Kort media nieuws vrijdag 8 februari 2002

[07.00 uur]
Goedemorgen.

“Radio 3FM-deejay Roeland van Zeijst, ook bekend als Razende Roeland, is in het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 februari éénmalig te horen op Radio Nationaal. Het radiostation heeft Razende Roeland uitgenodigd om te komen presenteren nadat hij in januari actie voerde om Radio Nationaal-presentator Chiel Montagne terug op televisie te krijgen.”

NOS Studio Sport zendt van vrijdag op zaterdag van 02.45-05.00 uur op Nederland 2 een rechtstreeks verslag uit van de opening van de Olympische Winterspelen 2002 in Salt Lake City.

Vanaf vandaag gebruikt Hofstad Radio uit de regio Den Haag een compleet nieuwe vormgeving op het station. In de traditie van Hofstad Radio dat steeds, al vanaf 1980, op aparte wijze vorm wist te geven aan haar geluid en vormgeving is in overleg met Cue Creative in Den Haag een nieuw stuk historie neergezet.

MonsterHitsFM heeft in de periode van 4 december 2001 t/m 8 februari 2002 een proef
gedaan met uitzendingen op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 10.00 en 22.00 uur. Het resultaat mag er zijn, in totaal 92% van de uitzenduren was met te beluisteren via het internet. MonsterHitsFM is een Webradiostation met Hits uit de jaren 70,80,90 en de hits van nu! Niet alleen de grote hits, maar ook de minder gedraaide (hard to find) classics en kwaliteitspop. De nadruk ligt op het weekend met Live! en Live!-recorded radioshows.

In totaal hebben zaterdag bijna 13 miljoen Nederlanders tenminste een minuut van het kroonprinselijk huwelijk gezien op tv. De STER vroeg voor een spotje van 30 seconden 49.000 euro. De stichting verdiende hiermee meer dan 1,5 miljoen euro.

Music & Images heeft in opdracht van het NOB een uitwisselingsssyteem voor radiocommercials gebouwd voor de Ster. EAR wat staat voor Electronisch Aanleveren Radiocommercials, maakt het mogelijk radiospots op een eenvoudige en snelle wijze over het Internet naar de Ster te transporteren. Het systeem is reeds operationeel. De Ster wilde het voor haar klanten mogelijk maken op eenvoudige, goedkope en vooral snelle wijze audiocommercials te versturen. De Ster gaat het systeem kosteloos aanbieden aan haar klanten.

Sinds enkele dagen heeft Nederland weer een volwaardig DAB pakket. Alle publieke radioprogramma’s zitten nu op 12C. Volgens een betrouwbare bron wordt alleen de zender in Lopik gebruikt. Ensemble naam > DAB-test. Data service > PRBS.
1- Radio 1 (Affairs), 2 – Radio 2 (M.O.R. M.), 3 – Radio3FM (Pop M)
4 – Radio 4 (Classics), 5 – 747 AM (Affairs), 6 – Concertzender (Geen PTY)
Alle programma’s zijn stereo. Nu is het wachten op een 2e of 3e DAB pakket voor commerciële radio.

Vanavond zendt BNN for Live van 22.00 tot 23.00 uur op Radio 2 een concert uit van de Engelse band Spandau Ballet. Deze jaren 80 popband maakte veel furore met de hits True¹, ‘I’ll Fly For You’ en ‘Only When You Leave’. Het concert is in 1984 opgenomen in de Wembley Arena in London.

Er is ontevredenheid over de decoder van UPC. Zowel bij de gemeente Haarlem als bij de Programmaraad komen veel klachten binnen. Wethouder Haverkort laat momenteel onderzoeken of het bedrijf aan zijn contractuele verplichtingen voldoet. Zoniet, dan kan er een boete van ruim negen miljoen euro volgen. Afgelopen najaar is kabelbedrijf UPC in Haarlem begonnen met het uitdelen van de decoder. Met dit gratis apparaat is tegen betaling digitale televisie te ontvangen. Ook geeft het toegang tot e-mail en filmkanalen. In het uitvoeringsconvenant is afgesproken dat UPC op 31 december 2001 klaar zou zijn met de uitdeling van de decoders. Anders zou het bedrijf een boete van ruim negen miljoen euro krijgen. Daarnaast zal Haverkort de klachten over de kabelaar aan de orde stellen. ,,We krijgen heel veel meldingen, over de decoder die niet goed zou werken, over afspraken die het bedrijf niet nakomt’.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Lezers van kranten van de Hollandse Dagblad Combinatie (HDC) kunnen in de loop van volgende week grijs gemaakte berichten in hun krant verwachten. Op die manier willen de redacties laten zien welke berichten zouden verdwijnen door het schrappen van zestig banen. De directie van de kranten, De Gooi- en Eemlander, het Leidsch Dagblad, het Haarlems Dagblad, de IJmuider Courant en het dagblad Almere, beraadt zich over een extern advies waarin wordt voorgesteld zestig van de 225 redactionele banen te schrappen. De redacties stelden eerder deze week dat de directie van de HDC het advies naast zich neer moest leggen.
Lees hier verder

Zanger en 3FM-deejay Eric Dikeb heeft een house-remix gemaakt van het tangonummer Adios Nonino. Begin volgende week wordt het lied met de naam Janken zal ze! uitgebracht. Een uur nadat hij het lied donderdagochtend in het programma Stenders Vroeg presenteerde, hadden volgens Dikeb al tien platenmaatschappijen aangeboden het nummer op cd te zetten. Adios Nonino verwierf afgelopen zaterdag landelijke bekendheid toen de bandoneonist Carel Kraayenhof het Argentijnse lied tijdens de huwelijksplechtigheid voor prinses Máxima en kroonprins Willem-Alexander speelde.
Lees hier verder

Amerika’s grootste televisienetwerk CBS heeft de rechten van een documentaire-film over het World Trade Center verworven. De film bevat onder meer beelden van het WTC tijdens en na de aanslagen op 11 september.
Lees hier verder

Het EO-progamma Bunkeren heeft vorige week de Amsterdamse autoriteiten de stuipen op het lijf gejaagd met een nep-uitvoering van Jorge Zorreguieta, de vader van prinses Máxima.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten