Kort media nieuws uit de krant: vrijdag 24 mei 2002

Een tekort van zes ton euro noopt RTV Noord een vacaturestop in te voeren. Het verlies is vooral veroorzaakt door de tv-poot van het omroepbedrijf. De afdeling radio functioneert wel naar behoren. Er worden geen medewerkers ontslagen, maar nieuwe mensen aannemen zit er voorlopig even niet in. De situatie heeft vooral gevolgen voor een aantal televisieprogramma’s.
Lees hier verder

Het bestuur van Omroep Zeeland is het zat. In scherpe bewoordingen werd gisteren tijdens de vergadering in Middelburg de manier veroordeeld waarop Omroep Zeeland moet schipperen met de financiën.
Lees hier verder

Hoofdredacteur Nico Haasbroek vertrekt na vijf jaar bij het NOS-journaal. Op zijn redactie werd al langer over hem gemord, maar met openlijke kritiek op zijn eigen redacteuren heeft hij zijn vertrek zelf bespoedigd.
Lees hier verder

De juridische strijd rond KaZaa krijgt een vervolg. De auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra gaat het arrest aanvechten waarin het Gerechtshof in Amsterdam de internetdienst eind maart vrijsprak van schending van de auteursrechten op muziek die via KaZaa wordt verspreid.
Lees hier verder

Nico Haasbroek (58) is gisteravond opgestapt als algemeen hoofdredacteur van het NOS Journaal. Onenigheid over de manier waarop het Journaal het verkiezingsnieuws rond Pim Fortuyn bracht, lijkt de directe aanleiding te zijn. Volgens de NOS heeft Haasbroek zijn besluit genomen omdat hij ‘een verschil van taakopvatting’ signaleert binnen de hoofdredactie.
Lees hier verder

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Nog maar twee jaar geleden kon het niet op bij het Spaanse Telefónica. De toenmalige president-directeur Juan Villalonga kocht alles wat los en vast zat. In Spanje, Europa én Zuid-Amerika. Met als ‘kroon’ op zijn werk de overname van de Nederlandse tv-producent Endemol, voor een recordbedrag van bijna €5 miljard.
Lees hier verder

KaZaA BV en Morpheus geven zich gewonnen en zullen zich niet voor de Amerikaanse rechter verdedigen tegen de aanklachten van de muziekindustrie.
Lees hier verder

De redactie van het NOS Journaal heeft behoefte aan een andere stijl van leiderschap. Teruggetreden hoofdredacteur Nico Haasbroek kon zich daar niet in vinden. Dat heeft directeur R. Bierman (NOS RTV) donderdag gezegd. Uitspraken van Haasbroek in het BNN-mediaprogramma Storing waren de druppel die de emmer deed overlopen. Haasbroek zei in dat programma dat het, achteraf gezien, niet verstandig was dat verslaggever Job Frieszo zwaaide met het programmaboekje van de extreemrechtse CD en daarbij een vergelijking trok met (later vermoorde) Pim Fortuyn.
Lees hier verder

Digitale televisiesignalen bieden een ongekende bandbreedte voor het downloaden van data. Het Amerikaanse bedrijf iBlast wil zo computerspellen aanbieden.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.