Kort media nieuws: vrijdag 19 april 2002

[11.00 uur]
Goedemorgen.

Na het succes van de film Costa!, de daarop volgende televisieserie én op verzoek van vele fans heeft BNN besloten om twaalf nieuwe afleveringen van de serie Costa! uit te zenden. Vanaf maandag 11 november 2002 kunnen Costa!-fans weer volop genieten van zon, zee, strand en zomerse liefdes aan de Spaanse Costa. De opnames voor de tweede serie zullen deze zomer in Salou, Spanje, plaatsvinden.

Gisteren was Radio 192 te horen in de Roemruchte Radio Reeks van BNN. Via op Radio.nl kunt u deze laatste uitzending en tevens de vorige afleveringen beluisteren inclusief een uitgebreide reportage

Het radiopakket van Casema in Alphen a/d Rijn, Bodegraven, Boskoop, Alkemade, Jacobswoude, Liemeer, Nieuwkoop, Ter Aar, Rijnwoude en Waddinxveen zal op advies van de Programmaraad vanaf 25 april de zender City FM aan het radiopakket toegevoegen.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Omroep Brabant gaat de regionale redacties voor West- en Oost-Brabant versterken. Vanaf 1 mei zitten die redacties in de studio’s van Omroep Brabant in Breda en Son. De huidige studio’s in Tilburg en ‘s-Hertogenbosch blijven gehandhaafd als steunpunt voor de radio- en tv-verslaggevers, maar er zit daar geen vaste redactie meer. De regionale omroep wil hiermee de journalistieke slagkracht vergroten, ook al omdat het aantal journalistieke medewerkers voor de regio’s wordt uitgebreid. De veranderingen zijn het gevolg van de interme redactionele reorganisatie die vorig jaar werd ingezet bij de radio.

Cartoon Network wordt sinds kort niet meer op de open kabel in Maastricht aangeboden, hiervoor in de plaats is nu de zender Rai Uno uit Italie weer te ontvangen via kanaal 62+ (800 mhz). Rai Uno was 2 jaar geleden verdwenen ten gunste van TVE Internacional. De vraag naar de Italiaanse zender is, gezien de bevolkingssamenstelling in Maastricht echter gebleven en de programmaraad had dan ook met de Italiaanse gemeenschap over een eventuele oplossing gesproken, en die is er nu dus gekomen.

De organisatie Tolerance Unlimited gaat in een nieuwe campagne Bekende Nederlanders inzetten tegen racisme. Bekende hoofden als Elvan Akyildiz, Frits Barend, Sonja Barend, Hanneke Groenteman, Bart de Graaff, Carlo Boszhard, Humberto Tan, Isa Hoes en Albert Verlinde zijn binnenkort in een nieuw tv-spotje te zien. Een voor een blijkt daarin dat iedereen slachtoffer kan worden van racisme.

Onze radiocollega’s in Belgie van www.iRadio.be hadden deze week wegens toegenomen bezoekersaantallen problemen met de bereikbaarheid van de site. Hierdoor moest men verhuizen naar een ander server. Inmiddels is de site weer online en uptodate.

Het nieuwe AVRO-programma ‘Polsslag’ gaat een lijsttrekkersdebat voeren, waarbij de gespreksdeelnemers worden onderworpen aan een waarheidstest. Met behulp van een infraroodcamera wordt de doorbloeding van het gelaat van de geïnterviewde in beeld gebracht tijdens het debat. Aan de hand hiervan beoordeelt een deskundige welke vragen naar eer en geweten zijn beantwoord en waaraan getwijfeld mag worden. Het debat, over de medische plannen van de politieke partijen is vanaf vrijdag 10 mei te zien

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De Vlaamse minister van Gelijke Kansen Mieke Vogels (Agalev) onderzoekt plannen voor een televisiestation voor en door migranten in Vlaanderen. De kostprijs wordt geschat op 2,5 miljoen euro.
Lees hier verder

Meer van hetzelfde: dat is dit jaar de voornaamste trend op MIPTV, de grootste televisiebeurs van Europa. Er zijn dus nog meer afgeleiden van realityprogramma’s � la ,,Big Brother” op komst. Ook de grote spelprogramma’s worden nog maar eens herkauwd, weliswaar op smaak gebracht met een flinke portie interactie. In de informatieve sector wordt de beurs overspoeld door programma’s over 11 september.
Lees hier verder

Een onafhankelijke commissie, de ,,Independent Television Commission”, is bezorgd om het niveau van de Britse televisie. In haar jaarlijks rapport stelt de commissie dat de strijd om de kijkcijfers in het voorbije jaar een negatief effect had op de kwaliteit van de programma’s.
Lees hier verder

De Nederlandse bioscopen hebben een goed jaar achter de rug. De theaters hadden in 2001 24 miljoen bezoekers, bijna 2,5 miljoen meer dan in 2000. De best bezochte Nederlandse film was ‘Costa!’ met 672 duizend bezoekers.
Lees hier verder

Het Bedrijfsfonds voor de Pers wil een noodfonds oprichten om zelfstandige regionale en lokale kranten te redden. Staatssecretaris Van der Ploeg (Media) moet het fonds daarbij wel de mogelijkheid geven sneller financiële steun te verlenen dan de wet nu toestaat. Dat heeft het bedrijfsfonds donderdag bekendgemaakt. Het bestuursorgaan, dat zelfstandig kan beslissen over financiële steunverlening, stelt dat het ,,steeds triester” is gesteld met de keuzemogelijkheden in de gedrukte media. Vooral de regionale dagbladmarkt raakt overgeconcentreerd.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten