Kort media nieuws uit de krant: maandag 13 mei 2002

De politie krijgt beelden die Omroep Brabant in Breda heeft gemaakt tijdens een verkiezingsbijeenkomst met Pim Fortuyn. Dat heeft waarnemend hoofdredacteur L. Donders van de regionale zender zaterdag bekendgemaakt. Omroep Brabant maakte de beelden maandag, enkele uren voordat Fortuyn in Hilversum werd vermoord.
Lees hier verder

Het volk speculeert en hoopt op Peter R. de Vries. Terwijl verdachte Volkert van der G. de lippen stijf op elkaar houdt, fabriceren steeds meer mensen hun eigen theorieën over de moord op Pim Fortuyn. Een bloemlezing van de meest fantastische complotten op internet.
Lees hier verder

‘Upside down, dizzy does it make me…’ Wie herinnert zich niet de megahit van Vanessa zo’n twintig jaar geleden? Het blonde, sexy en hese zangeresje van toen is veranderd in een succesvolle zakenvrouw. Zingen doet ze al lang niet meer. Voor Carlo Boszhard maakt Connie vanavond echter een uitzondering en haalt zij na zestien jaar haar ‘Vanessa-jurk’ uit de mottenballen.
Lees hier verder

Schoonheidskoningin Angela Visser maakt nog steeds veel indruk. Ze is verkozen tot de mooiste Miss Universe sinds 1952. In dat jaar werd de schoonheidsprijs in het leven geroepen. De keuze voor Angela is afkomstig van het Amerikaanse internetmagazine Global Beauties.
Lees hier verder

De uitvaartdienst voor Pim Fortuyn in de Laurentius-kathedraal werd bijgewoond door tientallen bekende Nederlanders, die na afloop ernstig en zwijgend de kerk verlieten. “Heel indrukwekkend”, vonden de advocaten G. Spong en O. Hammerstein. Het applaus en de spreekkoren van de aanhangers buiten op straat waren in de kerk hoorbaar geweest, maar ze vonden dat niet hinderlijk. “Eigenlijk vond ik het wel passend. Het gaf kracht en sereniteit”, aldus Spong. “Het hoorde bij de dienst, het hoorde ook bij Pim”, zei Hammerstein.
Lees hier verder

Als gevolg van een kabelbreuk heeft een aantal huishoudens in Breda gisterochtend enige tijd geen televisie kunnen kijken of naar de radio kunnen luisteren. Dat had onder meer gevolgen voor abonnees die de rechtstreekse uitzending van het afscheid van Pim Fortuyn wilden volgen. Om ongeveer elf uur gistermorgen kwamen de eerste berichten binnen over een kabelbreuk in Breda en problemen met de ontvangst van radio en televisie.
Lees hier verder

Links Nederland, de media en sinds de dag na de aanslag ook de milieubeweging, zijn verdacht nu Pim Fortuyn dood is. Zij hebben zijn dood immers op hun geweten, klinkt het op televisie, op internet en op straat. Deze gedachte heeft de afgelopen dagen geleid tot aan aantal bedreigingen.
Lees hier verder

De cameramensen krijgen voortdurend instructies. ‘Iets scherper stellen, nog iets meer’, klinkt het via een van de koptelefoons. ‘Nu langzaam uitzoomen.’ De proefopnames van Sternet vereisen veel aandacht en geduld. Over enkele weken – een precieze datum staat nog niet vast – gaat de nieuwe televisiezender de lucht in. Hoofd televisie Andre Soomers van de lokale omroep SternetFM steekt zijn trots niet onder stoelen of banken. ‘In technisch opzicht hebben we de zaken uitstekend voor elkaar.
Lees hier verder

Peter Jan Rens is begonnen in de zorg voor hij de overstap naar het theater en de televisie maakte. Dankzij zijn medewerking aan de Zorgloterij kan hij beide nu combineren. Het leukste vindt hij het maken van zorgspecials voor SBS 6.
Lees hier verder

Veel mensen hebben het misschien niet meteen in de gaten, maar als er op televisie een telefoonnummer in beeld verschijnt, is dat negen van de tien keer niet bedoeld om u een plezier te doen. Nee, het televisiestation hoopt u een euro uit de zak te kloppen om die dag toch nog wat te verdienen.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten