Column: Dr. H.A. Oetker is back

Hij is terug: Dr. H.A. Oetker, die iedereen in de mediawereld wel eens een kuurtjes voorschreef in het beroemde forum ‘Mediaroddels’ op deze site.

Vanaf nu zal hij af en toe zijn visie geven op de stand van zaken in Medialand via Radio.nl

Dr. H.A. Oetker is back
Mmm, Effe wat inkt in mijn typemachine doen hoor, tis immers al weer een tijdje geleden dat deze oude heer van zich heeft laten horen via dit almachtige medium. Doch, stil gezeten heb ik zeker niet. De praktijk is behoorlijk aan het groeien geweest en ik heb meerdere beroemdheden langs mogen zien komen.

Maar genoeg geouwehoerd, daar leest u immers mijn colum niet voor. En indien u dat wel zou doen, zou ik niet de juiste schrijver zijn, maar had u bij Petra G. de Vries moeten zijn. Laten we het eens hebben over ons media landje, want dat is aardig aan het donderen geweest.

Zoals u gewend bent van mijn persoonlijkheid is er 1 ding in het leven waar ik absoluut niet tegen kan. En dat is oneerlijkheid ten opzichte van elkaar. Vroeger in het oude forum was het vaak al kommer en kwel en zelfs na het ten gronde gaan van dit medium, gebeurt het nog steeds. Kennelijk is het een ziekte of zo, waar maar eens een medicijn tegen bedacht moet worden, of een of andere kuur. (Vraag me af of bij deze zielen een kuurtje Prozack zou helpen)

Herrinert u zich Sing Varma nog ? Lijdend aan een of andere vage ziekte, claimde te zijn misbruikt door radio en tv. Neem nou een Pim Fortuin, de beste man dacht zich wel eventjes te kunnen ontdoen van artikel 1 van de grondwet. Of een El Mundi, die zich ontpopte als geneeskundige en een oorzaak meende gevonden te hebben voor het homo sexualiteit (spellingscontrole aan/uit).
Heb ik er nog eentje voor u, vers van de pers, wat te denken van een freelance journalist die op de bres ging voor enkele leerlingen van een Mavo in Leiden nadat hun docent Nederlands geroepen had dat mensen die niet goed oplette in de les, en dus een laag onderwijs zouden genieten, alleen goed waren om als worst verkoper bij de Hema door het leven te gaan. De beste man heeft aardig wat overhoop gehaald, de docente ten spijt.

Ik kan u vertellen dat bij alle genoemde gevallen, mijn haren grijs geworden door de tijd, aardig omhoog zijn gaan staan en ik maar tot een conclusie gekomen ben.
Er moet nog een hoop veranderen in ons kleine kikkerlandje. Om te beginnen een beetje respect voor elkaar zou ons niet misstaan. Maar ja, daar is moed voor nodig, en een beetje Prozack, maar ja, dat bent u van mij gewend, misschien moeten Sing, Pim en El Mundi daar ook maar eens aan gaan beginnen………….
Hoogachtend,
Dr.H.A.Oetker, droetker@radiowereld.nl
verbonden aan het Psychiatrisch ziekenhuis Delta te Poortugaal.

ps, vergeet ik toch bijna onze Ivo Niehe in een scherp interview afgelopen donderdag in ‘Storing met Jeroen Pauw’. Vertellend dat hij zich best kon redden maar zich het lot van de mensen van Studio 2 zo aantrok. Hij zag de mensen in zijn kasteel, al wegzakken in het moeras der publieke omroep geheten.

Beste Ivo, als je terug komt van vakantie met je zoontje, bel me even, voor jou drie kuurtjes Prozack voor de prijs van 1 !

Gerelateerde berichten