Kort media nieuws: maandag 22 april 2002

[08.00 uur / Update 09.00 uur]
Goedemorgen.

Vanavond om 20.30 uur zie je de tweede Veronica try-out op TMF: Stennis! by Dennis! In Stennis! gaat Dennis kijken bij events, festivals, bijeenkomsten, artiesten, bands, samenscholingen en meer van dat soort narigheid. Hij legt de vinger op de zere plek en stelt juist die vragen waar niemand op zit te wachten. Dennis is het nieuwe talent van Veronica. Tot twee jaar geleden werkte hij op de reclameafdeling van TVWest. In verband met zijn onmogelijke persoonlijkheid werd de situatie daar al gauw onhoudbaar. Dennis is vervelend, heeft volledig onterecht last van een overmatige hoeveelheid sterallures en is niet te sturen. Kortom: reden voor Veronica de Hagenees weg te kapen bij TVWest om met deze jonge God in zee te gaan.

De financieel directeur van het Duitse mediaconcern KirchGruppe, Brian Cook, stapt op. Zijn vertrek heeft de instemming van beide kanten. Het mediaconcern heeft uitstel van betaling aangevraagd. De leiding komt meer en meer in handen te liggen van bewindvoerders.

Twee weken geleden (10 april 2002) is er een hoorzitting gehouden bij OC en W over de vergelijkende toets die moet gaan bepalen welke commerciële radiostations de ether in mogen als nieuwkomer. Tijdens deze hoorzitting mocht iedereen zijn of haar zegje doen, en daar werd goed gebruik van gemaakt. Lees hier meer over in het Zero Base

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Hemelvaartsdag staat bij L1 Radio al een paar jaar in het teken van de enige echte Limbo Top 100. De honderd beste Limburgse platen – gekozen door de luisteraars van L1 Radio – passeren tussen 9.00 en 18.00 uur de revue. Tot donderdag 18 april mocht u als luisteraar uw 5 favoriete plaatjes insturen via de bonnen in de krant of via e-mail. Die inzendtermijn is inmiddels verstreken. Op L1 kunt u nu de Limbo Top 2001 bekijken.

Heeft u een mediatip, laat het ons weten via deze site.

Het dansfestival Dance Valley, dat vorig jaar negatief in het nieuws kwam, is toch ook deze editie uitverkocht. De organisatie deed veertigduizend kaarten van de hand. Meer mocht ook niet van de gemeente Velzen waar het dansfestival wordt gehouden. Vorig jaar waren er tachtigduizend bezoekers, die na afloop in de knel kwamen vanwege een gebrekkige organisatie van het vervoer. Verkleumde feestgangers moesten buiten uren in de koude regen doorbrengen. De organisatie van Dance Valley is blij dat het festijn desondanks toch weer is uitverkocht.

Het Duitse VIVA Media, dat o.a. de popmuziekzenders exploiteert in Duitsland, Zwitserland, Italie en Polen heeft volgens Duitse bronnen , de Nederlandse versie van The Box overgenomen op 19 april. De tv-zender The Box stond al langer te koop.

Op koninginnedag zal er een gratis muziek evenement plaatsvinden op het Museumplein in Amsterdam. Dit jaar is het voor de tweede keer dat muziekzender TMF/MTV een evenement organiseert. Gedurende de dag zullen er een aantal verschillende bands optreden. Naast een mini-concert van Marco Borsato kun je Re-play, Gordon, Van Dik Hout, Beverley Knight, Klubbheads, Di-rect, Alcazar, Mad’house, Def Rhymz en Drukwerk live zien. Het evenement wordt afgesloten met Blof en Kane.

Afgelopen vrijdag waren de regionale commerciële zenders City FM en FreshFM enkele uren niet meer te ontvangen. De oorzaak was een aantal blikseminslagen in het centrum van Zoetermeer bij OC&W, waardoor de zenders enige tijd zonder elektriciteit zaten.

Madonna gaat gameshow maken voor NBC. Ze domineert de muziekindustrie al jarenlang, is actief in de filmwereld en nu heeft de ‘material girl’ haar zinnen gezet op televisie. Madonna’s productiebedrijf Maverick heeft aangekondigd dat ze een gameshow getiteld ‘Truth or Dare’ gaan maken voor de Amerikaanse televisiezender NBC.

Op 24 april om 16.00 uur wordt tijdens het congres Bessensap op de Floriade in Vijfhuizen de Eureka! Prijs 2002 voor beste tv- of radioprogramma op het gebied van kennis en wetenschap uitgereikt aan Noorderlicht. Dit programma, onder eindredactie van Hansje van Etten, is het enige serieuze wetenschapsprogramma op de Nederlandse televisie. De redactie ontvangt een prijs van 7.500 euro voor haar niet aflatende inzet om “wetenschap op televisie voor een breed publiek begrijpelijk en toegankelijk te maken

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

In week 15 (8 t/m 14 april 2002) is in totaal voor € 5.017.186,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. KPN Telecom is met een bruto radiobudget van € 154.885,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Unilever Bestfoods met € 154.000,-. Albert Heijn is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 138.634,- aan radiocommercials uit laten zenden.

Het Duitse mediaconcern Bertelsmann wil de promo-cd’s van haar label BMG die bestemd zijn voor de Amerikaanse markt, in de toekomst ook uitrusten met een kopieerbescherming. Daardoor zou de cd niet meer gekopieerd kunnen worden naar de harde schijf van de computer. Promo-cd’s zijn presentexemplaren die uitgedeeld worden aan radiostations, journalisten en handelaren. Tot de platenlabels van BMG behoren Arista Records, RCA Music Group en BMG Music Canada.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.