Ruzie tussen Endemol en HMG over ziekenhuisserie

De Holland Media Groep (HMG) en producent Endemol kunnen het steeds minder goed met elkaar vinden. Onlangs haalde Yorin, dat deel uitmaakt van de HMG, nog het programma ‘Star Academy’ voortijdig van het scherm. Ook de nieuwe ziekenhuisserie ‘Trauma 24/7’ zorgt voor onenigheid tussen de twee partijen. Endemol en de HMG zijn het oneens over afspraken die er zijn gemaakt met hoofdrolspeler Marc Klein Essink.

Endemol zou de serie ‘Trauma 24/7’ aanvankelijk maken voor RTL 4, de huidige werkgever van Klein Essink. Die zender wees de serie echter af, waarna Endemol ‘Trauma 24/7’ verkocht aan concurrent Net 5. Wel kocht RTL 4 een andere ziekenhuisserie van producent ID TV. Dit tot onvrede van Endemol.

Bovendien wilde RTL 4 dat Klein Essink in hun serie zou spelen maar de acteur koos voor Trauma 24/7. Hierop heeft RTL besloten zowel Klein Essink als Endemol voor de rechter te slepen. Volgens RTL heeft Klein Essink een exclusief contract en mag hij daarom niet in een serie op Net 5 te zien zijn. Klein Essink en Endemol beweren dat het contract alleen geldt voor de presentatiewerkzaamheden van Klein Essink en niet voor het acteren. De acteur ziet de rechtszaak op 5 april met vertrouwen tegemoet. [VdL]

Gerelateerde berichten