4 miljoen kijkers voor lijsttrekkersdebat en Soundmixshow

In totaal hebben bijna vier miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder afgelopen zaterdagavond naar (een deel van) het lijsttrekkersdebat van RTL4 gekeken.

Het debat trok veel extra tv-kijkers omdat het onderbroken werd door de finale van de Soundmixshow. Normaal gesproken kijken er maar 3 miljoen mensen om 23.00 uur zaterdagavond. Het totale televisiepubliek in Nederland was tijdens het debat ongeveer 4,5 miljoen.

Lijsttrekkersdebat
Aan het lijsttrekkersdebat op RTL4 deden de volgende lijsttrekkers mee: Melkert (PvdA), Dijkstal (VVD), De Graaf (D66), Balkenende (CDA), Rosenmöller (GL) en Fortuyn (LPF)
Het lijsttrekkersdebat is volgens het tv-publiek gewonnen door Pim Fortuyn en Paul Rosenmöller.In de zaal konden 200 mensen dat bepalen met een stemkastje.

Soundmixshow
Valerie Dwarkasing was in de finale van de Soundmixshow 2002 de winnaar met haar imitaties van de zangeres Alicia Keys met het nummer Falling. De verliezers zongen nummers van René Froger, Good Fellaz, Within Temptation, Ricky Martin, Jantje Smit, Live, Mary J Blige, Paul de Leeuw, André Hazes, Vanessa Williams en Marco Borsato. [M]

Gerelateerde berichten