Kort media nieuws: dinsdag 21 mei 2002

[22.00 uur]
Goedeavond. [Update 23.00]

BNN voorzitter Bart de Graaff herstelt op dit moment van een operatie in het Leids Universitair Medisch Centrum. Bart is drie weken geleden opgenomen in het ziekenhuis met een buikvliesontsteking. Deze ontsteking was nagenoeg onder controle toen vorige week bleek dat deze een gaatje in zijn dunne darm had veroorzaakt. De artsen hebben dit woensdag jongstleden kunnen verhelpen door een deel van zijn dunne darm te verwijderen. Bart is nu herstellende van deze ingrijpende operatie. De opnames van een nieuwe serie Stalkshows wordt opgeschoven tot het moment dat Bart weer sterk genoeg is de opnames te hervatten.

In week 19 (6 april t/m 12 mei 2002) is in totaal voor € 6.581.876,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. Ministerie van Verkeer & Waterstaat is met een bruto radiobudget van € 218.476,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat KPN Telecom met € 206.000,-. Een andere telecomaanbieder, Dutchtone, is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 172.196,- aan radiocommercials uit laten zenden.

De luistercijfers van deze maand zijn vandaag bekend geworden.

Het 33ste Pinkpopfestival in het Limburgse Landgraaf is vanavond afgesloten met een optreden van de Duitse groep Rammstein. Het festival trok dit jaar 60 duizend popliefhebbers. Voor deze derde en laatste dag waren er onder meer optredens van Lenny Kravitz, Macy Gray, Jewel en de Haagse formatie Kane. Pinkpop verliep over het algemeen rustig, met name door de strenge veiligheidsmaatregelen. Alleen zaterdag pakte de politie na onregelmatigheden enkele bezoekers op.

M. Bakker van Radio 192 zegt dat de kaartverkoop voor het evenement Goud van Oud Live na 6 mei, de dag waarop Pim Fortuyn is vermoord, dramatisch is ingezakt. De organisatoren vermoeden dat een deel van Nederland even niet aan een feestje toe is,. Hij heeft het evenement, dat op 9 juni zou plaatsvinden in de Brabanthallen in Den Bosch, verplaatst naar 10 november. Dagelijks gingen volgens Bakker enkele honderden kaartjes de deur uit. Na de fatale datum zakte dat in tot hooguit vijftien.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Bij RTV Oost in Hengelo is opnieuw een dreigbrief binnengekomen. De inhoud van de brief, de vijfde in ruim een week, is nog niet bekend. Afgelopen woensdag werd een 34-jarige man uit Amelo aangehouden, die ervan wordt verdacht de eerste vier brieven te hebben gestuurd. Omdat hij nog vast zit wordt aangenomen dat er nu een tweede briefschrijver actief is. Vorige week vrijdag, 10 mei, kreeg RTV Oost de eerste dreigbrief. Daarin werd een aantal kandidaat Kamerleden met de dood bedreigd. De politie kon de verdachte oppakken, nadat hij telefonisch een nieuwe dreigbrief had aangekondigd.

Van 27 mei tot en met 1 juni gaat Radio 2 terug in de tijd naar de jaren ’80. De hele week staat in het teken van de Week van de Jaren 80. Met op vrijdag de Top 80 van de Jaren 80: de beste liedjes samengesteld door u!

De Apeldoornse Courant, een editie van het Gelders Dagblad, en de stadseditie van de Zwolse Courant zijn zaterdag later verschenen door een technische storing.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.