Kort media nieuws: dinsdag 14 mei 2002

[07.45 uur]
Goedemorgen.

Vanavond is er geen nationaal lijsttrekkersdebat op de televisie aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezing. Na de moord op Pim Fortuyn besloten vorige week de lijsttrekkers van alle politieke partijen in samenspraak met kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven om de verkiezingsstrijd per direct te staken. Een debat zou onderdeel van deze strijd hebben uitgemaakt.

Vanaf zaterdag 18 mei (Ned2 21.50uur) is het dwarse en rebelse TROS-programma “Dit was het nieuws” weer terug op de buis. Vanuit de nieuwe locatie Schramstudio in Amsterdam-Noord wordt zes weken lang het nieuws op cynische wijze onder de loep genomen. Raoul Heertje en Jan Jaap van der Wal blijven de teamcaptains en Harm Edens is wederom de aangever en de man die de teams in toom moet houden.

Kabelzender Nieuwsnet9 Televisie stopt vanaf 30 juni met de uitzendingen van kabeltelevisie in Amsterdam, ’t Gooi en Almere vanwege de tegenvallende advertentie-inkomsten. Nieuwsnet9 heeft 590.000 aansluitingen en bestaat al vijftien jaar in Amsterdam. Twee jaar geleden kwamen ’t Gooi en Almere erbij.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Joost de Jong, die in de musical Saturday Night Fever de hoofdrol vertolkt, heeft de Gay Krant Musical Award voor beste mannelijke rol gewonnen. Joke de Kruijf uit de musical Grace sleepte de prijs voor beste vrouwelijke musicalrol binnen. De tweeduizend lezers die het stembiljet van de Gay Krant invulden, vonden Aida de beste productie.

De NPS gaat in september 2002 van start met een nieuw binnenlandprogramma genaamd: Gewest. Het programma komt in de plaats van het huidige Van Gewest tot Gewest en Urbania. Presentator van Gewest wordt Aldith Hunkar.

NOS Studio Sport zendt de Champions League finale op woensdag rechtstreeks uit. De finale, Bayer Leverkusen tegen Real Madrid wordt gespeeld in het stadion Hampden Park in Glasgow, Schotland en is te zien bij NOS Studio Sport van 20.25 tot 23.00 uur op Nederland 2.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, zendt TV Oost een bijzondere documentaire uit over de twee motorclubs die Nieuwleusen rijk is: De Zweef en Nieuwleusen . Wat deze twee clubs uit het motorrijke dorp in Noord Overijssel gemeen hebben is hun liefde voor de motor, maar daar houdt de vergelijking op. Bij Nieuwleusen wordt namelijk gereden op Japanse motoren, terwijl de leden van De Zweef de voorkeur geven aan oldtimers. Motormanie begint om 18.14 uur en wordt daarna de hele avond om de twee uur herhaald.

Tijdens de examens brengt BuZz (NCRV) vier keer per dag het laatste nieuws, reacties en klachten op het gebied van examens. Donderdag start de examenperiode met Fries en Grieks. Op de site staat het hele overzicht.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten