Kort media nieuws: vrijdag 8 maart 2002

[15.00 uur]
Goedemiddag

De band Van Dik Hout heeft met het liedje Stil in Mij volgens de lezers van popblad Oor en de luisteraars van Radio 3FM het beste Nederlandse popnummer ooit geschreven. De groep is daarmee lijstaanvoerder in de NL Top 100. De hitlijst wordt zondag uitgezonden als afsluiter van de Week van de Nederlandse popmuziek op 3FM.

De internetsite van het non-stop muziekstation Sky Radio 100.7 FM heeft de afgelopen maand een record aantal bezoekers getrokken. In februari bezochten maar liefst 10.000 verschillende personen per dag de site en werden er ruim 1 miljoen pageviews geregistreerd.

De Wereldomroep lanceert vandaag een nieuwe internetsite: wereldExpat.nl. De site is een extra service voor Nederlanders die voor korte of langere tijd in het buitenland (gaan) wonen. Op de site komen thema’s aan de orde als het vertrek uit Nederland, het wonen en werken in het buitenland en de terugkeer. De site is interactief waardoor expats over de hele wereld met elkaar in contact kunnen komen en ervaringen uit kunnen wisselen.

Duitse R&B zender Jam FM krijgt vier nieuwe ether frequenties.
De enige Duitse landelijke zender met ‘Black music’ (Jam FM) is vanaf 31 maart ook in Berlijn in de ether beluisteren op FM 97.2 MHz. Na Saarbrücken (FM 99.6 MHz) is dit dan de tweede ether frequentie. Drie kleine low-power zenders in de deelstaat Brandenburg volgen nog op korte termijn. In de rest van het land is men alleen via de satelliet of de kabel te ontvangen. Volgens de nieuwste luistercijfers heeft JamFM tov. het vierde kwartaal gemiddeld 29,4% minder luisteraars, de nieuwe ether frequentie(s) komen dus net “op tijd.”

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email? Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket.
Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

De musical Fosse, over de legendarische choreograaf Bob Fosse (1927-1987), is van 8 oktober tot en met 2 december in diverse theaters in Nederland te zien. Joop van den Ende Theaterproducties haalt de musical naar Nederland. Van den Ende voegt drie Nederlandse gasthoofdrolspelers aan de internationale cast toe. Het zijn Pia Douwes, Simone Kleinsma en Stanley Burleson

De kwartfinale in de UEFA Cup tussen PSV en Feyenoord wordt rechtstreeks uitgezonden door Omroep Brabant radio. Dit geldt voor beide wedstrijden – op donderdag 14 en op donderdag 21 maart. Mocht PSV doorstoten naar de halve finale en mogelijk de finale (die in Nederland wordt afgewerkt), worden ook die duels live door Omroep Brabant radio uitgezonden (1/2 finale donderdag 4 en 11 april, finale woensdag 8 mei).

CNN stopt binnen een maand met het gratis aanbieden van videofragmenten op haar site. Het bekijken gaat maandelijks negen dollar $ 9,95 kosten, en wordt verzorgd door RealOne SuperPass. Wanneer een website de CNN-videobeelden wil plaatsen, kost dat voortaan $ 95 per maand of $ 39,95 per jaar. CNN vraagt de vergoeding “om de kwaliteit en de kwantiteit van de uitzendingen te kunnen handhaven”.

Speciale reclamespotjes ter promotie van PromZ Event 2002 zijn vanaf komende maandag op Radio 1 en 2 te horen. PromZ Event 2002 is de beurs voor promotionele producten en diensten in Jaarbeurs Utrecht die plaatsvindt op 18, 19 en 20 maart 2002. De radiospotjes zijn ingesproken door Loes Luca, Ruud de Wild en Greg Shapiro en richten zich op het promoten van PromZ Event 2002 waar de nieuwste trends, gadgets en gimmicks op premiumgebied zijn te zien.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De Volkskrant en VPRO begonnen samen website over van televisie- en bioscoopfilms. De publieke omroep en de commerciele krant claimen ‘de meest volledige filmagenda’ te leveren. Twee redacteuren van de Volkskrant en twee van de VPRO verzorgen de kopij op de website. Cinema.nl wordt een film- en tv-thuishaven voor de hobbykijker. Hij vindt er recensies, nieuws en interviews uit de krant en uit de televisieprogramma’s. Hiertoe wordt de database van VPRO’s 24H Cinema Service aangepast.
Lees hier verder

Zondagavond zendt de Amerikaanse zender CBS een unieke documentaire over de WTC-ramp uit. Op de ochtend van 11 september stonden de documentairemakers Jules en Gedeon Naudet toevallig met hun camera’s aan de voet van het World Trade Center. Van bij de inslag van het eerste vliegtuig stonden de Franse broers in de vuurlinie. Ze lieten hun camera’s onophoudelijk lopen en draaiden unieke beelden.
Lees hier verder

Een reclamespot van verzekeraar Centraal Beheer Achmea waarbij een banketbakker zijn bruidstaart achterin de auto ineen ziet storten wanneer hij voor een paar overstekende eenden stopt, is in de prijzen gevallen. De televisiereclame heeft als meest originele inhaker op het huwelijk van prins Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta een Gouden Kroon gewonnen.
Lees hier verder

Het Amsterdamse PvdA-lid Fatima Elatik wil filmmaker Theo van Gogh voor het gerecht slepen. Dit naar aanleiding van een advertentie die woensdag op de voorpagina van Het Parool prijkte: ‘Waarom zou een toneelstuk niet verboden mogen worden, stem Fatima Elatik, PvdA’. Van Gogh doelde met deze boodschap op het afgelasten van de opera Aisja en de vrouwen van Medina. De Marokkaanse Fatima Elatik staat bekend als een felle tegenstander van de opera.
Lees hier verder

Het Yorin-programma Star Academy, een reallife versie van de vroegere tv-serie Fame, slaat niet aan bij de kijkers. Gemiddeld kijken er 190.000 mensen naar de pogingen van diverse studenten in het Big Brother-huis om beroemd te worden. ,,Als ik dat vantevoren had geweten had ik het programma niet genomen”, zegt Yorin-programmabaas K. Gerritsen
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.