HMG enig aandeelhouder RTL Z

De Holland Media Groep (HMG; RTL 4, RTL 5, Yorin) is enig aandeelhouder van RTL Z geworden dankzij de overname van het 50% belang van Belgian Business Television (BBT; 50% Roularta Media Groep, 50% Uitgeversbedrijf Tijd) in de joint venture die verantwoordelijk is voor de exploitatie van RTL Z.

RTL Z is 5 juni 2001 gestart als een gezamenlijk initiatief van HMG en BBT die voor de exploitatie van RTL Z een 50/50 joint venture oprichtten. Ten gevolge van de aandelenoverdracht heeft HMG nu volledige zeggenschap over RTL Z. Het TV station trekt ruim een miljoen kijkers per dag.

Naar aanleiding van de aandelenoverdracht heeft HMG besloten de samenwerking tussen RTL Z en het RTL Nieuws verder te intensiveren. De belangrijkste reden hiervoor is dat het aandeel algemeen nieuws binnen RTL Z nog verder wordt uitgebreid, waardoor nauwere samenwerking noodzakelijk is. Financieel-economisch nieuws blijft wel de ruggegraat van de RTL Z-programmering. RTL Z blijft daarnaast het kanaal waarop te allen tijde breaking news kan worden gebracht. [M]

Gerelateerde berichten