NCRV vindt autoprogramma’s te veel op elkaar lijken

Het nieuwe RTL 4-programma ‘Op Weg’ lijkt volgens de NCRV te veel op hun succesformule ‘Blik op de Weg’. De omroep heeft overwogen stappen te ondernemen tegen RTL 4. Na onderzoek is echter gebleken dat er juridisch gezien geen mogelijkheden zijn om het programma van RTL 4 tegen te houden. RTL is van mening dat ‘Op Weg’ nauwelijks op het NCRV-programma lijkt.

Volgens producent Jeroen van Baaren is het format van ‘Op Weg’ aangekocht uit Engeland. Het lijkt de producent sterk dat de Engelsen ooit van ‘Blik op de Weg’ hebben gehoord. ‘Het enige wat beide programma’s gemeen hebben, is dat het over auto’s gaat’, aldus Van Baaren. ‘Op Weg’ is de opvolger van het programma ‘Gevaar op de Weg’. Dat programma was nogal omstreden omdat het zou aanzetten tot gevaarlijk rijgedrag. [VdL]

Gerelateerde berichten