Kort media nieuws uit de krant: maandag 29 april 2002

Een uitverkoop van de Duitse zieltogende televisiemaatschappij KirchMedia wordt volgens analisten met de dag waarschijnlijker. Bij het Britse noodlijdende ITV Digital is het al zover. De Britse overheid maakt zich echter sterk dat er investeerders worden gevonden die de televisiemaatschappij willen overnemen.
Lees hier verder

Acht tot tien voetbalsupporters die vrijdagavond een uitzending hebben verstoord van het RTL4-programma Barend en Van Dorp met het roepen van racistische leuzen, zijn waarschijnlijk supporters van voetbalclub NEC. Ze riepen onder meer ,,kankerjoden”. De presentatoren en de aanwezige gasten, onder wie minister De Grave (Defensie) en journaliste Wouke van Scherrenburg, reageerden geschokt. NEC speelt op bevrijdingsdag 5 mei uit tegen Ajax. Ajax-supporters noemen zichzelf soms ‘joden’.
Lees hier verder

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt het onterecht dat de politie materiaal van fotograaf Max Werkman in beslag heeft genomen. Werkman was vorige week woensdag in het Groningse Sellingen om foto’s te maken van de neergestorte F-16.
Lees hier verder

Muzikanten en acteurs moeten worden gecompenseerd voor 2200 euro inkomensverlies. Dat vindt de kunstenaarsvakbond FNV Kiem. Door een fiscale wetswijziging lopen de artiesten ruim eentiende op hun gemiddelde jaarinkomen van 20.000 euro mis. ,,Het minste wat musici en artiesten door de regering geboden kan worden is een overgangsregeling”, aldus FNV Kiem maandag.
Lees hier verder

Fox Entertainment Group stapt uit het geplande movies-on-demand project, Movies.com. Fox zou hiervoor een joint venture opzetten samen met The Walt Disney Co.
Lees hier verder

The Bar zorgt op de Meent voor ongelofelijke drukte. Het trekt talrijke jongeren naar Rotterdam- Centrum. Een kick vinden ze het. Vooral in bar Groen heb je het gevoel geen kant op te kunnen en is het bijna onmogelijk ook maar één stap te zetten zonder meteen gesandwichd te worden. Maar het merendeel van het publiek heeft daar schijnbaar geen enkele moeite mee. Enkelen zijn zelfs uit het zuiden des lands gekomen om op jacht te gaan naar vrijgezelle mannen. Natascha (27): ,,Ik ben hier naartoe gekomen, omdat ik heb gehoord dat hier veel gewillige mannen zijn.”
Lees hier verder

Yahoo mag het wereldkampioenschap voetbal via internet uitzenden. Voetballiefhebbers die een abonnement nemen, kunnen hoogtepunten van alle 64 wedstrijden op de computer bekijken.
Lees hier verder

Er komen weer televisiecamera’s in de Statenzaal van het Maastrichtse provinciehuis. Onbemande camera’s, waarvan de beelden in principe rechtstreeks doorgeprikt kunnen worden naar de regionale omroep L1. Een vergadering van Provinciale Staten rechtstreeks op de televisie? Het k� n, vanaf eind dit jaar. Maar wie wil dat eigenlijk?
Lees hier verder

Het lijsttrekkersdebat tijdens de finale van de ‘Soundmixshow’ zaterdagavond is een aantal lijsttrekkers zeer slecht bevallen. Ze zetten grote vraagtekens bij deze mix van politiek en entertainment op de buis. ,,Dit is een setting waarin je geen serieus debat kunt voeren, hier is alleen plaats voor soundbites”, zei CDA-partijleider Balkenende zaterdagnacht na afloop van het debat, dat plaatsvond in de pauze van de Soundmixshow op RTL4. ,,Hier moet je het hebben van handigheidjes, en ik wil meer de diepte in, argumenten uitwisselen. Dit heeft een groot show-element, en daar heeft Pim Fortuyn baat bij.”
Lees hier verder

Politici die zichzelf niet serieus nemen, moeten er niet op rekenen dat hun kiezers dat wel doen. De lijsttrekkers die zaterdagavond, rond middernacht, deelnamen aan het ‘debat’, zoals de commerciële zender RTL dat voor hen had bedacht, kwamen in een amusementsprogramma terecht waarin voor hen nauwelijks ruimte bestond. Daardoor ontaardde hun ontmoeting in een wanstaltige vertoning, die afbreuk doet aan het belang van het stemmen op 15 mei.
Lees hier verder

Lijsttrekkers en hun campagneteams zijn hevig ontstemd over het verloop van het debat zaterdagavond in de pauze van de Soundmixshow-finale. Ze voelen zich op het verkeerde been gezet door RTL4, dat hun zou hebben voorgespiegeld dat het debat niet zou worden verweven met het showgedeelte.
Lees hier verder

Een showdebat, waarin zes lijsttrekkers zich gedwee als pauzenummer lieten opvoeren. Met Henny Huisman als politiek commentator in de dop. ,,Die witte stoelen, benieuwd of die na het debat nog zo wit zijn”, grapte de opperstalmeester van de Soudmixshow-finale. Het verkiezingsdebat bij RTL4 vond plaats in de pauze van die finale. De zes politici die zaterdagavond laat aan dat debat meededen, kwamen terecht in een politieke Jerry Springer Show, met veel gegil en gejoel. Van een echt debat was nauwelijks sprake, maar het leverde wel even vermakelijke als ontluisterende televisie op. Vier miljoen Nederlanders (goed voor tientallen Kamerzetels) zaten voor de buis om te luisteren naar de soundbytes van de heren politici.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten