensies en interviews uit De Volkskrant bieden, radio- en televisieuitzendingen van de VPRO, en verslaggeving van een eigen redactie.
Lees hier verder

Het Amerikaanse mediabedrijf Liberty Media heeft maandag laten weten de aankoop van zes regionale kabelnetten van de Duitse Telekom door te zetten, ook al heeft de karteldienst bezwaar aangetekend. Het Bundeskartellamt zei vorige maand de overname misschien te zullen blokkeren omdat Liberty door de aankoop voor 5,5 miljard euro van Deutsche Telekom teveel macht krijgt in de kabelsector.
Lees hier verder

De huidige vacaturestop is bij een aantal titels van PCM ernstig voelbaar. Bezettingen zijn dusdanig krap dat een afwezige collega direct problemen oplevert in de kopijstroom. Dit blijkt uit de opsomming die PCM-ers onlangs gaven in het kader van het waakhondenberaad van de NVJ. Ondanks de bezuinigingen bij de PCM-dagbladen wordt door de Raad van Bestuur formeel nog niet gesproken over een reorganisatie. Daarom weigert zij nieuwe sociale plannen af te sluiten met de NVJ.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten