Kort media nieuws uit de krant: donderdag 18 april 2002

Henny Huisman is woedend op de Staatsloterij. “Omdat ik een boom heb geplant in het vakantiepark voor gehandicapten, Parc Spelderholt, heeft de Staatsloterij tonnen subsidie voor het kinderpark ingetrokken. Ik ben namelijk het gezicht van de concurrerende Postcodeloterij-show,” aldus een woedende Henny. “Alsof er voor Spelderholt een bord staat: deze gehandicapte kinderen zijn exclusief eigendom van de Staatsloterij. Daar word je toch misselijk van.”
Lees hier verder

De verkoop van de Xbox, de spelcomputer die Microsoft vorig jaar november op de markt bracht, lijkt minder goed te verlopen dan gehoopt. Vandaag publiceert het Amerikaanse concern de resultaten over het derde kwartaal (boekjaar 2001-2002). Die moeten uitwijzen hoeveel de verkoop achterblijft bij de verwachtingen.
Lees hier verder

“Mijn naam is Sala, Jaap Sala.” Het kan bijna niet anders dan dat Wageningens burgemeester voor de spiegel oefent om als James Bond over te komen. Want de Wageningse raad gaf hem maandag een voor normale stervelingen onmogelijke opdracht mee. Sala moet proberen de grondig verstoorde verhoudingen tussen het bestuur van de Stichting Lokale Omroep Wageningen (SLOW) en A. Canters, de man achter het lokale programma Canters TV te herstellen.
Lees hier verder

Justitie deed gisterochtend een inval op de redactie van Omroep Gelderland in Arnhem. Doel was het inbeslagnemen van een aantal videobanden met beelden van een illegale straatrace in Druten, waarbij een dodelijk ongeluk plaatsvond.
Lees hier verder

TV-wereld is wat doorgedraaid? Het profvoetbal is geen zeepbel, riepen de hemelbestormers toen het grote geld de sport omarmde. Maar de financiele crisis slaat toe. De tv-maker: Er is niet altijd geld voor drie camera’s, dus heb je wel eens verslagen van mindere kwaliteit.’ Waarom zou de voetballiefhebber zich nou niet prima kunnen vermaken met RBC – Stormvogels/ Telstar, vraagt verslaggever Arjan van der Giessen zich hardop af. Zeven doelpunten, veel kolderieke momenten voor beide doelen en bovendien goed in beeld gebracht door SBS 6, dat deze avond met drie camera’s ter plekke is.
Lees hier verder

Met de leus ‘Discriminatie waarom niet eigenlijk?’ is stichting Tolerance Unlimited dinsdag een campagne begonnen. Aan de campagne werken verschillende bekende mensen mee. De stichting wil aandacht voor de toegenomen intolerantie in Nederland sinds de aanslagen in New York op 11 september. In de Rode Hoed in Amsterdam werd een blik bekende Nederlanders opengetrokken voor een succesvolle aftrap.
Lees hier verder

De Federatie Filmbelangen wil een wettelijke regeling waarin wordt geregeld dat publieke omroepen per jaar minimaal 10 procent van de uitzendtijd besteden aan Nederlandse dramaproducties.
Lees hier verder

Nederland krijgt niet vaak lof, of aandacht, in buitenlandse kranten. Maar premier Wim Kok wordt vandaag uitbundig geprezen voor zijn besluit af te treden. In Groot-Brittannië roemt de Financial Times ‘Koks moed’, The Independent spreekt in een hoofdartikel van ‘een indrukwekkend gebaar’.
Lees hier verder

Bang & Olufsen voorziet zijn audio- en videoproducten van een pincode-beveiliging. De werkwijze is vergelijkbaar met de startblokkering van een auto. Als de netspanning een paar minuten van bijvoorbeeld de tv of audioset is geweest, moet eerst een persoonlijke pincode worden ingevoerd. Na vijf pogingen vindt het apparaat het wel welletjes. Na drie uur kan een herkansing worden gewaagd.
Lees hier verder

Dave Benton, winnaar van het afgelopen Eurovisie Songfestival in Kopenhagen, mag zijn winnende lied tegen de traditie in waarschijnlijk niet zingen tijdens het komende liedjesfestijn. Dat vindt op 25 mei plaats in de Estlandse hoofdstad Tallinn.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email