Kort media nieuws: maandag 11 maart 2002

[07.00 uur]
Goedemorgen.

Vanaf deze week is er een kleine verandering in de 3FM programmering. Isabelle verhuist met haar programma naar het tijdstip 18:00-20:00 uur. Claudia de Breij begint vanaf vandaag met haar programma ‘…& dit is Claudia!’ van 20:00-22:00 uur. Een intelligente en humoristische benadering van de wereld van Claudia.

Sonja Barend stopt met ingang van september 2002 met de presentatie van B&W.Sonja is momenteel met de Vara in gesprek over een aantal nieuw te ontwikkelen programma’s.Daarnaast vindt overleg plaats over de opvolging. Sonja:”Stoppen met de presentatie van een goedlopend programma doe je niet makkelijk,maar na veel wikken en wegen heb ik deze beslissing toch genomen”. Sonja presenteerde B&W sinds de start van het programma in januari 1997.

Afgelopen week is Theo de Klerk op 40 jarige leeftijd overleden, Theo was o.m. de stem van “Muziek uit Zee” en het nieuwe jinglepakket van Seaport FM in IJmuiden, wat voortkwam uit het commerciële Radio Monique-avontuur.

Premier Kok heeft zijn beklag gedaan bij de media over de aandacht voor Pim Fortuyn. Volgens Kok reageren kiezers te emotioneel op de problemen die er zijn met betrekking tot zorg, onderwijs en veiligheid. “Er is overconcentratie op het gebeuren, spanning, emoties en sentimenten”, aldus een getergde Kok die sprak van een hype rondom de persoon Fortuyn. De vraag of de media dan geen verslag moeten doen van een politicus die in één klap 35% van de stemmen werd door Kok niet beantwoord.

De Amerikaanse R&B- en Hip Hop-scene en New Yorkse brandweerlieden brengen in mei een single uit voor de nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen op 11 september. De opbrengst van het nummer gaat naar een fonds dat speciaal voor nabestaanden is opgericht.

Zondagavond zijn dewinnaars van de Screen Actors Guild Awards (SAGs) bekend gemaakt. Grote favorieten zijn de sterren van de films A Beautiful Mind en In the Bedroom. Russell Crowe en Jennifer Connelly zijn genomineerd voor hun rol in A Beautiful Mind. Sissy Spacek en haar Britse tegenspeler Tom Wilkinson maken kans op een prijs voor de film In the Bedroom. De SAGs zijn de laatste grote filmprijzen voor de uitreiking van de Oscars en een goede indicatie voor de mogelijke winnaars van deze prijzen.

Een 17-jarige jongen uit Hazerswoude-dorp is overleden aan een hersenvliesontsteking, veroorzaakt door de meningokokbacterie. Een dorpsgenootje van 13 is ook besmet. Mogelijk is er een verband tussen beide besmettingen. Ook in Warmond werd deze week een geval van hersenvliesontsteking geconstateerd.
De GGD Zuid-Holland Noord heeft de lokale omroep van Rijnwoude verzocht hieraan aandacht te besteden, o.a. door persberichten van de GGD onmiddellijk via radio, kabelkrant en de internetsite van de omroep Omroep Rijnwoude te verspreiden. Radio Rijnwoude is te ontvangen op 106,50 kabel 105,90 MHz, kabelkrant: kanaal 54+.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Walter Etty vecht door tot het bittere einde, maar voor Aad van den Heuvel is het nu wel genoeg geweest. Hij legt zich neer bij de beslissing van de bestuursrechter om De Nieuwe Omroep (DN0) niet toe te laten tot het publieke omroepbestel.
Van den Heuvel: ,,Ik heb getracht mijn punt te scoren en dat is niet gelukt. Ik hoop me nu weer meer met het maken van programma’s te kunnen bemoeien. En me meer te richten op het schrijven van misdaadromans, mijn grote hobby. Dat doe ik toch veel liever dan dat juridisch gevecht.”
Lees hier verder

Radio Free Europe/Radio Liberty krijgt de onderscheiding voor vrijheid van meningsuiting van de Roosevelt Stichting. Het radiostation heeft volgens de stichting een unieke rol vervuld als schakel tussen de verboden oppositie en de burgers in het voormalige Oostblok.
Lees hier verder

De redacties die gezamenlijk de nieuwsuitzendingen voor RTL verzorgen gaan reorganiseren. De binnenlandredactie en de ‘zes uur redactie’ worden samengevoegd tot één nieuwsdienst. Daarnaast komt er een ‘plusredactie’, die zich moet toeleggen op het niet-institutionele nieuws en features op grond van eigen research.
Lees hier verder

Wilt u wel eens weten hoe de opnames verlopen van Boobytrap, Formule 1, Life & Cooking of van een ander programma? Zit u zich altijd te ergeren aan die kandidaten in spelshows die het antwoord niet weten? En u weet het antwoord wel? Via RTL kunt u zich opgeven om een programma bij te wonen, en zelfs een kandidaat te worden
Lees hier verder

Nederlandse gemeenten laten vaak illegale gsm-zendmasten staan, terwijl ze weten dat er geen vergunningen voor de masten zijn. Dat bleek donderdag uit een onderzoek van F. Karthaus dat hij deed in opdracht van de Universiteit Utrecht (UU)
Lees hier verder

Kort geleden was er in de nieuwsgroep nl.media.radio een draadje over de kwaliteit van het kabelsignaal, waarin het klachten regende. Nu leek het ons een goed idee om eens een kijkje te nemen hoe het landelijk gezien is gesteld met de kwaliteit van het product dat de kabelboeren aanleveren.
Daarom vragen wij iedereen die klachten heeft over de plaatselijke kabelmaatschappij deze naar ons toe te mailen. Dit, als het even kan, met zoveel mogelijk bewijs dat het signaal slecht is (meetresultaten en dergelijke). Overtuig jezelf er ook van dat jij niet de enige in je buurt bent met klachten.
Radiostations mogen hun frustraties natuurlijk ook even kwijt. Alle klachten worden vervolgens geïnventariseerd, om ze vervolgens bij de verschillende woordvoerders van de kabelmaatschappijen neer te leggen. Let op: het gaat hier primair om het radiosignaal. We wachten met smart de reacties af!

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.