Kort media nieuws uit de krant: vrijdag 12 april 2002

In Amsterdam-Noord verrijst binnenkort een 150 meter hoge antennemast, bestemd voor uitzendingen van aardse digitale televisie. Het wordt het hoogste bouwwerk van de stad. In onder meer Haarlem en Hilversum staan al dergelijke digitale zendpalen. De masten worden gebouwd voor Digitenne, het consortium van technische- en omroepbedrijven dat begin dit jaar de licentie voor digitale televisie bemachtigde. Digitenne heeft het voornemen om in oktober 2002 met digitale uitzendingen te gaan beginnen.
Lees hier verder

Het aandeel van kranten in de reclamebestedingen loopt terug. Adverteerders zijn ontevreden over het medium. Sommige, zoals Albert Heijn, beginnen hun eigen blad.
Lees hier verder

Eén van de hoofdsponsors van het RTL 5-televisieprogramma Business Class van makelaar Harry Mens, het beursgenoteerde vastgoedfonds Uni-Invest, heeft zich teruggetrokken vanwege de prominente rol in dit programma voor Pim Fortuyn. Beursfonds Uni-Invest, met een belegd vermogen van ruim 3,5 miljard euro, blijft nog wel adverteren, maar trekt zich als hoofdsponsor terug.
Lees hier verder

Rob Kamphues en Coen Jutte zijn er woensdagavond in het Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam met hun theatervoorstelling ‘Tijd Zat’ in geslaagd de volle zaal aan het lachen te krijgen. De bezoekers mochten er woensdagavond voor de helft van de prijs bij zijn. Maar wie lachte, moest bijbetalen en dat deed iedereen ook
Lees hier verder

De toezichthouder op de financiële sector in Duitsland onderzoekt de rol van de banken in de ondergang van het concern van mediamagnaat Leo Kirch. Een woordvoerder van de toezichthouder BAKred heeft dit woensdag bevestigd. BAKred heeft consultants van Coopers & Lybrand ingeschakeld voor het onderzoek, dat inmiddels drie weken loopt. De eerste resultaten worden in mei verwacht.
Lees hier verder

Om de geruchtenmolen over hun seksuele geaardheid de kop in te drukken, dreigen de bedenkers van de Sesamstraat-poppen Bert en Ernie er mee een proces aan te spannen tegen allen die beweren dat de olijke jongens “meer” zijn dan goede vrienden.
Lees hier verder

Acteur/presentator Marc Klein Essink mag een rol spelen in een nieuwe ziekenhuisserie op Net5. In kort geding had de belangrijkste werkgever van Klein Essink, HMG, geëist dat hij niet voor Net5 mocht gaan werken, omdat dat de ‘goodwill’ van RTL4 zou schaden
Lees hier verder

Gerelateerde berichten