Search
Close this search box.

Kort media nieuws: dinsdag 26 maart 2002

[15.00 uur]
Goedemiddag.

Goede vrijdag, 29 maart kun je bij Arrow Classic Rock de hele dag luisteren naar de beste rocksongs en albumtracks samen gesteld door de luisteraars. Meestemmen kan nog steeds. E-mail de titel van je meest geliefde rock-klassieker naar arrow@arrow.nl. Onder de inzenders verloot Arrow 100 dubbel-CD’s “The best long versions ever”, zowel deel 1 als deel 2. Dat zijn dus vier CD’s!

Radio Nationaal brengt 9 mei, Hemelvaartsdag de Hollandse 100 van eigen bodem, deze word door de luisteraars van Radio Nationaal zelf samengesteld. Meestemmen op deze 100 kan via de site van Nationaal. Iedere plaat moet wel minimaal 2 jaar oud zijn en je mag maar een keer een top 10 inzenden.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket
Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

John Wijdenbosch, bekend van o.a. ‘Costa’ en ‘Bradaz’, wordt voor V8 het gezicht van het programma ‘Explosief’. Vanaf 8 april maandag tot en met vrijdag om 20.00 uur zal hij op geheel eigen wijze de presentatie voor zijn rekening nemen. ‘Explosief’, een programma bekend van SBS6, is een programmareeks waarin spectaculaire opnames en spraakmakende reportages uit binnen- en buitenland te zien zijn. John Wijdenbosch is op 19 januari 2002 in het radioprogramma ‘Buzz’ tot beste minnaar van 2001 gekozen en binnenkort dus als presentator van ‘Explosief’ op V8 te zien.

De KRO komt vanaf 2 april met spiritueel jongerenprogramma. Met het nieuwe televisieprogramma De 7even Cirkels wil de KRO jongeren stimuleren om zich op spiritueel gebied bloot te geven. De 7even Cirkels heeft zeventien afleveringen die wekelijks bij de KRO te zien zijn.
De Boeddhistische Omroep Stichting krijgt 3 uur tv- en 39 uur radiozendtijd extra van het Commissariaat voor de media. De omroep stapte eerder naar de rechtbank omdat ze niet tevreden was met haar 10 uur, die geen recht zou doen aan de omvang van de achterban. Er kijken 90.000 mensen.

Op Radio 2 staat de muziek van 8 tot 12 april in het teken van de Week van de Jaren 60. Vrijdag de 12e is de Top 60 aan de beurt. Deze wordt samengestelt door luisteraars, dus vul vijf artiesten in en luister vrijdag 12 april naar Radio 2.

In Griekenland zijn de uitzendingen van ‘Big Brother’ en ‘De Bar’ donderdag 21 maart per direct gestopt. De toezichthouder van de Griekse omroep vindt dat beide reality-shows de wetten op de openbare zedelijkheid en waardigheid hebben overtreden. ‘Big Brother’ en ‘De Bar’ worden door de twee grootste commerciele zenders uitgezonden en hebben waanzinnige kijkcijfers. De programma’s zijn echter in opspraak geraakt na een aantal naaktscenes en toespelingen op seks.

In week 11 (11 t/m 17 maart 2002) is in totaal voor 5.440.039,- Euro aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. UPC is met een bruto radiobudget van 182.884,- Euro de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat BT Ignite met 162.176,- Euro Cono Beemster is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van 128.163,- Euro aan radiocommercials uit laten zenden.

Radio Flevoland zendt niet alleen op eerste Paasdag, maar ook op maandag 1 april, tweede Paasdag, van 14.00 tot 18.00 uur het sportprogramma Flevoland Sport uit. Aanvankelijk stond voor die middag een muziekprogramma geprogrammeerd, maar omdat op tweede Paasdag veel inhaalwedstrijden plaatsvinden heeft de programmaleiding van Radio Flevoland een extra sportprogramma ingelast.

Ben je een echte dj, dan kun je vanaf nu ook een echte dj naam krijgen op het internet. Het .DJ domein is deze maand gelanceerd, dus zorg ervoor dat je je eigen unieke naam registreert voor het te laat is voor $50.00. Klik hier voor meer info.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

In Los Angeles zijn zaterdag de winnaars bekendgemaakt van de Golden Raspberry (‘Gouden Framboos’), de prijs voor de slechtste filmproducties. Dit jaar was acteur en regisseur Tom Green de grote ‘winnaar’ met zijn debuut Freddy Got Fingered.
Lees hier verder

Vanaf vanavond zijn ze er weer, de cabaretiers die met groot succes politici imiteren in het tv-programma ‘Kopspijkers’. Henk van Gelder over Nederlands’ ‘Spitting Image’ van vlees en bloed. Natuurlijk wilde minister Frank de Grave zich niet laten kennen. Ook hij kon zich heus wel vermaken, zei hij in een radio-interview, met de imitatie die van hem werd gegeven in het tv-programma Kopspijkers. Maar hij wilde er nog wel even aan toevoegen dat hij in werkelijkheid 1 meter 72 is en geen ranja drinkt.
Lees hier verder

Voor het eerst in de geschiedenis van de Academy Awards zijn twee van de belangrijkste categorieen gewonnen door zwarte acteurs. Denzel Washington en Halle Berry wonnen respectievelijk de Oscar voor beste acteur en beste actrice.
Lees hier verder

Vanaf oktober komt Andre van Duin met zijn vroeger zo populaire Van Duinshows terug op het scherm. Andre gaat deze spektakels weer voor de TROS maken.
Lees hier verder

Krantentitels als Trouw en Het Parool moeten op extra financiele steun kunnen rekenen als ze kopje onder dreigen te gaan. Niet de uitgever, maar het Bedrijfsfonds voor de Pers zou in moeten grijpen als de titels dreigen te verdwijnen. Dat staat in een advies dat het Commissariaat voor de Media gisteren aanbood aan verantwoordelijk staatssecertaris Van der Ploeg (Media). Het Commissariaat is de toezichthouder op de mediamarkt.
Lees hier verder

De Telegraaf heeft een historisch verlies geleden van 29,5 miljoen euro en voor het eerst in de geschiedenis door een reorganisatie mensen moeten ontslaan. Het uitgeversbedrijf bood zijn personeel tot nu toe een baangarantie.
Lees hier verder

Bewegende beelden over het internet in even goede kwaliteit als op de televisie. Een start-up uit Silicon Valley zegt de oplossing in handen te hebben. Pulsent heeft vier jaar lang in het diepste geheim gewerkt aan een ‘radicaal nieuwe benadering’ van het comprimeren van video. Deze technologie zou volgens de bedenkers bestanden met 400 procent kunnen verkleinen in vergelijking met bestaande compressietechnologieen zoals MPEG-2.
Lees hier verder

Tijdens de 74ste Oscar-uitreiking, die afgelopen zondagnacht live in Nederland was te volgen, ontving ‘A beautiful mind’ vier Oscars voor Beste Film, Beste Regie (Ron Howard), Beste Scenario en Beste Actrice in een Bijrol (Jennifer Connelly).
Lees hier verder

Het gratis ochtendblad Spits is een blijvertje. De Telegraaf-holding, eigenaar van Spits, is niet van plan het verliesgevende blad van de markt te halen. Ook niet als concurrent Metro er mee op zou houden, zo verzekerde bestuurder W. Kok gisteren. ,,Of er plaats is voor twee van dit soort bladen, weet ik niet, maar Spits blijft, ook als Metro gaat”.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.