Kort media nieuws uit de krant: maandag 1 april 2002

Hans Dijkstal: ‘Ik vrees dat wij een televisiedemocratie maken’ ‘Wat een leuke man, daar ga ik op stemmen’, zegt Hans Dijkstal als hij van de fotograaf in de spiegel op zijn kamer moet kijken. Hij is zijn humor nog niet verloren. Toch zijn het zware tijden voor de VVD-lijsttrekker. Zijn partij staat in de peilingen op 24 zetels en de kritiek op zijn positie uit eigen kring is al weken niet mals. Maar hij slaapt uitstekend en speelt nog steeds saxofoon, vertelt hij.
Lees hier verder

Prinses Christina werkt op het ogenblik aan een nieuwe cd die de grote Broadway-musicals als thema heeft. De prinses zei me gisteravond vanuit New York waar zij woont: “Na mijn kerst-cd zal er dit najaar een cd van mij uitkomen waarop ik allemaal songs zing uit Broadway-musicals. Ik vertolk het werk van befaamde Broadway-componisten. “Mijn lievelingscomponist is al jaren Sondheim. Die man maakt zulke prachtige muziek. Zijn werk heeft zo’n bijzondere klasse.”
Lees hier verder

Kinderen in de die per dag meer dan een uur naar de televisie kijken, zijn eerder geneigd tot geweld dan leeftijdgenoten die minder kijken. Dat blijkt uit een studie van de Columbia University in New York, aldus de onderzoekers donderdag. Het is een van de meest uitgebreide onderzoeken naar de relatie tussen geweld en het kijken naar gewelddadige tv-programma’s. Tijdens het zeventien jaar durende onderzoek werden in totaal ruim zevenhonderd kinderen verschillende keren geïnterviewd.
Lees hier verder

Geweld op televisie zet wel degelijk aan tot agressief gedrag. Pubers die meer dan één uur per dag tv kijken, zijn als jongvolwassenen vaker betrokken bij vechtpartijen of berovingen en komen ook meer in aanraking met de politie.
Lees hier verder

Het dreigende faillissement van televisiezender ITV Digital zorgt voor crisis in de Britse sport en de media. Aan tv-geld verslaafde voetbalclubs komen daardoor mogelijk bij zinnen. Voor een reeks Britse voetbalclubs dreigt faillissement, omdat de noodlijdende zender ITV Digital niet langer uitzendrechten voor sportwedstrijden kan betalen waaraan de clubs samen jaarlijks honderd miljoen pond (160 miljoen euro) overhielden.
Lees hier verder

Hij staat garant voor theater en spektakel. Dat heeft Henk Westbroek meermaals bewezen, zowel in de lokale politiek als op de radio. Een aimabel man, vinden zijn vrienden. Maar wie hem weerspreekt, treft een grofgebekte stoomwals aan. Henk Westbroek, zo verzekeren zijn vrienden, is een buitengewoon aimabel mens. ‘Henk is ongelooflijk aardig en trouw. Dat zie je maar weinig in de muziekwereld. Veel artiesten hebben oogkleppen op. Ze willen zelf vooruit en laten anderen net zo makkelijk vallen. Henk is juist heel loyaal’, zegt Eric van Tijn, van het componisten- en producersduo Fluitsma en Van Tijn, met wie Westbroek werkte aan twee solo-cd’s en het Kinderen voor kinderen-project van de VARA.
Lees hier verder

De advertentie-inkomsten van het kranten- en boekenconcern PCM liggen op dit moment 20 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar, en nog iets lager dan eind vorig jaar. Bestuursvoorzitter Cees Smaling verwacht dit jaar geen verbetering, maar durft niet te voorspellen waar het concern dan uitkomt.
Lees hier verder

Haar Winschoter Courant heet alweer tien jaar Groninger Dagblad en dat ook die naam volgende week verdwijnt, is geen punt. Maar dat zwerfvuil bij het kantoortje van Hazewinkel Pers, ‘kunt u daar niet iets aan doen?’ We zullen eens kijken, zegt de directeur, blij dat het op deze voorlichtingsavond over zijn nieuwe Dagblad van het Noorden in Winschoten bij dergelijke kwesties blijft. Geen lastige vragen over het verdwijnen van tientallen arbeidsplaatsen, van weer een paar krantentitels en van een stuk cultuur. ‘En blijft de puzzel?’
Lees hier verder

Grote Geschiedenisquiz bij VPRO. ,,Als je een klein beetje gevoel voor geschiedenis hebt, moet de Grote Geschiedenisquiz je aanspreken. Eenvoudig vind ik het niet. Maar de vragen zijn zo gemaakt, dat als je nadenkt en dingen met elkaar verbindt, je de antwoorden enigszins kunt raden.” Jan Tromp, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en presentator van de Grote Geschiedenis Quiz, raakt steeds enthousiaster als hij praat over het programma dat op tweede paasdag op Nederland 3 wordt uitgezonden.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten